Café Weltschmerz – De barman van Café Weltschmerz: Rob Scholte met Max von Kreyfelt

Gepubliceerd op 28 nov. 2016

“Waar komt die arrogantie vandaan dat journalisten denken het alleenrecht te hebben op journalistiek? Laten ze eerst maar eens hun integriteit bewijzen!”

Op 29 november 2016 is Café Weltschmerz precies 4 jaar oud. Bedenker, oprichter en voorman Max von Kreyfelt heeft gedurende deze 4 jaar, leiding gegeven aan het meest eigenzinnige journalistieke platform van Nederland. Verontwaardigd over de wanprestatie van de journalistiek. Het verzaken van hun controlerende taak naar samenleving. De leugens, het demoniseren van personen en groepen, de propaganda, het gebrek aan objectiviteit, het buitensluiten van incorrecte politieke opinies, het samenzweren met de politieke macht, dat alles meende Von Kreyfelt diende tegenspraak te krijgen. Vier jaar lang ploeterde hij met groot enthousiasme voort met een groep wisselende vrijwilligers zonder “verdienmodel”.

Nu na 4 jaar heeft deze internetzender haar relevantie bewezen. Vernieuwing en verdieping werden de inzet met als slogan; het gesprek als bron voor verandering!

Waar de Gooische zenders bepalen dat gesprekken op tv niet langer dan 10 minuten mochten duren bepaalde Von Kreyfelt dat deze een uur mochten duren. “Als je niet in oneliners wilt praten heb je context nodig en dat kost tijd”.

Wie is Von Kreyfelt en wat wil hij met Café Weltschmerz? Een verjaardagseditie!

1 Comment

  1. super interessant, goed interview, goed gedaan rob
    x john

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.