Carina Gutker – Bouwbord startsein voor werk bij station Den Helder + Redactie DHA – Wethouder plaats bouwbord Stationsplein

Bouwbord startsein voor werk bij station Den Helder

Den Helder – Wethouder Lolke Kuipers plaatst woensdagmiddag om 13 uur een bouwbord op het voorplein van station Den Helder. Begin 2017 moeten de werkzaamheden van start gaan.

Met het plaatsen van het bouwbord vestigt de wethouder de aandacht op het gebied. Een tweetal impressies sieren het bord en maken de passant attent op het werk dat begin 2017 uitgevoerd gaat worden.

Het hele voorplein gaat op de schop, er komt meer groen en de verblijfsruimte wordt aantrekkelijker. Verwijzingen naar het maritieme verleden en heden van Den Helder maken onderdeel uit van het ontwerp. De wens van de stad om een aantrekkelijk welkom te creëren, krijgt op deze manier invulling. Veel mensen hebben meegedacht en inspiratie geleverd voor de nieuwe inrichting.

Rond Sail 2017 is de oplevering gepland.

NHD, 8-8-2016, 11:08 (Update 8-8-2016, 11:12)

Reacties:

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Tijdens de derde inspraakbijeenkomst in de Schouwburg maakte de werkgroep stationslocatie bezwaar tegen 400 fietsen naast het station, met het argument dat het superlelijk is, en er bruikbare betere alternatieven zijn. Er kwam een vervolggesprek met Zeestad bv, waar ons te verstaan werd gegeven dat er niks meer veranderd kan worden, en alles vaststaat. Opeens is alle inspraak weer vergeten, en stoomt men door. Wij willen een fietsenstalling, bewaakt, in de kelder van het station (openen dus, die gesprekken over renovatie met NS, er is plaats voor 300 fietsen), en een onbewaakte achter de oude PTT-centrale. Inclusief een verbod om rond het station fietsen te plaatsen, net zoals in Alkmaar en Zaandam, gewoon handhaven. Wordt deze inspraak opzijgeschoven, dan maken we bezwaar tegen het bestemmingsplan.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28374935.ece

Wethouder plaats bouwbord Stationsplein

Den Helder – Hoe staat het eigenlijk met de plannen voor de stationslocatie? Met het plaatsen van het bouwbord, vestigt wethouder Lolke Kuipers de aandacht op het gebied. Een tweetal impressies sieren het bord en maken de passant attent op het werk dat begin 2017 uitgevoerd gaat worden.

Het hele voorplein gaat op de schop, er komt meer groen en de verblijfsruimte wordt aantrekkelijker. Verwijzingen naar het maritieme verleden en heden van Den Helder maken onderdeel uit van het ontwerp. De wens van de stad om een aantrekkelijk welkom te creëren, krijgt op deze manier invulling.

Veel mensen hebben meegedacht en inspiratie geleverd voor de nieuwe inrichting. Rond Sail 2017 is de oplevering gepland.

Den Helder Actueel, 8 augustus 2016 – 15:24

Reacties:

EdwinSL
8 augustus 2016 at 23:02
Je kan dat spuug lelijke station wat beter aankleden, maar dat blijft pappen en nat houden. Half werk wat wel vol gaat kosten ben ik bang.

Fred
9 augustus 2016 at 08:44
Zeg dat even tegen de NS, want die is eigenaar van het gebouw en de grond.

http://denhelderactueel.nl/2016/08/wethouder-plaats-bouwbord-stationsplein/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image