Bo-Anne van Egmond – Reactie op stadhuismotie Den Helder komt donderdag + Ronald Boutkan – Besluit op stadhuismotie duurt nog even

Reactie op stadhuismotie Den Helder komt donderdag

Den Helder – Het college van burgemeester en wethouders komt als het goed is donderdag met een reactie op de vorige week aangenomen motie over renovatie van het huidige stadhuis.

De reactie liet volgens wethouder Lolke Kuipers even op zich wachten omdat er een detail nog uitgezocht moest worden. ,,Het antwoord luistert heel nauw.’’ Wat dat detail precies inhoudt, wilde Kuipers niet kwijt. Volgens hem moet ook eerst de gemeenteraad geïnformeerd worden, voordat het antwoord op de motie openbaar wordt gemaakt.

Vorige week werd tijdens de raadsvergadering een motie voor verbouw ingediend door de oppositie, die ondersteund werd door coalitiepartij Stadspartij en Andries Pruiksma (PvdA). Het college ziet kansen voor een stadhuis in het centrum.

NHD, 22-6-2016, 15:39 (Update 22-6-2016, 15:39)

Reacties:

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Een verhaaltje:
Onze regering in Den Haag werd geconfronteerd met een motie van oppositie en deel coalitie van tweederde meerderheid. Hun antwoord was: “We hebben nog een week nodig om een uiterst belangrijk detail uit te zoeken, en dan vertellen we of we doen wat de Kamermeerderheid zegt.”
Absurd natuurlijk, een fatsoenlijke regering, ook van een stad, voert natuurlijk de wens van de ruime meerderheid uit. Anders moeten ze opstappen, of dienen te worden weggestuurd. Deze Junta denkt zich alles wat ondemocratisch is te kunnen permitteren, om maar vooral op het pluche te kunnen blijven zitten.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28210820.ece/Reactie-op-stadhuismotie-Den-Helder-komt-donderdag

Besluit op stadhuismotie duurt nog even

Den Helder – Het college heeft nog even nodig alvorens het komt met informatie over wat ze gaan doen met de ‘stadhuismotie’. Dat liet wethouder Lolke Kuipers woensdag weten tijdens de reguliere persconferentie van het college. Veel tijd is er niet meer nodig, maar hij acht de kans dat er woensdag nog een officiële reactie komt klein. “Gezien het feit dat we ook druk zijn met de raadsvergadering over de Kadernota, zal het wel donderdag worden.”

De raad riep het college vorige week tijdens de raadsvergadering op af te zien van de nieuwbouwplannen, maar nu helemaal te focussen op de verbouwing van het huidige stadhuis aan de Bijlweg. De motie, op initiatief van Behoorlijk Bestuur, kreeg voldoende steun voor een meerderheid.

De vraag is nu of het college volledig gehoor geeft aan deze oproep, of niet. Gezien het feit dat er volgens Kuipers nog een belangrijk detail dient “te worden uitgezocht”, lijkt de kans klein dat het college zonder wijzigingen de motie wil uitvoeren. Meer informatie over dat ‘detail’ wou hij woensdag nog niet kwijt.

Den Helder Actueel, 22 juni 2016 – 12:45

Reacties:

t Kraaiennest
22 juni 2016 at 13:13
Spannend hoor!!

Jonathan
22 juni 2016 at 14:08
Natuurlijk gaan ze die motie niet uitvoeren. Er zal wel een smoes verzonnen worden net zoals met die 1000 Euro die we allemaal van Rutte nog krijgen. Let maar op, in 2018 proberen VVD CDA D66 en PvdA het weer. Hun enige optie is altijd nieuwbouw geweest. Of de burgers dat ook willen interesseert deze partijen geen zier. Raad, stuur dit college maar naar huis.

Fred
22 juni 2016 at 15:03
Hij is gewoon aan het zoeken naar een manier om toch tot palenrammen te kunnen komen.Iets anders staat er niet in zijn agenda. Dan kan men maar een doen. Stekker eruit, en wel direct. Motie van wantrouwen , en weg met dat zooitje.

Jonathan
22 juni 2016 at 22:29
Vandaag stemde Stadspartij en raadslid Pruiksma mee met alle moties oppositie. Wordt echt interessant.

Anton Hagen.
23 juni 2016 at 06:43
Denk zelf dat het college aan het uitvogelen is hoe lang en hoeveel wachtgeld ze kunnen vangen als ze het bijltje er bij neergooien.
Want ook mij lijkt het sterk dat ze deze stadhuis-motie gaan uitvoeren.
Of droom ik nog?

http://denhelderactueel.nl/2016/06/besluit-op-stadhuismotie-duurt-nog-even/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image