Café Weltschmerz | Ab Gietelink – Brief van het Museumplein aan Burgemeester Femke Lukashenko

Ab Gietelink bij Café Weltschmerz (foto YouTube)

Brief van het Museumplein aan Burgemeester Femke Lukashenko

Gepubliceerd 3 apr. 2021

Het Stalinistisch verraad van Femke Halsema

De burgemeester van Amsterdam, boegbeeld van progressieve vrijzinnigheid, reageert met ongekend brute repressie op vreedzame demonstranten in Amsterdam, stelt Ab Gietelink in deze column.

Iedere zondagmiddag verzamelen zich voor het Rijksmuseum bussen met pelotons ME‘ers. De politie te paard stelt zich op. Daarnaast hebben we de agressieve hondenbrigades, die de demonstranten bedreigen. Tenslotte worden de waterkanonnen in stelling gebracht en wordt het plein met grof geweld leeg geveegd.”

Op zaterdag 20 maart ging het er nog heftiger aan toe. “Op de Leidschekade gaf u opdracht 1.500 mensen voor vijf uur vast te zetten. Er ontstond een uitputtingsslag van intimidatie en politiedreiging. Vijf uur gedwongen worden met natte kleren in de kou te staan. Mensen zijn daar ziek van geworden. Een aanslag op de Volksgezondheid mevrouw Lukashenko, pardon Halsema.”

De volgende zondag, vertelt Gietelink, die regelmatig op het Museumplein te vinden is, “liet u nog eens 150 vreedzame demonstranten oppakken en strafrechtelijk vervolgen. Mensen worden geïntimideerd en bewust bang gemaakt door uw Politie terreur.”

Op zondag 28 maart “waren we er weer en met meer demonstranten. Het verzet groeit. Deze keer marcheerde uw Politie leger binnen een half uur op.
Een groep demonstranten is vanuit een pacifistisch verzet blijven zitten. U heeft 334 demonstranten laten oppakken en in bussen geladen. Uren lang werden ze getraineerd en uitgeput. U koos voor genadeloze repressie van het Demonstratie Recht. Uren lang ingesloten vrouwen mochten de bus niet verlaten, begonnen te huilen en zagen zich gedwongen hun behoefte te doen op de vloer van de bus. waar U ze gevangen liet houden.”

Zo gaat het op dit moment in het Amsterdam van Halsema, die afgelopen zomer het Demonstratie Recht nog zo vol vuur verdedigde. “In uw persoon tekent zich het stalinistische verraad van de vrijzinnig linkse beweging, die zich in de jaren 70 en 80 ontwikkelde. We zien in een notendop de tragedie van het socialisme in het Oost Europa tussen 1945 en 1989. Toen men het pluche veroverde begonnen de socialistische bonzen in naam van ‘sociale veiligheid en bescherming bevolking’ een repressief en intimiderend bewind.”

Maar, zegt Gietelink, “de DDR Staats Sicherheitsdienst met haar archiefkasten waren amateurs vergeleken met het digitale geweld, waarvan de moderne surveillance staat zich nu bedient. Kritiek krijgt op grote schaal het etiket van ‘desinformatie en complotdenken.”

Wat voor Halsema geldt, geldt ook voor een andere “progressieve” politica. Kajsa Ollongren, voormalig wethouder in Amsterdam, nu Vice Premier in het Kabinet Rutte, heeft zelfs een censuur wet tegen ‘desinformatie’ geïntroduceerd. “Overheid medewerkers. zelf de grootste verspreiders van desinformatie, gaan definiëren wat waarheid en fake nieuws is. Het einde van de vrijheid van meningsuiting.”

http://www.abgietelink.nl

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz.
Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s.
Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de MainStream Media.

Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s?
Help ons een in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz.
https://steun.cafeweltschmerz.nl/

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?
https://cafeweltschmerz.nl/nieuwsbrief/

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s?
Klik hierboven dan op Abonneren!

Reacties
https://youtu.be/2OalwNc4c1g

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Café+Weltschmerz
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ab+Gietelink
https://robscholtemuseum.nl/?s=Museumplein
https://robscholtemuseum.nl/?s=Femke+Halsema
https://robscholtemuseum.nl/?s=Alexander+Lukashenko
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kasja+Ollongren