Café Weltschmerz – Smaad en laster in Bloemendaal: Chris Aalberts met Marielys Roos & Rob Slewe

Gepubliceerd op 19 feb. 2019

Rob Slewe en Marielys Roos zijn raadsleden in Bloemendaal van de partij Hart voor Bloemendaal. Oud burgemeester Snijders noemde hen ooit het grootste probleem van Bloemendaal. Een eervolle titel vindt Marielys Roos.

In aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 vond er een incident plaats in de gemeente, dat naar later bleek niets om het lijf had. Een gesprek in de gang van het gemeentehuis tussen de nieuwe burgemeester Elbert Roest met Marielys Roos, Rob Slewe en de echtgenoot van Marielys, werd door politieke tegenspeler en emeritus hoogleraar Meindert Fennema uitgelegd als gijzeling van de burgemeester. Hoewel burgemeester Roest het ontkende, heeft Fennema via NPO radio enkele dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen deze smadelijke informatie uitgebreid besproken. De papieren media namen dit klakkeloos over en de partij van Roos en Slewe kwam hierdoor minder goed uit de verkiezing.

Roos en Slewe hebben om die reden aangifte gedaan tegen Fennema van smaad en laster. Dit nu werd door het OM gehonoreerd. Er wordt nu een strafrechtelijk onderzoek gedaan naar Emeritus hoogleraar Fennema.

Een eerdere aflevering met Marielys Roos over de problemen in Bloemendaal:
https://youtu.be/aPQ4ghNcPb4

Reacties:
https://youtu.be/lX7ADEcxxvs

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Chris+Aalberts
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marielys+Roos
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rob+Slewe
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hart+voor+Bloemendaal
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bloemendaal