Café Weltschmerz – De detentie van Hüseyin Baybasin en het grote zwijgen van de media: Hans Moll & Jacques van Huet + Fraude in de rechtspraak: Hans Moll & Ton Derksen

De detentie van Hüseyin Baybasin en het grote zwijgen van de media: Hans Moll & Jacques van Huet

Gepubliceerd op 12 jan. 2018

Uniek in de wereld, dat drie oud gevangenisdirecteuren publiekelijk demonstreren om een gedetineerde vrij te krijgen. Een uniek confronterend protest tegen onze rechtsstaat, dat alle media zou moeten prikkelen. Helaas, hoewel het persbericht voldoende duidelijk was voor CWS, heeft de mainstream media als NOS, WNL, Nieuwsuur, RTL Nieuws, Volkskrant, NRC, Algemeen Dagblad, de Telegraaf, DWDD en Pauw & Jinek dit nieuwsfeit volledig genegeerd. Er lijkt een zwijgplicht tussen de media over het onderwerp “Baybasin” en de opeenstapeling, rechtstatelijke manipulaties door de Nederlandse overheid.

Help Café Weltschmerz mogelijk te maken met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies: https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer/

Koerdische zakenman Hüseyin Baybasin werd in 2002 onder andere voor medeplegen van moord en meer pogingen tot uitlokking daartoe, gijzeling en drugshandel tot levenslang veroordeeld. Die veroordeling is voor een aanzienlijk deel gebaseerd op telefoongesprekken, die door de Nederlandse politie in 1997-1998 zijn getapt. De advocaat stelt zich op het standpunt, dat deze tapgesprekken (in Turkije) zijn gemanipuleerd. Die gesprekken zouden in het kader van een onrechtmatige samenwerking tussen de Turkse en de Nederlandse politie in het strafdossier zijn terechtgekomen. Ook zouden de Nederlandse taptolken de voornamelijk in het Engels en Koerdisch gevoerde telefoongesprekken bedrieglijk hebben vertaald. Dit alles om een veroordeling van Baybasin in Nederland te bewerkstelligen
Jacques van Huet was gevangenis directeur en trekt nu publiekelijk aan de bel… Een gesprek over een gevangene, die op grond van gemanipuleerd bewijs door twee overheden tot levenslang werd veroordeeld en sinds 2002 onrechtmatig vastzit.

Reacties:
https://www.youtube.com/watch?v=lRPPiHiJ2NQ

Fraude in de rechtspraak: Hans Moll & Ton Derksen

Gepubliceerd op 21 jan. 2018

Baybasin blijft levenslang zitten op grond van vervalste en gemanipuleerde bewijslast. Opnieuw een aflevering over de gerechtelijke ‘dwaling’ in de zaak Baybasin. Een tweede aflevering in de serie over de rechtstaat Nederland.

Afgelopen zomer 2017, verscheen de conclusie van advocaat-generaal mr. Aben, waarin de Hoge Raad wordt ontraden om de levenslange gevangenisstraf van Hüseyin Baybasin te herzien. Op de hoofdzaken van het ruim 1700 pagina’s tellende bijna onleesbare rapport, waaraan bijna zes jaar is gewerkt, is eerder uitvoerig door de verdediging gereageerd. Deze heeft vooral de aandacht gevestigd op het afserveren door Aben van hem onwelgevallige deskundigen en op het feit, dat de tapkamers bewijsbaar niet manipulatie proof waren. Het is overtuigend bewezen, dat er geknoeid werd met de taps.
Wetenschapsfilosoof Ton Derksen heeft gereageerd met zijn derde boek over de zaak Baybasin: ‘Rammelende argumenten voor de Hoge Raad’.

Café Weltschmerz is niet rechts of links maar onafhankelijk. Dat is uitsluitend mogelijk met uw hulp. Doneer ons of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.
https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer/

Reacties:
https://www.youtube.com/watch?v=LtRkHRXuiMY

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Caf%C3%A9+Weltschmerz
https://robscholtemuseum.nl/?s=H%C3%BCseyin+Baybasin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jacques+van+Huet
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ton+Derksen