Bo-Anne van Egmond – Peter Reenders: ‘Ze hadden me er toen uit moeten gooien’

DEN HELDER – ,,De dag na de veelbesproken raadsvergadering op 1 juni (waarin wethouder Geurt Visser werd weggestuurd, red.), heeft Paul Koopman als eerste gezegd: ’Peter Reenders is onze fractievoorzitter en dat blijft hij’. Ik begrijp de verhalen nu niet die in de krant staan’’, stelt Peter Reenders, fractievoorzitter van de Stadspartij.

,,Ze hadden me er tóen uit moeten gooien, dat was hun kans geweest. Maar acht leden, Carlo Assorgia en Daniëlle Pater waren er niet bij, hebben bevestigd dat ik mocht aanblijven.’’

Reenders zegt een ledenvergadering met vertrouwen tegemoet te zien. ,,Ze mogen hun verhaal vertellen, maar ik maak me er niet druk om. Ik ga rustig zitten en ik zal wel weer veel stront over me heen krijgen. Maar na een keer douchen ben ik de stank weer kwijt. Het zegt meer over deze mensen dan over mij.’’

Volgens Joke Vorstman was het een strategische keuze om op dat moment Reenders te behouden, omdat het niet goed zou zijn voor de partij om na het wegsturen van een wethouder ook de fractievoorzitter te laten opstappen. ,,Maar er werd wel gezegd dat zijn functioneren nog geëvalueerd zou worden.’’

De fractievoorzitter legt uit dat het een opeenstapeling van problemen is waarom zes fractieleden het drietal Assorgia, Vorstman en Pater heeft weggestuurd. ,,Om een ding stuur je iemand niet weg.’’ Volgens Vorstman werd als reden aangevoerd dat ze met de dwangsomprocedure omtrent haar huis, het hele ambtenarenapparaat lamlegt. ,,En dat ik zou denken in complotten.’’ Reenders wil niet bevestigen dat hij dit heeft gezegd: ,,Joke Vorstman vroeg mij waarom zij werd weggestuurd, ik heb haar toen geloof ik twee voorbeelden genoemd.’’

NHD, 25-8-2015, 15:01 (Update 25-8-2015, 15:01)

Reacties:

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
En dat is elf (11), to be continued….

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Henk wat is er mis mee als de burgers vooral de mensen van Den Helder op de hoogte worden gehouden van deze klucht jij bent toch ook van openheid naar de burgers toe lijkt mij .

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Maar natuurlijk Ruud, alleen als het de VVD, CDA of D66 zou betreffen, denk maar niet dat er dan al twaalf (12) artikelen zouden staan. Heeft ook iets komisch…

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27483598.ece/Peter-Reenders-Ze-hadden-me-er-toen-uit-moeten-gooien