Britt van Biezen – Die caravan? Daar slaapt Sinterklaas in, Goed heilig man overnacht op het schoolplein van De Kluft in Den Helder + Regio Noordkop – Stichting voor intocht Sint officieel

Die caravan? Daar slaapt Sinterklaas in, Goed heilig man overnacht op het schoolplein

Den Helder – Op het schoolplein van de kleuters van basisschool De Kluft heeft Sinterklaas een aantal nachten in een caravan geslapen. De leerlingen uit de groepen 1 en 2 hebben hem er nog niet aangetroffen, maar weten zeker, dat hij donderdag tevoorschijn zal komen.

Voor de caravan hangt zijn ondergoed aan de waslijn te drogen. Binnen hangt zijn mijter aan de toiletdeur, liggen er overal pepernoten en ander snoepgoed, en op het tafeltje staat er een half opgedronken bekertje chocolademelk.

De kampeerwagen is van een ouder van een van de leerlingen. Voor een themadag over vervoersmiddelen en techniek mocht de basisschool deze al lenen. Voor de Sint was dit privilege natuurlijk ook weggelegd.

De kleuters rennen naar de caravan toe, wanneer zij naar buiten mogen voor het speelkwartier. Erg interessant natuurlijk om te zien, waar Sinterklaas zijn nachten doorbrengt.

Hulp bak Pieten

Het bieden van een slaapplaats is niet de enige verdienste, die De Kluft heeft geleverd voor de Sint. Aangezien de bak Pieten erg verkouden waren, heeft Sinterklaas de leerlingen van groep 1 en 2 gevraagd te helpen in de bakkerij.

Ze hebben geoefend met zandvormen in de zandtafel en met speeldeeg. Ook hebben ze geleerd over de verschillende specerijen. Groep 1 en 2A mocht op bezoek komen bij Banketbakkerij Bos.

De kinderen hebben hier lekkernijen gebakken, die zijn uitgedeeld tijdens de benefietshow van en voor de Helderse brassband Morefire. Ook in het ziekenhuis zijn de traktaties uitgedeeld, waarna de leerlingen er een rondleiding kregen en veel leerden op het gebied van zorg.

Onvindbaar

De kleuters blijven om de beurt naar binnen gluren in de caravan. Nee, nog steeds geen Sinterklaas te bekennen. Waar zou de goedheiligman zijn? Daar gaan de leerlingen donderdagmorgen rond kwart voor negen achter komen.

Helderse Courant, 5 december 2019, 20:17

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191204_22325528/die-caravan-daar-slaapt-sinterklaas-in-goedheiligman-overnacht-op-het-schoolplein-van-de-kluft-in-den-helder

Speciale stichting voor intocht Sint nu officieel

Om te voorkomen, dat er volgend jaar geen intocht is in Den Helder, heeft het Sint Nicolaas Genootschap nu officieel een aparte stichting opgericht. Die moet, als de ondernemers in de binnenstad het niet meer willen doen, volgend jaar de Helderse intocht verzorgen. Donderdagmiddag, op 5 december dus, werden bij de notaris de handtekeningen gezet.


https://videopress.com/v/l31jmoHG

Den Helder Actueel, 5 december 2019

https://denhelderactueel.nl/2019/12/speciale-stichting-voor-intocht-sint-nu-officieel/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sinterklaas
https://robscholtemuseum.nl/?s=privilege