Café Weltschmerz – Ancilla Tilia interviewt Arjen Kamphuis: Welk probleem zijn we ook al weer aan het oplossen?

Gepubliceerd op 12 mrt. 2016

Arjen studeerde natuurwetenschappen aan de universiteit van Utrecht en werkte voor IBM en Twynstra Gudde als IT architect, trainer en IT strategie adviseur. Hij is gecertificeerd IT auditor en informatie beveiligingsexpert (CISA, CISM). Sinds 2002 werkt Arjen zelfstandig en helpt hij managers, bestuurders en organisaties met het nadenken over de consequenties van technologische innovaties. Sinds 2002 is hij ook betrokken bij het nationale IT beleid op het gebied van open standaarden en open source in het publieke domein. Concrete resultaten haalde hij in 2002 met de unaniem aangenomen kamer motie Vendrik en het in 2007 aangenomen nationale IT beleid voor de publieke sector. Arjen adviseert directies van publieke instellingen, Kamerleden in diverse Europese landen, het Nederlandse kabinet en de EU over de kansen die open standaarden en open source software bieden voor de Nederlandse en Europese kenniseconomie.

Sinds 2006 is Arjen Chief Technology Officer van Gendo. In deze rol helpt hij klanten als IT strategie adviseur en IT architect om hun informatievoorziening te baseren op open standaarden en zoveel mogelijk onafhankelijk te maken van specifieke producten of leveranciers.

Hoewel informatie technologie een groot deel van zijn tijd in beslag neemt houdt Arjen zich ook bezig met scenarioplanning en strategische toekomstverkenningen. Hij onderzoekt samen met zijn klanten de mogelijke sociale, economische en geo politieke gevolgen van allerlei ontwikkelingen op het gebied van wetenschap en technologie.

Arjen’s columns en artikelen staan naar zijn NL blog en Computable, Sargasso, Webwereld. Zijn Engelse publicaties op zijn internationale blog en de Huffington Post.

Een donatie aan Café Weltschmerz is een aandeel in een andere samenleving. Ondersteun Café Weltschmerz!
NL23 TRIO 0390 4379 13

Reacties:
https://youtu.be/SXA4L6oyZEE

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Caf%C3%A9+Weltschmerz
https://robscholtemuseum.nl/?s=Arjen+Kamphuis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ancilla+van+de+Leest