Bo-Anne van Egmond – Helderse Courant onderzoekt politiek Den Helder

DEN HELDER – Het is bijna twee jaar na de klinkende verkiezingsoverwinning van de Stadspartij tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen in Den Helder. Maar hoe hangt de vlag er nu bij, nu we op de helft van alweer een turbulente raadsperiode zitten?

De Helderse Courant peilt in een enquête het klimaat in de gemeente. De redactie wil graag de mening van inwoners weten over nog altijd actuele thema’s in de stad. Waar moet nou dat stadhuis komen? Vinden mensen dat Den Helder voldoende vluchtelingen opvangt? En wat moet er met het uitgaanscentrum gebeuren? Over deze en andere Helderse vraagstukken heeft de redactie in samenwerking met Regiopeil stellingen opgesteld, om inzicht te krijgen in wat de lezers over deze kwesties vinden.

Daarnaast zouden we graag willen weten op welke partijen Helderse inwoners zouden stemmen als er vandaag verkiezingen zouden zijn. Wordt de Stadspartij wederom zo groot? Gaat de voorkeur uit naar landelijke partijen? Of misschien juist wel naar de nieuwkomers in de politiek, zoals Beter voor Den Helder of Gemeentebelangen?

De enquête is in te vullen via deze link: http://www.nhd.nl/politiekdenhelder

Meedoen kan tot en met maandag 21 maart.

NHD, 12-3-2016, 7:00 (Update 12-3-2016, 8:49)

Reacties:

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Er zitten twee suggestieve vragen in: “Moet het Rob Scholte Museum koste wat kost doorgaan?” Koste wat kost suggereert zeer grote bedragen, dan krijg je (onzuivere) nee-antwoorden. En de vraag: “Moet het huidge stadhuis blijven, ook als verbouwing duurder is dan nieuwbouw?”: Dat is de stelling van B en W, die nergens op is gebaseerd, en financieel toeschreef naar nieuwbouw, manipulatie. Want het huidige stadhuis toont geen ernstige gebreken, moet gewoon normaal worden bijgehouden. In de zijvleugel die niet is gemoderniseerd woont de burgemeester, en niet omdat het een bouwval is. Ook een onzuivere vraag, dus.

Fred Kwast
Het geheel is suggestief. O.a. de vraag of de partijen zich aan hun verkiezingsbelofte moet houden. Om vervolgens de verkiezingsbelofte van de stadsparij naar voren te schuiven wetende dat men daar op scoort, als het gaat om het niet nakomen van die beloften.

Fred Kwast
Zit het kantoor van het NHD soms in de zij vleugel van het stadhuis naast de burgemeester? Het lijkt wel of zij een wit voetje wil halen.

Reyer Rensmaag · Werkt bij Zelfstandig kunstenaar
Het meest absurde de burgemeester in een bejaarde huis.Hoe verzin je het ,

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Reyer Rensmaag Het is geen bejaardenhuis, het WAS een luxe serviceflat, en nu al lang niet meer; geriefelijke zalen en ruimtes met balkon.

Sjoerd Hansum · Johannes College Den Helder
Henk van Kuijk Veredelde dienstwoning !? Wel gemakkelijk na een extra borreltje na het werk of een raadsvergadering. Nooit een BOB nodig ! Gewoon kruipend naar huis !

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27894699.ece/Helderse-Courant-onderzoekt-politiek-Den-Helder