Bo-Anne van Egmond – Oppositie Den Helder vraagt coalitie om duidelijkheid

DEN HELDER – Peter Reenders fractievoorzitter van de Stadspartij vroeg het zich maandag na vragen van de oppositie openlijk af: ,,Tsja, is er een stabiele coalitie nu? De tijd zal het leren.” Waarna hij zei dat de zes overgebleven raadsleden van de Stadspartij zich oriënteren op vervolgstappen.

,,We bekijken waar we mee bezig zijn en wat we de kiezer hebben beloofd, en wat we daarvan kunnen maken en ook van deze coalitie. Het is van belang dat je met een normale manier met elkaar omgaat, maar dat schortte eraan binnen de fractie van de Stadspartij.”

Het was zijn antwoord op de luide roep van oppositiepartijen D66, VVD, CDA, Helder Onafhankelijk en PvdA om duidelijkheid. Duidelijkheid of er nog vertrouwen kan zijn in een coalitie, terwijl vijf leden door een van die partijen eruit zijn gezet. Terwijl die vijf, maandagavond eventjes opererend als Stadspartij 2.0, stellen dat ze nog altijd het coalitieakkoord ondersteunen. Edwin Krijns (CDA), tegen Reenders: ,,Heeft u vertrouwen in mensen die duidelijk geen vertrouwen hebben in u?”

Het zorgde voor verwarring. In die verwarring sloeg Lolke Kuipers van D66 alvast toe, door te zeggen dat zijn vierkoppige fractie bereid is om naar oplossingen te zoeken. Het was een openlijk aanbod tot coalitiedeelname. Ook Trees van der Paard (PvdA) stelde dat de coalitie niet zo langer door kon gaan: ,,Verander dat wat zichtbaar niet werkt, en ga hard aan de slag voor deze stad. De partij zou er graag aan bijdragen.”

NHD, 31-8-2015, 23:10 (Update 31-8-2015, 23:10)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27489853.ece/Oppositie-Den-Helder-vraagt-coalitie-om-duidelijkheid?lref=SL_1