Brabants Dagblad – Interactie tussen kunstvormen werpt vruchten af in Het Kruithuis in Den Bosch

DEN BOSCH – In Het Kruithuis aan de Citadellaan in Den Bosch vond vrijdagavond het kersverse meerdaagse festival ‘Er hangt iets in de lucht’ plaats.
Overal in het monumentale gebouw hangen, liggen en staan kunstwerken, ruim 300 in totaal. Kunstenaar Rob Scholte gaf zijn visie op de meest in het oog springende kunstwerken. “We hebben niet alleen de muren benut, maar ook bijvoorbeeld de vloer, een plafondgedeelte en soms zelfs het meubilair. Wat we hiermee hopen te bereiken is dat bezoekers -op een andere manier dan gebruikelijk- gaan kijken naar kunst”, verduidelijkte Meine Jansma, een van de organisatoren van de projectgroep Ligne 15. Om zijn woorden kracht bij te zetten volgde er een surprise act, uitgevoerd door Sophie Ansens en Annelieke Zantinge.

De Belgische kunstenaar Frans Daels heeft een belangrijk aandeel gehad bij de totstandkoming van de expositie. Diverse bijzondere installaties zijn namelijk van zijn hand. Zoals een reeks in elkaar verweven stoelen, waarop kleine kunstwerken rusten.

Het festival duurt tot en met 28 juni. Op de slotdag zullen 60 geselecteerde kunstwerken worden onder de hamer worden gebracht door veilingmeester Harry Korst.

http://www.bd.nl/regio/den-bosch-en-omgeving/s-hertogenbosch/interactie-tussen-kunstvormen-werpt-vruchten-af-in-het-kruithuis-in-den-bosch-1.4979026