Café Weltschmerz – Is Nederland een crimineel Walhalla? Boris van de Ven met Wouter Laumans + Gamekings Vault – Nerd Culture: Misdaadjournalist Laumans over Mocro Maffia

Wouter Laumans bij Gamekings Vault (foto YouTube)

Is Nederland een crimineel Walhalla? Boris van de Ven met Wouter Laumans

Gepubliceerd 24 nov. 2016

Doneer aan Café Weltschmerz, we hebben uw steun hard nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13
Disclaimer: Wij betalen over uw gift in Nederland belasting.

We hebben een ideaal vestigingsklimaat voor criminelen“.

Wouter Laumans is misdaad verslaggever bij De Telegraaf en co schrijver van het boek “De Mocro Maffia“. Alle hoofdpersonen uit het boek zijn inmiddels dood, op de vlucht of in de gevangenis.

In het het gesprek met Boris van de Ven wordt de Nederlandse situatie in kaart gebracht. Is Nederland een narcostaat, hoe zit het met de etnische misdaadsyndicaten en is Nederland inmiddels een internationaal crimineel Walhalla? Is de helft van Nederland niet aan het bijklussen in de Wiet? De omstandigheden in ons land zijn met elkaar een perfecte infrastructuur voor drugshandel: we hebben de grootste haven ter wereld, we spreken goed Engels, lage gevangenisstraffen en mild fiscaal beleid voor BV’s. Of zijn we het criminele opleidingscentrum van de wereld en wat betekend dit voor de toekomst?

Verder gaat het gesprek over de werkwijze van de misdaadjournalistiek, de liquidatiegolf, de aantrekkingskracht en verheerlijking van criminele van de criminele wereld, de werkwijze van de CIA en schaduwoorlogen.

Reacties
https://youtu.be/PWUTdiWUvXY

Misdaadjournalist Wouter Laumans over Mocro Maffia

Gepubliceerd 25 jun. 2020

Vanaf de redactie van Gamekings, bekend van Comedy Central, SpikeTV en Gamekings.tv komt deze wekelijkse podcast. Gamekings presentator Boris ontvangt gasten met een fascinatie voor Gaming, Media, Tech, Film, Series, Star Wars, Sport, Crypto Currencies, Gezondheid en nog heel veel meer. Dit keer met misdaadjournalist Wouter Laumans. Hij schreef het succesvolle boek ‘De Mocro Maffia‘ over de opkomst van een nieuwe generatie zware criminelen. De videoland serie Mocro Mafia is geïnspireerd op het boek.

Definitie nerd
mannelijk,vrouwelijk; meervoud: nerds
1. iemand wiens IQ groter is dan zijn of haar gewicht.

Game journalistiek

Voordat Wouter volledig werkzaam was in de misdaadjournalistiek was hij ook bezig met schrijven over videogames voor de Nieuwe Revu. Hoe kijkt hij terug op deze tijd? En waarom heeft hij ervoor gekozen om uiteindelijke de volledige overstap te maken naar de misdaadjournalistiek. Wouter vond het destijds een verademing om te schrijven over een onderwerp, waarbij de geïnterviewde het daadwerkelijk leuk vind om geïnterviewd te worden. Iets wat in de misdaadjournalistiek wel anders is. Wat zijn de hoogtepunten uit zijn tijd in de game journalistiek? En wat vond hij minder? Er gaat een boekje open over trips naar Los Angeles voor Rockstar.

Martin Kok

Het eerste interview van Wouter met iemand uit de wereld van de misdaad zou met Martin Kok zijn. Dat is er helaas nooit van gekomen. Wouter kende Martin goed en had hem graag als gast gehad in zijn video podcast. Waardoor liep het in eerste instantie mis? En wat weet Wouter van het einde van de crimineel, die later misdaadjournalist werd?

Laat ons vooral ook even weten wat je van de podcast vond! Dat kan in de comments, via Twitter, Facebook of YouTube!

Reacties
https://youtu.be/INEvCGY1OUc

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Boris+van+de+Ven
https://robscholtemuseum.nl/?s=Café+Weltschmerz
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gamekings+Vault
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wouter+Laumans
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mocro+Maffia
https://robscholtemuseum.nl/?s=Martin+Kok

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image