Bo-Anne van Egmond – ‘Ik ontraad je écht wat je aan het doen bent’, zegt wethouder Pieter Kos tegen ‘geile Geurt’

DEN HELDER – Wethouder Pieter Kos belt dan nog wethouder Geurt Visser op met het verzoek om af te treden. Het telefoongesprek vindt plaats op dinsdag 26 maart, enkele uren voordat de gemeente met een persbericht dat Visser aftreedt om meer tijd met zijn gezin te besteden.

Geurt Visser: Meneer Kos, zegt u het eens.

Pieter Kos: Hééééééé…. Zo. Ikke euh, euh, bel je namens euh, het college. Wij hebben vanochtend bij elkaar gezeten. (Stilte.) En ik uh. Ja. Nou ja, ik….

Laat ik starten met: Ik ontraad je écht wat je aan het doen bent. Ik uh… (stilte) Als jij niet zelf het besluit neemt om door te gaan met een mooie uitweg, dan gaat het college melden dat de samenwerking niet meer mogelijk is.

Visser: Helder. En dat is vanochtend besloten?

Kos: Ja.

Visser: En zitten Odd, Odd, Odd, Odd en Dirk op die lijn of is het unaniem?

Kos: Nee, dat zeggen we met z’n allen.

Visser: Oké.

Kos: Geurt, je gaat ten onder als je een onderzoek wilt, daar gaat het hele college aan ten onder, de stad heeft er schade van, je familie, je kinderen, noem maar op. Bij alleen al de aankondiging van zo’n onderzoek is het klaar. (Diepe zucht) Je overleeft het gewoon niet. Accepteer het nou alsjeblieft.

Visser: Mjah. Wat zei Koen (burgemeester Schuiling, red.) ervan?

Kos: Koen was er niet bij.

Visser: Sorry?!?

Kos: Koen was er niet bij.

Visser: (Stamelt) Waar is-ie dan?

Kos: Euuh, thuis volgens mij, die heeft vakantie deze week.

Visser: Fascinerend. (Stilte. Luider:) Ja, nou, ja oké, je boodschap is helder, Pieter. Hoe lang heb ik om hierover na te denken?

Kos: Nou, wat is handig? Uurtje ofzo?

Visser: Jaaaa, nouuu, jaa, dat vind ik wel heel erg kort, vind ik wel heel kort. Maar uh, ik ga het eerst op me in laten werken, want ik schrik hier wel van.

Kos: Meld voor twee uur even wat.

Visser: Ja, nou ja. Ikkeuh… Ikkeuuh. (Diepe zucht.) Ik weet het even niet. Zucht. Ik weet het even niet. Ik ga eerst even wat mensen bellen als je het goed vindt.

Kos: Ja.

Visser: Joe, hoi.

Kos: Ik hoor van je.

NHD, 27-6-2015, 6:00 (Update 27-6-2015, 6:00)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27434536.ece/Ik-ontraad-je-echt-wat-je-aan-het-doen-bent-zegt-wethouder-Pieter-Kos-tegen-geile-Geurt

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image