BvDH – Schriftelijke vragen aan College van B & W Den Helder betreffende zedendelinquenten, 18 oktober 2017 + Joost Valkhoff – ‘Geef burgemeester rol bij opvang zedendelinquent’

Schriftelijke vragen aan College van Burgemeester en Wethouders te Den Helder betreffende zedendelinquenten, 18 oktober 2017

Betreft: Zedendelinquenten

Geacht College,

Op de Europese dag tegen de mensenhandel hebben wij voor u de volgende vragen over de zedendelinquenten en slachtoffers in Den Helder

1) Hoeveel zedendelinquenten telt Den Helder?
2) Hoeveel hiervan zijn pedofielen?
3) Hoeveel hiervan zijn mensenhandelaren c.q. lover boys?
4) Hoe worden de slachtoffers beschermd c.q. geholpen?
5) Worden bij pedofielen in de wijken de besturen van scholen, sportverenigingen en wijkcentra ingelicht c.q. gewaarschuwd?
6) Worden bij lover boys c.q. mensenhandel praktijken de besturen van scholen, sportverenigingen en wijkcentra ingelicht c.q. gewaarschuwd?
7) Hoeveel zedendelicten vinden er jaarlijks plaats in de gemeente Den Helder en is dit een stijgende of dalende lijn gemeten over de afgelopen 10 jaar (oktober 2007-oktober 2017)?
8) Hoeveel van deze delicten worden gepleegd door veelplegers?
9) Hoeveel door pedofielen?
10) Hoeveel door mensenhandelaren?
11) Hoeveel door loverboys
12) Hoeveel eer gerelateerde geweldszaken?
13) Hoeveel zedendelicten worden er gepleegd door personen met een westerse achtergrond en hoeveel door personen met een niet westerse achtergrond?
14) Worden er zedendelinquenten uitgewisseld met andere gemeentes?
15) Worden de slachtoffers van de zedendelinquenten indien nodig c.q. gewenst snel verhuisd met medewerking van woningcorporaties?
16) Worden de zedendelinquenten indien nodig c.q. gewenst snel verhuisd met medewerking van woningcorporaties?

Graag de bovenstaande vragen volledig onderbouwd beantwoorden binnen de hiervoor officiële gestelde termijn.

Beter voor Den Helder

https://robscholtemuseum.nl/wp-content/uploads/2017/11/Helderse-Courant-3-november-20172.png

‘Geef burgemeester rol bij opvang zedendelinquent’

Burgemeesters moeten een rol krijgen bij de resocialisatie en opvang van zedendelinquenten en andere voormalig gedetineerden.

Dat wil VVD-Kamerlid Ard van der Steur. Hij stelt voor de adviesrol te waarborgen in de nieuwe wet Langdurig Toezicht die vermoedelijk in het najaar in de Kamer zal worden besproken.

De nieuwe wet geeft het Openbaar Ministerie (OM) en de reclassering de mogelijkheid om voormalig delinquenten zo nodig levenslang onder toezicht te houden.

De mogelijkheden om op treden in het kader van verstoring van de openbare orde zijn voor burgemeesters beperkt.

Volgens Van der Steur kunnen dergelijke situaties worden voorkomen als de burgemeester door het OM wordt gehoord en advies kan geven over de gewenste voorwaarden aan de terugkeer. “Dat beschermt de slachtoffers en kan helpen bij de resocialisatie van de betreffende delinquent”, aldus Van der Steur.

Gemeente.nu, 30 juni 2014

https://www.gemeente.nu/veiligheid/openbare-orde/geef-burgemeester-rol-bij-opvang-zedendelinquent/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image