Bo-Anne van Egmond – ‘Weet niet wat er met Peter Reenders aan de hand is’

DEN HELDER – ,,We zijn er allemaal schuldig aan dat Peter Reenders op die positie is gezet. Ik ook. Toen waren we met z’n drieën, er was een heel andere verdeling. Hij was toen de beste keuze. Maar hij is totaal veranderd. Ik weet niet wat er met de man aan de hand is.”

Den Helder Raadslid Paul Koopman van de Stadspartij is kritisch op de keuzes die fractievoorzitter Reenders maakt. ,,We hadden al vier maanden geleden gezegd dat we schoon schip zouden maken, door Peter niet langer fractievoorzitter te laten zijn. Dat zou vandaag besloten worden. Zondag zijn Dolf Salverda en Nico van Delft overstag gegaan. Dolf zei schoorvoetend dat hij Peter er toch niet uit kon zetten. Terwijl iedereen wist dat we zo niet verder kunnen gaan, met een fractievoorzitter die alles verkeerd doet. Alles. Dan blijft het vier jaar sukkelen. We hebben een fractievoorzitter nodig die met de fractie overlegt, die duaal optreedt en niet steeds de wethouders alles laat bepalen.”

Volgens Koopman en de weggestuurde fractieleden Joke Vorstman en Carlo Assorgia, luistert Reenders te veel naar burgemeester Koen Schuiling en de VVD. ,,Hij zit vast aan de tentakels van de VVD en de ouwe hap. Hij heeft, net als Marcel Karhof en Harry van Dongen, geen Stadspartijbloed. En een bloedtransfusie helpt niet”, aldus Koopman. ,,En geloof je echt dat het nieuwe stadhuis niet op de stationslocatie komt?” Desgevraagd meldt Reenders deze krant wel dat er geen nieuw stadhuis op die locatie komt.

Assorgia: ,,Reenders verwijt ons dat wij oppositie voeren binnen onze partij. Maar hij doet het zelf.” Het raadslid stelt dat zijn fractievoorzitter continu wilde meestemmen met het beleid van de oude coalitie. ,Dat begon al in mei 2014 toen de motie stationslocatie voorlag. Hij wilde daar niet voor stemmen, terwijl we hadden afgesproken om dat wel te doen. De verhuizing van het RAKC, was ook al ingezet door de oude coalitie, de Stadspartij was tegen, hij was voor. En er ligt allang een berekening voor de verbouwing van het huidige stadhuis, maar daar horen we maar niks over.”

Assorgia vertelt dat zijn fractiegenoten niet is gevraagd of ze nog vertrouwen in hem hadden: ,,Er is gevraagd: ‘we krijgen een afsplitsing, blijf je bij de Stadspartij’. Reenders liegt en bedriegt. Er is nooit een haar op m’n hoofd geweest die erover dacht om uit de Stadspartij te stappen.” Ook Vorstman houdt dat vol. Haar zoon heeft net Gemeentebelangen Den Helder opgericht. Assorgia roept op tot een ledenvergadering.

NHD, 25-8-2015, 6:56 (Update 25-8-2015, 6:56)

Reacties:

Johan Jong
Leenders eruit zetten en doorgaan!!

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27483199.ece/Weet-niet-wat-er-met-Peter-Reenders-aan-de-hand-is