Bommel – Pims bed wordt nog opgemaakt

Palazzo di Pietro, de voormalige woning van de op 6 mei 2002 doodgeschoten Pim Fortuyn, is tot op de dag van vandaag volledig intact. Leefbaar Rotterdam-lijsttrekker Pastors houdt er in de aanloop naar de verkiezingen kantoor.

De inboedel in het monumentale pand, op steenworp van het centrum van Rotterdam, heeft alle kenmerken van een bijzonder hoofdpersoon.

Er staan 10000 boeken, er hangt een zelfportret uit 1986 van kunstenaar Rob Scholte en in de slaapkamer van Fortuyn staat een Clint Eastwood-achtig bad met een welving voor de rug.

Het bed van Fortuyn wordt nog altijd eens per maand opgemaakt.

In de keuken staan onaangeroerde busjes kruiden van Verstegen, er staat een altaar uit een kerk en op de bovenverdieping is de ’private diningroom’, waar Fortuyn met bijzondere gasten de avonden doorbracht.

Ook ligt er een bal van Feyenoord, met de handtekeningen van alle spelers, een geschenk dat Fortuyn op de dag dat hij werd gedood bij een bezoek aan de Kuip ontving.

Op een van zijn bureaus ligt een boekje voor en over zielenroerselen. ’Biefstuk, sla, moord en doodslag in Amsterdam’ van auteur Peter Langendam ligt daar eveneens. Het huis, eigendom van Hagenaar Chris Thunessen, eigenaar van Metterwoon, wordt perfect onderhouden. Als de Trouw-fotograaf een geringe lekkage ontwaart, meldt de loodgieter zich binnen een halfuur.

16 Jan 2006 16:57:10

http://pim-fortuyn.nl/pfforum/pop_printer_friendly.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=42826

https://www.flickr.com/photos/rotterdam_municipal_archives/7086510559/player/a63b5a7fe0