BREAKING NEWS – Koning herbenoemt burgemeester Koen Schuiling in Den Helder

door Ronald de Boer
DEN HELDER – Koen Schuiling is per 1 januari 2016 voor zes jaar herbenoemd als burgemeester van Den Helder. Koning Willem Alexander heeft de voordracht van Commissaris der Koning Johan Remkes officieel bekrachtigd.

Schuiling (Rotterdam, 2 februari 1959) is sinds 1 januari 2010 burgemeester van de marinestad. Daarvoor was hij VVD-wethouder van de stad Groningen en werkte hij onder meer als associé bij consultant- en adviesbureau Boer & Croon.

Schuiling is sinds 1994 – toen Jan Gmelich Meijling halverwege zijn tweede periode staatssecretaris van defensie werd – de eerste burgemeester die een nieuwe periode in Den Helder wil en als zodanig is herbenoemd.

Hij is in ruim twintig jaar ook pas de tweede burgemeester die zijn eerste periode volledig heeft uitgezeten. Dat laatste is alleen Willem Hoekzema gelukt.

Eind juni ging een meerderheid van de gemeenteraad al akkoord met de herbenoeming van Schuiling. Alleen een aantal leden van de huidige oppositie stemde destijds tegen.

NHD, 2-12-2015, 19:00 (Update 2-12-2015, 19:00)

Reacties:

Sjoerd Hansum · Johannes College Den Helder
Een win-win situatie. Voor Koen Schuiling en voor Den Helder ! Proficiat.

Klaas Otten · Den Helder
Gefeliciteerd buurman!

Kees Jan van Velsen
Nog niet te vroeg juichen het is nog geen 1 januari, dus zijn termijn heeft hij nog niet volgemaakt… En de laatste raadsvergadering dit jaar is nog niet geweest….

Ook kunnen de nieuwe wethouders nog roet in het eten gooien…. Zijn ze namelijk wel blij met de samenwerking?

Volgens een vriendje van Schuiling hoeft er maar één collegelid het vertrouwen op te zeggen in een collega en de gemeenteraad kan dan niet anders dan Schuiling te laten gaan….

Dit gebeurde namelijk ook met Wethouder G. Visser. En de geruchten die Schuiling over hem ten gehore bracht zijn tot de dag van vandaag niet bewezen….

En hoe zit het verder met de geruchten over de geruchten in deze stad…..

Michael Dekker · Werkt bij DBBO
gefeliciteerd burgemeester

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27593222.ece/Koning-herbenoemt-burgemeester-Koen-Schuiling-in-Den-Helder?lref=SL_1