Café Weltschmerz – George van der Leeden met Ghislen Nysten: “Rutte is menselijkheid kwijt”

Ghislen Nysten bij Café Weltschmerz (foto YouTube)

George van der Leeden met Ghislen Nysten: “Rutte is menselijkheid kwijt

Gepubliceerd 8 apr. 2021

Alles gaat kapot – behalve het Corona Virus

Toen Mark Rutte het vonnis van de Haagse Rechtbank tegen de Avondklok de nek omdraaide, besloot Ghislen Nysten, VVD fractievoorzitter in de gemeente Beek, op te stappen. In dit interview met George van der Leeden vertelt de 29 jarige jurist waarom de actie van Rutte & Co voor hem de spreekwoordelijke druppel was.

Het Kabinet beleid zat hem al veel langer dwars. “Het huidige beleid maakt alles kapot – de economie, de normale wereld, het leven van de jeugd. Er ontstaat een verloren generatie, kinderen in arme landen sterven van de honger, er worden 40.000 kinderen mishandeld thuis. Vrijwel alles wordt kapot gemaakt – behalve het Corona Virus.”

Wat Nysten als overtuigd klassiek Liberaal vooral ook dwars zit is dat het Kabinet lak heeft aan de Rechtstaat en de Grondrechten van de Burger. “Dat je mensen verbiedt om naar buiten te gaan. Een Mondkapjes plicht oplegt. Met een Corona Virus Paspoort bezig bent. Ik zie het Liberalisme totaal niet meer terug bij de VVD.”

Het gaat volgens hem al lang niet meer over links of rechts in de politiek. “Het is de vraag: ben je voor vrijheid en de essentiële Grondrechten, die we hebben of vind je het wel goed, dat die worden ingeperkt?

Nysten heeft felle kritiek op Minister Hugo de Jonge, die de Democratie en de Rechtstaat ondermijnt door mensen, die geen vaccin willen nemen te demoniseren en weg te zetten als “Virus Wappies”. “Het doet er blijkbaar niet meer toe wat je doet voor de maatschappij – het enige, dat telt, is of je de maatregelen naleeft.” Hij noemt het verwerpelijk om een hele bevolkingsgroep op deze manier buiten het debat te plaatsen. “Dat hoort niet in een Democratie thuis.”

Nysten zegt zelf niet van plan te zijn om zich te laten vaccineren en vindt niet, dat hij zichzelf daarvoor hoeft te verantwoorden. “Ik vind, dat in Nederland en de rest van de wereld niemand zou zich moeten verdedigen, of hij wel of niet een vaccin neemt, of hij wel of niet gaat demonstreren, zich te moeten verantwoorden wat hij wel of niet zegt. Daarvoor zijn Grondrechten, die zijn er voor bedoeld om je leven te kunnen leven zonder je te hoeven verantwoorden waarom je iets doet.”

In het interview vertelt hij ook over wat hij meemaakte bij de Demonstratie op het Malieveld op 14 maart, waar hij aanwezig was en met eigen ogen het “extreme Politie geweld” zag. De reactie van Mark Rutte op het Politie optreden vond hij beneden alle peil. “Als iemand op de grond ligt en is overmeesterd, er dan een hond naar hem toe wordt gebracht om hem te laten bijten en hij wordt drie keer op zijn hoofd geslagen met een knuppel – en de Premier zegt dan een week later op zijn Persconferentie, dat hij groot respect heeft voor Burgemeester en Handhavers, dan heb ik niet meer het gevoel dat je als Premier weet wat het betekent om mens te zijn, dan ben je echt totaal weg van de mensheid.”

Hij vindt het onbegrijpelijk, dat de Tweede Kamer onlangs de Motie van Wantrouwen tegen Rutte niet steunde. “Het maakt de politiek totaal ongeloofwaardig als iemand, die zo vaak heeft gelogen gewoon blijft zitten. De politici die dit laten gebeuren zijn mede verantwoordelijk voor de Sociale Onrust, die gaat ontstaan als gevolg van deze desastreuze machtspolitiek.”

Maar Nysten, die is geïnspireerd door Pim Fortuyn en een bewonderaar is van FVD Kamer lid Wybren van Haga, eindigt met een hoopvolle noot. “Ik heb nog nooit zo’n standvastige groep gezien als de tegenstanders van het Corona Virus beleid. Samen,” zegt hij, “kunnen we heel veel bereiken.”

De video is enigszins aangepast vanwege richtlijnen van YouTube. De volledig ongecensureerde versie is te beluisteren op de website van Café Weltschmerz.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz.
Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s.
Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de MainStream Media.

Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s?
Help ons een in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en steun Café Weltschmerz. https://steun.cafeweltschmerz.nl/​

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?
https://cafeweltschmerz.nl/nieuwsbrief/​

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s?
Klik hier boven dan op Abonneren!

Reacties
https://youtu.be/hTehLslAH6k

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Café+Weltschmerz
https://robscholtemuseum.nl/?s=George+van+der+Leeden
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ghislen+Nysten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pim+Fortuyn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wybren+van+Haga
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hugo+de+Jonge
https://robscholtemuseum.nl/?s=Grondrechten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Democratie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Liberalisme
https://robscholtemuseum.nl/?s=VVD
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rechtstaat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mondkapjes
https://robscholtemuseum.nl/?s=Corona+Virus+Paspoort
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sociale+Onrust
https://robscholtemuseum.nl/?s=MainStream+Media

https://robscholtemuseum.nl/?s=Mark+Rutte
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-0/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-1/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-2/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-3/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-4/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-5/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-6/
https://robscholtemuseum.nl/rsmuseum-galerij-10-jaar-mark-rutte-aka-pineukio-aka-the-lying-dutchman-7/