BREAKING NEWS: Gemeentesecretaris Den Helder legt functie neer

door Bo-Anne van Egmond

DEN HELDER – Gemeentesecretaris en algemeen directeur a.i. Joost Cox heeft het college van B&W te kennen gegeven per direct zijn functie neer te leggen. De reden daarvoor is zijn constatering dat de noodzakelijke vertrouwensbasis tussen de ondernemingsraad en hem als WOR-bestuurder, gedurende de afgelopen periode in de

,,Zonder een vertrouwensbasis is een goede samenwerking met de OR niet mogelijk, en kan ik als gemeentesecretaris/algemeen directeur, tevens WOR-bestuurder, niet adequaat functioneren in het belang van de totale gemeentelijke organisatie”, aldus Cox.

Het college van burgemeester en wethouders is Joost Cox grote dank verschuldigd voor zijn inzet vanaf 29 september 2014. ,,Wij hadden graag langer van zijn grote betrokkenheid, relativerende humor en kennis gebruik gemaakt. Zo heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de samenwerking tussen de vier Noordkop-gemeenten, als ambtelijk opdrachtgever in het kader van De Kop Werkt. De gemeentesecretaris heeft daarnaast het proces rond de transities in het Sociaal Domein in goede banen geleid”.

,,Ook bewaarde hij de rust tijdens politiek hectische momenten. Onder zijn leiding is de nieuwe topstructuur van de organisatie tot stand gekomen. Joost Cox toonde als interim gemeentesecretaris grote inzet. Wij zijn ervan overtuigd dat onze organisatie nog veel profijt van zijn rijke ervaring had kunnen hebben, maar respecteren uiteraard zijn besluit.”

Het college zal met voortvarendheid de procedure tot opvolging van de gemeentesecretaris openen. Voorlopig is Dick Oostrom, thans loco-gemeentesecretaris, waarnemer in de functie.

NHD, 29-3-2016, 16:20 (Update 29-3-2016, 16:23)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27949091.ece/Gemeentesecretaris-Den-Helder-legt-functie-neer?lref=SR_1

1 Comment

  1. Zelfs als er morgen zes doden vallen vanwege de conflicten op de Afdeling Sociaal Domein, zal dit aartsleugenaars college nog roepen dat er niets aan de hand is. Ze moeten wel, omdat ze geen andere capaciteiten in huis hebben, dan liegen of de tegenpartij de schuld gegeven.

    Zelfs twee jaar lang contractbreuk plegen en dan zeggen dat het Rob Scholtemuseum een wespennest is…

    Als we deze lui niet snel de gemeente uit weten te knuppelen, dan worden de poederpuinhopen van Marc Nihot binnenkort letterlijk de waarheid voor deze van God verlaten stad.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image