Bo-Anne van Egmond – ’Oppositie Den Helder wordt niet achtergesteld’

Den Helder – Raadsvragen van oppositiepartijen worden niet expres later beantwoord dan die van coalitiepartijen.

Dat stelde burgemeester Koen Schuiling maandagavond tijdens de raadsvergadering. Michiel Wouters van Behoorlijk Bestuur zei namens oppositiepartijen tijdens het vragenkwartier dat dit wel het geval leek te zijn.

Schuiling vond het goed dat de partijen om opheldering vroegen als het te lang duurt voordat hun vragen worden beantwoord, maar vond de gestelde toon te scherp.

Bovendien noemde hij de termen ’oppositie’ en ’coalitie’ schijntegenstellingen in een gemeentelijke organisatie.

NHD, 23-5-2016, 23:41 (Update 23-5-2016, 23:41)

Reacties:

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Een oppositie die het college moet controleren via berichten in de media wordt niet alleen achtergesteld, maar buitenspel gezet, door het college en met name de voorzitter van de Raad, de burgemeester. Weer een teken dat deze burgemeester partijdig is, en niet functioneert. Ik ken geen gemeente waar raadsleden ingrijpende besluiten van het college, zoals rond het Kasteel in de Beatrixstraat, in de krant moeten lezen. Moet je in het Parlement proberen. Toen zei de burgemeester ook nog: “Het is niet ons voornemen om elk bericht in de media met een raadsbrief te corrigeren, dan komen we niet meer toe aan regeren van deze stad.” Dit is een groteske uitvergroting en verdraaiing met flinke arrogantie: dit werd namelijk niet gevraagd door de oppositie. Er werd gevraagd: “Raadpleeg ook ons, en niet alleen de coalitie, bij dit soort zaken, in commissie en vergadering, voordat het naar de media gaat.” Een volstrekt logische, normale gang van zaken. Maar niet voor een Junta, die daar in een ivoren toren zit te “regeren”, en de oppositie opzij schuift, waar het te pas komt, aangevoerd door hun leider. Zoals een echte Junta betaamt. En die er zit in strijd met de verkiezingsuitslag.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28122328.ece/Oppositie-Den-Helder-wordt-niet-achtergesteld?lref=SL_2

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image