Bo-Anne van Egmond – VVD Den Helder stelt vragen over Rob Scholte Museum

17-12-2014, 16:18 (Update 17-12-2014, 16:18)
DEN HELDER – Hoeveel huur gaat Rob Scholte betalen voor het voormalige postkantoor? Geeft het college het museum een subsidie? En, had de gemeenteraad niet geïnformeerd moeten worden voordat er überhaupt een besluit werd genomen over het museum op deze locatie?

Deze en meer vragen stelt de VVD Den Helder naar aanleiding van de berichtgeving over de definitieve vestiging van het Rob Scholte Museum in het voormalige postkantoor aan de Middenweg.

De VVD vindt wel dat er zo snel mogelijk een herbestemming moet zijn van het gebouw. ,,Of dit nu een museale invulling moet hebben of anderszins.” Maar tegelijkertijd houdt de partij wel vragen.

Zo willen de liberalen voorts weten of de businesscase van het museum gepresenteerd kan worden aan de raad, vragen ze zich af wat de kosten zijn voor het opknappen en verhuurbaar maken van het pand en wie die dan gaan dragen. Daarnaast vraagt de partij zich af of deze overeenkomst nog precedenten schept voor andere culturele instellingen of mensen die een dwangsom boven hun hoofd hebben hangen.

De VVD noemt verder de portefeuilleoverdracht van wethouder Jacqueline van Dongen naar Pieter Kos ‘merkwaardig’.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27261146.ece/VVD-Den-Helder-stelt-vragen-over-Rob-Scholte-Museum