Carina Gutker – B & W Den Helder betreurt aankoop villa Linieweg + Delano Weltevreden – Restaurant drama + Elke voorstelling kost geld + Bo-Anne van Egmond – ‘Naar eer en geweten werk gedaan’

College van B & W in Den Helder betreurt snelle aankoop villa Linieweg

Het college van B en W in Den Helder blijft achter de harde uitspraken van burgemeester Koen Schuiling over de Linieweg staan. Bewoners kochten er onlangs vlug een villa, waar Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) jonge vluchtelingen wilde opvangen. „Met de aankoop werden COA en gemeente de kans ontnomen in dialoog met omwonenden te komen. Het was beter en respectvoller geweest als dit wel was gebeurd.”

Het college vervolgt: „Het wordt tot beschaafde omgangsvormen gerekend dat mensen elkaar onderling trachten te verstaan, juist als opvattingen uiteen lijken te lopen. Die kans is een gerespecteerde overheidsinstantie als COA, die de belangen behartigt van mensen die buitengemeen zwaar getroffen zijn in het leven, ontnomen.”

Burgemeester Schuiling veroordeelde eerder in deze krant de actie van de omwonenden. „Men zet volkomen ten onrechte een groep kinderen in de hoek en in het verlengde al die mensen in Den Helder die zich betrokken voelen bij de opvang van asielzoekers. Ook heeft het imago van Den Helder als een warme stad met een groot hart een deuk opgelopen.”

Noordhollands Dagblad, 26 juli 2017, 14:35

Reacties:

John Winters
COA en respectvolle dialoog, een volkomen tegenstelling. Het COA is gewoon een belangrijk onderdeel van de vluchtelingenindustrie die vooral denkt aan zijn eigen jaarcijfers. Hoe meer vluchtelingen, hoe meer geld. En door er een zielig sausje overheen te doen wordt iedere kritiek in de uiterst rechtse of racistische hoek geduwd. En een groot deel van de politiek doet braaf mee aan de gevolgen van dit EU-drama, want anders kunnen ze hun plaatsje in de banen carrousel wel vergeten.

Karel Boot
Respect voor de bewoners die hun recht hebben genomen

Arie Ruiter · Den Helder
Er zijn voor het college wel belangrijkere zaken te behandelen.Ons dorp is al kansloos genoeg.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/college-van-b-en-w-den-helder-betreurt-snelle-aankoop-villa-linieweg

Theaterrestaurant drama

Helderse Courant, 26 juli 2017

Helderse Courant, 26 juli 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Elke voorstelling kost theater geld

Helderse Courant, 26 juli 2017

Helderse Courant, 26 juli 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

‘Naar eer en geweten ons werk goed gedaan’

Helderse Courant, 27 juli 2017

Helderse Courant, 27 juli 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo