Bo-Anne van Egmond – Scholte broedt op terugkeer in Den Helder + Rob Scholte: ’Hoop dat mijn pijn ten goede aan stad komt’ + Delano Weltevreden – Apparatuur filmer ligt nog in museum Rob Scholte

Scholte broedt op terugkeer in Den Helder

De dinsdag uitgezette kunstenaar Rob Scholte zit momenteel ’ondergedoken’ op een geheime locatie. Maar zegt hij: “Ik bouw rustig op om terug te komen in Den Helder.”

“Mijn verzet is pas net begonnen. Ik hou van Den Helder en ik denk, dat Den Helder ook van mij houdt. De komende dertig jaar is de stad nog niet van mij af. Ik bid voor jullie en voor jullie en mijn stad.”

Een dag na de ontruiming is Scholte nog steeds fel. Hoewel de kunstenaar zegt, dat het goed gaat met hem en zijn gezin, is hij boos.

Boos op deze krant, die volgens hem steevast ’partij koos voor het stadsbestuur’ en heeft ’verzaakt de burger in te lichten’ over de situatie.

Daarbij blijft hij furieus op de burgemeester van Den Helder: “De mensen van Den Helder verdienen beter, ik zal niet rusten, voordat deze misdadiger ’down’ is. Mijn hele leven ligt in puin, mijn kinderen zijn geterroriseerd en dat allemaal door de ijdelheden en rancune van één man: burgemeester Koen Schuiling.”

Noordhollands Dagblad, 18 april 2018

Reacties:

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Voor de eerst keer in 42 jaar burger zijn van Den Helder voel ik het leven zeer onaangenaam onder het abominabele politieke klimaat van de stad. Voor het uitzetten van Scholte onder verantwoording van burgemeester, CDA, PvdA en Stadspartij bestaan maar twee woorden: onbeschoft en onbeschaafd. Lak aan een net geïnstalleerde gemeenteraad. Een burgemeester die les geeft aan nieuwe raadsleden hoe zij netjes en behoorlijk hun werk horen te doen, en zelf totaal faalt als voorzitter van de raad. Die roept dat hij een streep zet en zich dienstbaar opstelt, en ondertussen dwars door informatie en formatie ramt. Net als het CDA die de hele verkiezingstijd als een zalvende Pastoor heeft gepreekt over verbinden, samenwerken en respect. Idem dito de PvdA. En dan de Stadspartij, wiens wethouder namens het college een handtekening zette voor uitbreiding van het museum, en nu Scholte eruit gooit via een politieke overval. Want dat was het, met een college waar twee wethouders al wegliepen, en dat demissionair is. Er is maar één weg voor de nieuwe gemeenteraad, a.s. maandag. Nee, geen uitleg meer vragen, maar een motie indienen die luidt: “De gemeenteraad verzoekt het college van B&W om het politieke besluit van de uitzetting van Rob Scholte te herroepen en de ontruiming terug te draaien. Zij biedt vervolgens de nieuwe gemeenteraad en de nieuwe coalitie de ruimte van twee maanden voor overleg over deze kwestie, een recht dat de nieuwe gemeenteraad absoluut heeft, na verkiezingen. Indien onverhoopt het college niet bereid is dat te doen, stellen wij vast dat het college moet aftreden, en zullen wij bij motie daarom verzoeken. Het betreft met name de leiding van de burgemeester die onbehoorlijk en onbeschaafd bestuur heeft getoond, door de nieuwe gemeenteraad niet te respecteren. Hij dient daarom zijn functie ter beschikking te stellen.”

Michael Loch
wie deze burgemeester nog langer steunt is geen knip voor de neus waard en is uit hetzelfde hout gesneden de groep die zich achter rob scholte verzameld word alleen maar groter want er zijn op dit moment wel meer wantoestanden aan de hand in den helder en de onderste steen die komt boven !!

JanJannie Boonstra
Een heel verhaal schat, maar ik denk dat de nieuwe raad van binnen zal jubelen van: he he, daar zitten we eindelijk, het is ons gelukt !!!!. O ja, die Scholte? Denk je nou werkelijk dat ik daar energie in ga steken? Ik heb wel wat anders te doen met het pappen en nat houden voor de positie van mijn plek !!!!!

Cor du Pree · Werkt bij Post actief KM – FLO
Goed stuk. Bravo!

Michael Loch
JanJannie Boonstra daar heb je gelijk in meid want het gaat ze allemaal maar om een ding met hun reet in die zaal te zitten en net te doen alsof ze verstand hebben van burgerzaken met hun ego instelling ze willen naam en faam maken over de rug van burgers die hun in werkelijkheid geen donder kunnen schelen ze kunnen zo meedoen aan het programma weggegooid van onze centen !!!

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Ik hoop dat de nieuwe aanstaande raad het lef heeft om maandagavond een motie van wantrouwen in te dienen .
En een keer laat zien dat ze deze burgemeester met zijn vuile spelletjes zat zijn .
Geen woorden maar daden .

Michael Loch
prima maar leg hun eerst uit wat een motie van wantrouwen is want ze zullen het niet weten anders was het wel eerder einde verhaal geweest met deze burgervader ( lachertje) met zijn aanhang ik heb een van de slachtoffers in dat complex huis ter duin eens horen zeggen: die kunnen geen hartinfarct krijgen want ze hebben geen hart nou mevrouw u had en heb gelijk en wat u en al vele is overkomen in dat complex daar zijn geen woorden voor en ik hoop dat u alle die zich nu verzetten zich niet klein laten krijgen u kunt rekenen op grote steun van huidige bewoners maar vooral door ex bewoners wat gebeurt is dat is tragisch schandelijk en gaat niet de doofpot in kerels die vrouwen slaan met toestemming van de verhuurder de politie kijkt de andere kant op de gemeente voert geen donder uit dat kan en mag niet ! daar moet je zeker niet willen huren want je komt bedrogen uit ze houden dat tuig in ere nou weg ermee en dan nemen ze die burgemeester gelijk mee. soort zoekt soort en vandaag zitten ze zogenaamd weer in de rolstoel daar fitnes te doen en hun ouwe troep te verpatsen op de donkere duinen zo ziek zijn maar niet heus.

Fred Kwast · Werkt bij Gepensioneerd
Nee Ruud, De verkiezingen zijn voorbij .Zij hadden alleen jou stem nodig ! De gouden bergen zijn weer voor vier jaar opgeborgen. Dus nu een braaf jongetje zijn ,je hengeltje pakken en lekker gaan vissen. Over vier jaar komen we effe bij je terug , want dan hebben we wat van je nodig.

Michael Loch
alle begrip en respect voor scholte zijn woorden en zijn gevoel is de waarheid waar veel inwoners van den helder mee zitten
dit is een waardeloze burgemeester die zelf niet inziet waar zijn gebreken zitten het woord handhaving en veiligheid is hem vreemd maar de woorden intimidatie leugens die kent hij wel !
en daar gebruikt hij zijn loopjongens wel voor hoelang nog ?
schuiling je moet eens eerlijk met de waarheid naar buiten komen dat jij en vele met jou in die gemeente raad niet tegen de waarheid kunnen, inwoners die de waarheid zeggen en dat kunnen bewijzen die laat jij de mond snoe…Meer bekijken

Dijkema Harrie · Egmond-Binnen
Den Helder was toch een ‘rattenhol’ meneer Scholte?
En nu zielig gaan doen over de rug van je kinderen?
Typeert je karakter narcistische huichelaar!

Jaap Holtzapffel · Werkt bij Kunstboek Sch60lte
U bent in de minderheid… Jammer voor u!

Jaap Holtzapffel · Werkt bij Kunstboek Sch60lte
Dijkema Harrie: volgens mij moet het Harrie Dijkema zijn… Tenminste, ik noem mezelf gewoon Jaap Holtzapffel en niet ongekeerd!

Michel Voorthuisen
Dus als je in de minderheid bent is het verstandig om je mond te houden? Staat best schattig hoor zo’n semi interessant fb profiel. Mijn gevoel zegt dat het vooral een mengelmoes van zelfoverschatting en onzekerheid is. Een levensgevaarlijke mix wat mij betreft. Aangezien je reactie zelfs na het bewerken ervan nog bol staat van spel en schrijffouten is het misschien beter om je eerst daar op te focussen. Kom je in ieder geval niet zo dom over.

Michael Loch
Michel Voorthuisen hij zegt teminste nog de waarheid en jij kraait onzin uit dat zegt meer over jou dan over de waarheid waar hij voor staat

Michael Loch
nou voorthuizen zet volgende keer je foto bij je profiel voor je iemand afkraakt want je lult uit je nek heb je soms aandacht nodig dan moet je echt in de gemeente raad gaan zitten dan krijg je nu aandacht er zijn meer misstanden in den helder dan alleen Rob Scholte iedere vorm van prive ellende en verdriet is er een teveel TOT HET HUN ZELF OVERKOMT

John Ekkebus · Visserij/autorep en miglassen bij ZZP
Rob zet je actie voort ik ben het met je eens ook gezien er nog een bodum procedure loopt.Deze burgemeester mag vertrekken

Jaap Holtzapffel · Werkt bij Kunstboek Sch60lte
Iedere stad krijgt de burgemeester die het verdient! Wenst Den Helder een betere burgemeester dan de heer K. Schuiling? Kom op dan met die motie aanstaande maandag…

Bert de Jong · De Schooten, Noord-Holland, Netherlands
Rob kijkt vooruit..Koen kijktnaar de VVD

Cor Dekker · Werkt bij Heerlijk gepensioneerd
Zie hier de aspiraties van onze toekomstige burgervaders; de heren van Kuik, Loch, Boonstra, van de Kerkhof, Holtzappel, Ekkebus en de Jong. Maar echte visie ???

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Het is van Kuijk, heer Dekker, anders mag ik niet benoemd worden.

Cor Dekker · Werkt bij Heerlijk gepensioneerd
Heer van Kuijk we zullen het aanpassen op het naambord van de burgemeester van Kuijksteeg. ” Heer Henk van Kuijk, zeikstraal 2018″ Nominatie tot burgemeester van het verbrande dorp en lacher van het jaar.

Arie A A Ruiter · Den Helder
Heer Dekker; Nog wat zinnigs te melden of alleen maar op de man spelen? Zoek even de definitie van internettrol op.

Cor Dekker · Werkt bij Heerlijk gepensioneerd
Arie A A Ruiter aha A.A.A., de volgende kandidaat voor het burgemeestersambt.

JanJannie Boonstra
Dekker, zeg het maar, van welk medium bent u? Kaarten of pendel.

Margareth Riemens · Den Helder
Van mij mag het Rob Scholte museum best terugkeren in Den Helder. Wel onder goede voorwaarden…en Rob mag best een toontje lager zingen dan dat hij de laatste tijden heeft gedaan….hij is ook niet de belangrijkste man van Den Helder. .Maar wat er nu gebeurd is en vooral de manier waarop, is tekenend voor hoe Schuiling denk en doet…en dat is funest voor Den Helder. .Deze man heeft wederom gefaald….en daarom moet hij vertrekken…

Astrid Fransen · Vrijwilligster bij Noordwest Ziekenhuisgroep
dit is actie zoveel laat het museum terugkomen ,het is een aanwinst ,en wie betaald dit allemaal ?er is al zoveel armoede in den helder Rob en zijn museum moeten terug !!!!!!

Paul Jansen · Marine machinsten opl. stoommachinist
Ja hoor Rob! Straks wordt je ook nog vervolgd voor laster en smaad!

Hans JJ Haufe · ROC Friese Poort Sneek
Als ie inderdaad probeert terug tekomen laat hij het dan aub aankondigen. Dan ga wij eens de weg blokkeren zo als de friesen die gek moet weg blijven. We hebben klad loppers genoeg.

Michael Loch
zo kreeg net een domme pm van die van michel voorthuizen sukkel mij lachen ze niet uiit maar zo’n eikel als jij des te meer jij vergeet dat je totaal lult als een kip zonder kop en ik wens dat jij snel gaat voelen want al die mensen voelen en hebben gevoeld maar troost je, meningsuiting kan en mag maar jij creert haatzaaing en aanzet tot geweld ik zal je pm bewaren en dat kan gelijk meer naar de nationale ombudsman maar we kunnen het ook openbaar maken, want mensen zoals jij zijn geen mensen je bent alf achterbaks geen profiel dus je bent gewoon fake en een schande voor de stad den helder, dat soort mensen moeten ze keihard aanpakken die zo achterbaks zijn
ik en wij alle hebben niks te verbergen en ik mot niet merken dat je een vals porfiel hebt hier want dan kom je nog aan het krabben waar jij geen jeuk heb. jij steunt kerels die vrouwen slaan jij steunt corruptie en alle misstanden rot op naar de razende bol en verdwijn en kijk uit wat je voortaan schrijft want je krijgt een hele meute over je heen of zit je soms in die kinderachtige raad dat je je profiel niet durft prijs te geven ??
zeker afhankelijk van een bewindvoerdr dat je je de hele dag verveelt en moet wachten tot er een coffeeshop opengaat want wat jij schrijft is duidelijk dat je geen hersens heb maar…. maat je gebruikt een fake profiel dat word ons steeds duidelijker…. je heb hier geen domme jongen voor je neus

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/scholte-broedt-op-terugkeer-den-helder

Rob Scholte: ’Hoop, dat mijn pijn ten goede aan stad komt’

Hoewel er woensdag gewoon door werd gegaan met ontruimen, blijft kunstenaar Rob Scholte erbij, dat de uitzetting uit het voormalige postkantoor in Den Helder van afgelopen dinsdag niet legaal was.

“Dat het mocht volgens de rechter, wil nog niet zeggen, dat het legaal was”, stelt de kunstenaar, die zich beroept op eerdere gerechtelijke uitspraken over huurbescherming. Hij haalt andere zaken aan uit bijvoorbeeld Amsterdam, waarbij burgers uiteindelijk ook procedures hebben gewonnen. In zijn geval oordeelde het gerechtshof ten leste, dat de gemeente hem mag uitzetten. Volgens hem is dat echter te snel gebeurd.

Vernietigen

“De gemeente had ook kunnen wachten totdat de aangespannen bodemprocedure afgerond is. Dit had in ieder geval niet hoeven gebeuren. Of wachten totdat er een nieuw college was aangetreden, maar nu dit demissionaire college er nog even is, is het er nog even snel doorheen ’gedrukt’. Ze wilden ons nog even vernietigen.”

Hij noemt de kwestie ’in- en intriest’. “Ik hoop ook, dat de pijn, die ik nu moet hebben, uiteindelijk aan de stad ten goede komt.”

De kunstenaar doelt daarmee op een vertrek van burgemeester Koen Schuiling, die hij ziet als ’een misdadiger’. Volgens Scholte zou de stad erop vooruitgaan als de burgemeester niet langer aan de macht is.

Gemeenteraad

Komende maandag wordt op verzoek van de ChristenUnie en Beter voor Den Helder een extra raadsvergadering gehouden over de ontruiming van het Rob Scholte Museum. De partijen willen weten, waarom de kunstenaar en zijn familie dinsdag acuut uit het voormalige postkantoor moesten.

Noordhollands Dagblad, 18 apr. 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/rob-scholte-hoop-dat-mijn-pijn-ten-goede-aan-stad-komt

Apparatuur filmer ligt nog in museum Rob Scholte

Bij de ontruiming van het Rob Scholte Museum in Den Helder had hij de agent niet moeten schoppen, zegt documentairemaker Roy Dames (64). “Ik bood mijn excuses aan, maar het mocht niet baten.”

Dames is na het incident in de boeien geslagen en heeft dinsdag van vier uur ’s middags tot tien uur ’s avonds in een politiecel gezeten.

De filmer is voor KRO/NCRV bezig met een documentaire over Rob Scholte, maar uitgerekend de ontruiming heeft hij niet kunnen vastleggen.

Lees hier:
https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/cameraman-opgepakt-bij-ontruiming-rob-scholtemuseum-video

“Ik mocht niet filmen, zei de politie, toen zij het pand binnen kwamen. Ik heb tegen de agenten gezegd, dat ik van de pers ben en dat ik dus mag filmen. Maar ik werd op een heel vervelende manier naar buiten gewerkt. Toen heb ik een agent geschopt. Hoe hard? Nou, ik had een grote camera in mijn rechterhand en heb met mijn linkervoet tegen het bovenbeen van de agent geschopt. Niet heel hard. Dat kan niet eens, want ik heb vanwege een kunstheup geen kracht in dat been.”

In het voormalige postkantoor, waar het Rob Scholte Museum in was gevestigd, ligt nog voor zo’n 80.000 euro aan apparatuur van Dames. ”Mijn mobiele telefoon, mijn computer, video- en fotocamera’s. Ik kan nu dus niet werken.”

Spullen

Woensdagmorgen toog de documentairemaker naar het Helderse gemeentehuis om te vragen hoe hij zijn spullen terug kan krijgen. “Want de gemeente heeft opdracht gegeven voor de ontruiming.”

Van de gemeente heeft Dames te horen gekregen, dat hij een getekende verklaring van kunstenaar Rob Scholte aan de deurwaarder moet overleggen, waarin staat, dat de filmer binnen apparatuur heeft staan. Met een geleende telefoon vroeg Dames vervolgens aan zijn Hilversumse assurantiekantoor om een lijst met bij hen verzekerde apparatuur.

Bruikleen

Kunstenaar John Breed uit Egmond hoopt, dat een kunstwerk, dat hij Rob Scholte in bruikleen heeft gegeven, onbeschadigd blijft. De forse sculptuur, Goodbye Paradise, is meer dan drieënhalve meter hoog en ruim twee meter lang.

“Je moet weten hoe het in elkaar zit om het goed te kunnen demonteren. Het is geen schilderij dat je in bubbeltjesplastic kunt wikkelen en kunt vervoeren. Ik heb via de advocaat van de gemeente gevraagd, of ik de sculptuur zelf uit elkaar mag halen. Misschien mag dat vrijdag.” Breed ziet een parallel tussen het kunstwerk en de ondergang van het Rob Scholte Museum: “Toen Adam de appel kreeg aangereikt in het paradijs, deed de dood daar zijn intrede. Zo zie je hoe iets moois kan omslaan in iets dat niet zo fraai is.”

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn beveiligers gezien bij het woonadres van Schuiling, mogelijk een voorzorgsmaatregel vanwege bedreigingen aan zijn adres. Den Helder wil daar geen mededelingen over doen.

Noordhollands Dagblad, 18 apr. 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/apparatuur-filmer-ligt-nog-museum-rob-scholte