Café Weltschmerz – Alle drugs legaliseren: Rudie Kagie & Freek Polak

Gepubliceerd op 14 nov. 2019

Uit cijfers blijkt, dat de helft van alle inzet van Justitie en politie, en ook de helft van de bezetting van onze cellen, drugs gerelateerd is.

De Amsterdamse psychiater Freek Polak pleit al jaren voor het legaliseren van alle drugs. Hij doet dit op grond van dertien jaar ervaring als specialist bij de drugsafdeling van de GGD. Polak is medeoprichter en bestuurder van Stichting Drugsbeleid, Cannabis Social Club Amsterdam en het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod. Hij vertegenwoordigde als bestuurslid de European Coalition for Just and Effective Drug Policies bij internationale conferenties en vergaderingen van de VN en de EU. Volgens Polak zal een belangrijk deel van de drugs gerelateerde criminaliteit automatisch verdampen, zodra recreatief gebruik wettelijk is toegestaan. Legalisering is de enige oplossing. Alleen al omdat we nu enorme hoeveelheden belastinggeld en menskracht besteden aan iets wat zich niet laat uitroeien. Uit cijfers blijkt, dat de helft van alle inzet van Justitie en politie, en ook de helft van de bezetting van onze cellen, drugs gerelateerd is.

📌 U kunt Café Weltschmerz met een donatie, helpen pluriform en onafhankelijk te blijven. Op onze site vindt u alle informatie: https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer.

Meer informatie:
https://youtu.be/IhWbBluMuyE

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Caf%C3%A9+Weltschmerz
https://robscholtemuseum.nl/?s=drugs