Bloemlezing uit de reacties naar aanleiding van de Stelling van de Week op Noordhollands Dagblad, Dichtbij en Den Helder Actueel: Deze man voegt niets toe aan de aan onze stad !!!!

RvdP:
De nieuwe stelling is: wat is in godsnaam een “kunstenaar” ?!
In mijn optiek een lachende figuur omdat hij met zelfbedachte creaties het geld verslind dat anderen hebben opgebracht en dat aan anderen beter besteedbaar is.

moshe:
Prima initatief van dhr Scholte,hij moet scholen uitnodigen en workshops geven of plaats laten vinden,in samenwerking met anderen.dan word het een tempel van cultuur.

Jaap Bakker:
Daar hebben we de triade al voor….

Glen:
Hij moet gewoon gaan betalen als hij in het pand wilt gaan knutselen.

thans:
Rob Scholte Museum is niet een museum, het is een galerij. Musea exposeren kunst. Galeries verkopen art. McDonalds verkoopt hamburgers. Dus, met behulp van uw beweegredenen, waarom doet de gemeente niet geven McDonalds vrije ruimte?

Lezert:
Zolang het gewoon binnen budget uit het cultuurpotje kan zou ik zeggen: geen probleem. Scholte is de enige kunstenaar van faam in Den Helder.

Jaap Bakker:
Enige met faam?? LOL
Rudi van der Wint is vele malen bekender..

jandan:
loop een keer langs de nieuwe kunstuitleen en ga dan weer verder reageren.
scholte is alleen bekend omdat hij zich elke keer weer in de publiciteit weet te wurmen.

Barthram:
Laat ze in Den Helder eens iets verzinnen dat eindelijk eens geld oplevert.Den helder is weliswaar een havenstad, maar er liggen op dit moment teveel schepen van bijleg.

grondstof:
Tot altijd krijgt een kunstenaar het voor elkaar in panden te kunnen werken/wonen waar een normale sterveling nooit voor in aanmerking zal komen.Vaak kost het de kunstenaar ook nog is weinig of niets en krijgen ze allerlei voordelen v.w.b aanpassingen of vergunningen.
Ik vind dat al jaren een schandalige zaak. Laat ze werken voor hun bestaan en onderdak en conform de marktwerking zelf hun broek op houden en niet steunen met gemeenschapsgeld.

jandan:
dat ben ik maar ten dele met je eens.
we moeten wel koesteren wat wij aan kunstenaars hebben.wat is er mooier dan dat ze in een pand kunnen werken wat anders toch maar leeg staat.

grondstof:
Wat er mooier is? Een leeg pand zonder kunstenaars die de gemeenschap nodeloos geld kost.
Gemeenten zijn verplicht kunstenaars te steunen en werken van hun af te nemen, de meest belachelijke regeling die er bestaat.
Ouderen, verenigingen, zorgpatienten en openbare instellingen krijgen steeds minder financiële hulp, daar is geen geld meer.
Voor kunstenaars of zij die denken het te zijn en zodanig ingeschreven staan gelden soepele regelingen en hoeven weinig te doen voor een rijk leven.

moshe:
en voor oorlog voeren is er wel geld?

Jaap Bakker:
Welke oorlog??

jandan:
welke regelingen zijn dat?
de bkr is gestopt in 1987
de wik in 2005
en de wwik in 2012
dus zo veel ‘soepele’ regelingen bestaan er niet.de kunstenaar die niet genoeg verdiend gaat gewoon de bijstand in en moet een ander baantje zoeken.

Glen:
Tuurlijk en wij zeker betalen voor die Rob ??? Betalen we niet al genoeg? Laat hem maar lekker betalen als hij in dat pand wil blijven! Want dan wil ik ook geen huur, licht, water, belasting enz meer betalen! Ik wil ook een gratis pand dan! Pfff “laat hem lekker blijven in het pand zonder daar een cent voor te vragen” Zijn zeker allemaal gek geworden of zo? Gewoon betalen en anders gaat hij toch lekker in een boomhut zijn ding doen!

moshe:
He Glen ben je der ook weer,hoe is het met de nachtmarkt?
jij roept maar doet niets

Glen:
Moshe, dan laat je hem toch lekker bij jou thuis knutselen op jou kosten. Scheelt weer een hoop centjes voor ons. En is het (probleem) opgelost.

quikfit:
Juist een artiest met de allure en kaliber van Rob Scholte kan toch gewoon betalen? thans:Beter om gewoon geld te gooien in de vuilnis. Rob wie?

jandan:
allure en kaliber?arrogantie en egotripperij past beter.

moshe:
dat valt me tegen van je Jandan,zulke taal.

jandan:
dat is gewoon mijn mening over de persoon rob scholte.
verder ben ik niet echt onder de indruk van zijn werk.

Josh|:
Het Museum van Rob Scholte bestaat al meer dan een jaar. In het nieuws wordt het neer gezet alsof Rob Scholte een museum wilt of wilt bouwen. Het museum vierde haar 1 jarige bestaan pas geleden en hier is geen cent van door de gemeente Den Helder betaald! Dus waar hebben we het over???

de Kwaaisteniet:
Als men werkelijk kunst creeerd heeft je geen subsidie nodig. Werkelijk kunst verkoopt zichzelf. De gemeentelijke magazijnen staan overal in Nederland vol met pulp wat in het verleden is geconstrueerd door “kunstenaars” uit de beeldende kunstenaars regeling. Iedereen kon zijn of haar “werk” inleveren en kreeg daar en vergoeding voor, de grootst mogelijke stommiteit!!!
Dat de heer Scholte nu al enige tijd van het postkantoor gebruik kon maken is ook zo’n verkapte subsidie, geen huur, gas, water en electriciteit betalen, op die manier kan je lekker goedkoop werken. Er zullen in den Helder wel meer personen zijn die van deze regelig gebruik willen maken. Als het werkelijk kunst is wat de heer Scholte produceerd dan hoeft hij niet gesubsidieerd te worden want dat verkoopt zichzelf. Maar zoals ik op de bijgaande foto zag wil ik dergelijke pulp niet aan de muur hangen ongeacht de kamer, maar gelukkig voor hem verschillende smaken dus kan hij nog wel eens iets vekopen. Maar om hem te subsidiëren is niet zo’n goed voorstel, de gemeente den Helder kan volgens mij het geld wel beter gebruiken dus laat hem maar betalen voor het gebruik van het pand.

Josh|:
de Kwaaisteniet, u bent het typische voorbeeld waarvan af te lezen is, dat kunst en cultuur in ons land aan het afsterven is. Kunst verkoopt zichzelf zegt u, wat heeft u dan aan uw muur hangen? een mooi (doek) van ikea? Kan in uw beleving misschien ook mooi zijn en misschien noemt u dat zelfs wel kunst? Zoals u dat zegt; smaken verschillen gelukkig en hierin maakt de heer Scholte nou net het grote verschil tussen echte kunst en mensen die daar nooit iets van zullen begrijpen.

B. Bakker:
Ik heb eens via de zoekmachine gezocht naar de prijzen van werk van Rob Scholte. Gezien de prijzen van zin werk (schilderijen op linnen € 8.500,-/€ 9.500,-, zeefdrukken € 1.900,-. lijkt het mij dat deze meneer zelf voor een onderkomen kan zorgen en betalen.

Pietje Pluk:
Hangt wel van de productie af die hij kan leveren en de kosten die hij daar voor moet maken of hij daarmee in zijn levensonderhoud kan voorzien. Dat ook allemaal uitgezocht?

Vincent W.:
Ik heb niet veel cultuurkennis. Bezit maar een paar plaatjes van de Cobra groep, maar mijn kader weet wel van dat Frankrijk gezien wordt als ‘place to be’ als het om schilderen gaat. Dit kan ook voor Den Helder worden gezegd, als de toekomst wordt beïnvloed door kunstenaars als de heer Robert Scholte; je weet maar nooit hoe een balletje gaat rollen…Over mijn naamgenoot uit de 19de eeuw was men destijds ook niet enthousiast..-)

Monitor:
Ronduit belachelijk en buitensporige geldsmijterij! Geen enkele toegevoegde waarde voor Nieuwediep! Als deze “kunstenaar” werkelijk zo’n succes heeft kan hij zijn eigen onderkomen makkelijk zelf betalen. Daarnaast zijn er genoeg beginnende kunstenaars die zouden dromen van zo’n gratis atelier!

Pietje Pluk:
Wat heb ik in West-Friesland met Den Helder? Juist helemaal niets.
Dan krijg je het soort commentaar van iemand die in Hoorn woont en alle politici weer eens een keer over één kam scheert. Tunnelvisie?

cam123:
Het mag Den Helder geen geld kosten . Als scholten zo’n goede artiest is kan hij zelf zijn geld verdienen. Sloop nu eens dit oude postkantoor annex duiventoilet en zet e een nieuw gebouw voor neer.
Een bewoner die daar net naast woont

pompom:
Mag de gemeente wat geld kosten ???? rot op kost de burger geld en dan is het voor een ambtenaar zoals een wethouder makkelijk uitgeven omdat het niet uit zijn eigen zak komt, dat verdraai altijd van wie gaat dat betalen. Als deze “allure” en “kaliber” Rob zich hier wil vestigen mag hij dat maar niet van mijn geld.

“Den Helder mag zich in zijn handjes knijpen dat een artiest met de allure en kaliber van Rob Scholte zich hier wil vestigen” ?????????

Ik84:
Gewoon oude postkantoor slopen.. en nieuwe stadhuis bouwen… mensen eromheen moeten niet zo zeuren… ok overlast erg vervelend voor ze.. maar uiteindelijk krijfen ook zij er een mooiere omgeving voor terug.

Bodelo:
Kijk! Dat is alvast een opening. En mocht het niet lukken om Rob in het Postkantoor te behouden dan staat er vast nog een mooi pand leeg op Willemsoord wat wij hem aan kunnen bieden.
Laten we Rob Scholte behouden voor Den helder. Samen met van de Wint worden we langzaam aan een kunstgemeente.

Jantje:
Ja leuk, Den Helder een kunstgemeente. Vraag me alleen af waar we dat van gaan betalen. In plaats van de heer Scholte zou ik liever wat Offshore bedrijven zien op Willemsoord. In de Offshore zit geld en valt wat te verdienen voor Den Helder. Denk aan onderhoud en keuringen van reddings- en veiligheidsmiddelen, cursussen, scheepshandelaren, hotelovernachtingen, agentschappen.

De_Kameel:
We kunnen de gewone toerist al niet naar Den Helder lokken, laat staan dat we een elite groepje van kunstliefhebbers hier naar toe kunnen krijgen. Laten we het geld beter gebruiken, maar daar heeft de gemeenteraad nooit wat van begrepen.

adri:
ja daarom kwamen op de nollen bij ruud wind zoveel kunstliefhebbers naar den helder incl de koningin. doe je huiswerk kameel in plaats weer wat af te branden.

Jantje:
Nou, en wat hebben die kunstliefhebbers Den Helder op de kaart gezet. Nee, daar zijn we echt beter van geworden. Maar goed, als de heer Scholte zo goed en gevierd is, dan zal hij met een goed business plan komen neem ik aan. Dan kan hij gewoon marktconforme huur afdragen voor het oude postkantoor. Niks in de weg.

watervogels:
Ik denk dat er voor die ruimte die meneertje scholte onder zijn hoede heeft vele meerdere HELDERSE creatieve jonge ondernemers met een iets kleinere ruimte geholpen zouden zijn ….
Ik zeg laat ROB lekker zijn intrek nemen bij mevrouw LELY in haar kunsthal in de koningstraat .
ideale combinatie van arrogantie en oudbolligheid in één pand samen !!!
Gouden kans college pak hem aan !!!!

sukkels:
alleen een beetje jammer dat van de wind als een dictator wil heersen over dat complex daarbij alle andere gebruikers zendamateurs al weg motorclub en tuinders het liefst ook nog weg wil hebben om dat roest en het nieuwste bouw werk de atlanticwall te kunnen plaatsen

De_Kameel:
En wat heeft de Koningin uitgegeven in Den Helder NIKS en die kunstliefhebbers zie ik nog steeds niet in de rij staan om in Den Helder wat euro’s achter te laten. Den Helder is een Kustgemeente en geen kunstgemeente

watervogels:
Deze man voegt niets toe aan de aan onze stad !!!!