Bloemlezing uit de reacties bij het artikel “Gemeente dreigt Rob Scholte met dwangsom voor wonen in postkantoor” op Den Helder Actueel – Ik zie liever dat hij ongestoord kan werken

Sint Nicolaas:
Niet meer als terecht, jammer dat er toch vaak misbruik wordt gemaakt. Dit maakt het voor andere mensen met een goed plan een stuk moeilijker.

Zo Helders…..:
U heeft als raadslid blijkbaar niet de informatie die u zou moeten hebben.
Het postkantoor word door meerdere kunstenaars gebruikt met een gebruikersovereenkomst, via het anti-kraak principe. Dit betekend dat de gebruikers ook in het postkantoor 24/7 mogen verblijven om het pand te beschermen tegen sloop,vandalisme en inbraak. Het is aan de pandeigenaar (gemeente), om voor de brandveiligheid te zorgen en te voldoen aan (brandtechnische) regelgeving uit het Bouwbesluit 2012.. Dit betekend dat zij naast een goede elektrische installatie ook de plicht hebben om brandtechnisch alles op orde te hebben en rookmelders te plaatsen.
Het is dan ook voor een raadslid, zeker van een partij die voor het behoud is van het postkantoor vreemd dat u deze reactie plaatst.
Het is voor uw partij heel makkelijk een gedoogbeschikking in de raad vast te stellen. En in het bestemmingsplan een dienstwoning vast te stellen…..
Ga is aan het werk en doe is wat u uw burgers heeft beloofd…

Mandy Seinstra:
Goed heiligman of meen ik Stadspartij raadslid Karhof te herkennen. Gezien uw gewicht is uw reactie van weinig gewicht. Het artikel gaat over het oude postkantoor, niet over, beetje vaag gesteld, andere mensen. U heeft toch ook campagne tegen de sloop van het postkantoor gevoerd? U moet dan ook inzien, dat dit de aanzet zal zijn voor de sloop. Ik had u hoger ingeschat. Mits u zich ontwikkelt tot de splijtzwam binnen de Stadspartij

fred:
De MOL die ze nog steeds zoeken ??

Bodelo:
Hoezeer ik het ook oneens ben met de reactie van Marcel Karhof; de volgende opmerking (ik citeer Mandy Steinstra) “Gezien uw gewicht is uw reactie van weinig gewicht.” vind ik een zeer ongepaste opmerking! Reden om dee reactie te verwijderen.

Mandy Seinstra:
Niet een beetje hypocriet meneer Bodelo? Als ik in een andere discussie een (vrouwelijk) raadslid als gedrocht zie bestempeld, staat er geen reactie van u onder. Je kan het ook anders lezen: gezien uw gewicht van uw functie als raadslid, hiermee heb ik mijn reactie juridisch fijn geslepen. Daarmee heb ik de man meer gewicht toebedeeld dan hij weegt. Verder zit er rechts een vlaggetje gebruik dat dan.

Bodelo:
Dus als ik niet op al uw ongepaste opmerkingen reageer wordt ik als hypocriet bestempeld? Een bijzonder eigenaardige redenering.

Mandy Seinstra:
U leest niet goed, ik bedoel op ongepaste opmerkingen van anderen. U bent dus selectief met het corrigerend Helders hypocriete vingertje aan het wijzen.

Bodelo:
Een andere nare eigenschap beste Mandy Seinstra is om na een correctie direct volop in de verdediging te gaan.
Ik heb Uw opmerking wel degelijk goed gelezen en heb bewust naar U gerefereerd. Het neigt anders nogal naar “maar zij doen dit en …………. etc.”.
Sorry (richting de heer Karhof vanzelfsprekend) had een meer gepaste reactie geweest.

Mandy Seinstra:
U gelooft echt nog in Sinterklaas, meneer Bodelo LOL

fred:
Kerstman ook een optie ? Past gezien het gewicht meer bij hem. Of zeg ik nu wat verkeerd.

Boonztra:
Niet meer dan…

Bluesboy:
Niet echt slim gehandeld in deze door de heer Scholten!

Corina:
Goed te lezen dat het museum kan blijven van de gemeente. Wonen is wat anders, dit kan niet. Verhuizen dus en blij zijn dat het museum kan blijven.

hotmail2:
Waarom kan er geen beheerders woning gecreëerd worden, lees bewaking. Op de nollen word al jaren illegaal gewoond en komt er(bij) in de nieuwbouw ook een beheerders woning. De school in de Oostslootstraat word ook bewoond. Dit neigt naar kunstennaartje pesten omdat ?????

Zo Helders…..:
De burgemeester kosten wat kost de stadhuisplannen bij het station wil doorzetten????? Er misschien ambtenaren zijn die bv’s hebben met bepaalde belangen op de stationslocatie waar het nieuwe stadhuis nu niet meer komt ???? Ik weet het niet……

michael2807:
Ten eerste is het goed dat er deze regels er zijn. Mocht er een keer brand
uitbreken en ze komen daardoor om het leven zal iedereen met het
vingertje naar de gemeente wijzen waarom zij geen controle hebben
uitgevoerd.Bovendien gelden deze regels voor iedereen dus ook voor Rob
Scholte. Ten tweede vind ik het associaal dat deze man misbruik maakt
van de situatie door in het pand te gaan wonen, welke gesubsidieerd
wordt door de gemeente, en hiervoor geen huur te betalen. Staan genoeg
huizen te koop en te huur in Den Helder en daarom moet deze man, net als
wij allemaal moeten doen, gewoon een huis huren/kopen en daarvoor
betalen.

bluesboy:
Oeps, ik had Scholte moeten typen zonder n!

De_Kameel:
Leuke vader als je je kinderen in zo een gevaarlijk gebouw laat wonen

hotmail2:
Heb jij thuis ook gekoppelde rookmelders?

De_Kameel:
3 stuks brandmelder en 2 koolmonocide

hotmail2:
Schijnbaar is het gebouw niet zo gevaarlijk. Jou huis is vast niet aangesloten op de meldkamer?
Citaat; De kwestie kwam aan het licht toen de brandweer op 19 mei naar het gebouw moest in verband met een brandmelding.

fred:
Het gebouw , is niet gevaarlijk. Er zit een brandmeld systeem in.( melding door drukknopmelder).Ook zitten er brandblussystemen door middel van slangenhaspels in.En Brandblussers. Of deze jaarlijks gekeurd zijn , is de vraag, maar ze zitten erin.

De_Kameel:
Maar Dhr scholte is geen brandweerman Motto is breng jezelf in veiligheid en bel 112

Johnny Bravo:
Ik zie wel degelijk gronden voor een uitzondering:
1: De vestiging van Scholte’s museum is een aanwinst voor de gemeente; we mogen in onze handjes knijpen dat hij zich hier heeft willen vestigen, de meeste bedrijven e.d. vertrekken juist uit Den Helder;
2: Een dergelijke kostbare kunstverzameling moet bewaakt worden, dat is met de bewoning door Scholte meteen geregeld;
3: De gemeente mag best z’n nek uitsteken voor mensen die hun nek voor de gemeente en de gemeenschap uitsteken;
4: Verstoppen achter bestemmingsplannen en stadshartgeneuzel; die tijd was toch voorbij met het nieuwe college?
5: Er is ruimte zat voor bewoning in het oude postkantoor, Scholte betaalt zelf de noodzakelijke aanpassingen.
Ik hoop voor Scolte dat de gemeente hierop terugkomt.

De_Kameel:
1. Ik zie het niet als een aanwinst, weinig mensen zullen hierdoor naar Den Helder komen
2. Voor beveiliging van de collectie heb je gespecialiseerde bedrijven wat doet dhr scholte als er inbrekers binnen zijn, hij mag alleen boe roepen, en dan nog de veiligheid van zijn vrouw en kinderen op het spel zetten
3. Zie 4
4. Bestemmingsplannen worden gemaakt om wildgroei van bedrijven te voorkomen, maar als het even niet uitkomt moet het bestemmingsplan maar even gewijzigd worden ? Dhr Scholte heeft alleen een commercieel belang in deze en daar hoeft de gemeente zijn nek niet voor uit te steken
5. Als men beslist dat er gewoont mag worden blijven moeten we voor altijd en eeuwig naar dat lelijke gebouw kijken, nee dank je wel

Johnny Bravo:
Mensen komen helemaal nergens voor speciaal naar Den Helder, ze komen alleen noodgedwongen door Den Helder als ze naar Texel gaan. Wildgroei van bedrijven? Dat mochten we willen, er vertrekken er meer dan er bijkomen. De Action naar het Ravelijncenter laten gaan, dat was pas wildgroei.

Pauluspietsma:
Action was expantie. meer banen en meer economie. beste zet ooit. Nu nog het oude postkantoor slopen en er wat economisch positiefs van maken.

fred:
Er wordt niet gesloopt. Sloop, is bij het schrappen van het nieuwe stadhuis van de baan.

Rebel:
“Aan Scholte is gemeld dat uitgezocht zou worden of het mogelijk is te slapen in dit pand. Indien het mogelijk zou zijn, zouden de ruimtes vervolgens moeten beschikken over gekoppelde rookmelders”, aldus de gemeente.
– Conclusie: De gemeente was dus al bezig met legalisatie.
“Legalisatie van dit gebruik is ook niet mogelijk, zo meldt de gemeente. “Wij willen niet afwijken van de bepalingen, omdat wij nieuwe woningbouw slechts toe willen staan op het Molenplein, de Koningsdriehoek en op langere termijn de Dijkzone”
– Conclusie: Legalisatie is dus mogelijk maar wordt vervolgens opeens niet gebaseerd op brandmelders en technische voorzieningen maar op andere overwegingen.
“Het recent vastgestelde bestemmingsplan is overeenkomstig dit Uitwerkingsplan opgesteld en vastgesteld”
– Conclusie: Er is dus volgens enkelen binnen het stadhuis een vastgesteld bestemmingsplan dat vervolgens middels een raadsvergadering weer van tafel is gehaald.
“Wij hebben alle belangen afgewogen”
– Conclusie: Dat is een nieuw fenomeen binnen het stadhuis.

droeftoeter:
Ok, wij zijn er nu helemaal klaar mee, Scholte eruit en tegen de vlakte die zooi. er staat nog genoeg leeg op Willemsoord.

Gerard:
Droeftoeter, waarom vaak zo negatief. Je schrijft:” Ok, wij zij er nu helemaal klaar mee……..” Maar wie zijn ‘wij’? Het is volgens mij de bedoeling dat men hier zijn eigen mening ventileert. Zelf ben ik ook niet zo’n liefhebber van moderne kunst maar laat ieder in zijn waarde.

droeftoeter:
Sinds de dag dat het postkantoor daar staat, vindt ik en mijn omgeving dat het een foeilelijk gebouw is

Jantje:
Helemaal mee eens. Ik vind het ook een foeilelijk gebouw wat ook nog eens onder de duivenpoep zit. Platgooien en er een mooi plantsoen van maken.

fred:
Ben je al zo oud dan ?

ruud van de kerkhof:
En ik denk in de toekomst nog wel veel meer , Willemsoord is een dood paard en daar zit geen beweging meer in .

RellyBelly:
Scholte. .
Heet geen v/dWind.
Als je maar kan sarren dit is nog het werk van de oude coalitie.
Ga zo door mensen dan houden we niets meer in Den Helder.

watervogels:
ben wel benieuwd wat meneer scholte nu aan huur betaald op dit moment , en zo als vele zeggen voor de kunst komen de mensen echt niet naar den helder en al helemaal niet deze arrogante ingestelde man met zn bord “” kijken kijken niet kopen “” .
als deze man nou eens op een twijfelachtige stek bij bv,. mevr.Lely in de kunst uhhh koningstraat intrekt kunnen ze samen zijn arrogante en haar oudbollige kunst samen laten komen misschien een gouden kans !!!!

tahnl:
Wanneer werknemers bleken te zijn die in de Chinese boot, werden ze niet geschopt meteen? Waarom is Rob Scholte en zijn gezin verschillend worden behandeld?

Judge X:
Terug naar de inburgeringscursus zou ik zeggen.

Bodelo:
Probeer er eens doorheen te prikken Judge. Dan lijkt deze reactie zo gek nog niet; het verhaal Chinese boot (uitbater/werknemers die illegaal aan boord wonen. Bij de tweede constatering volgt direct een forse dwangsom). En Rob Scholte die tot 1 januari gedoogd wordt. En dit terwijl het gebouw kennelijk niet aan de brandveiligheidseisen voldoet (indertijd ook o.a. het geval met de boot).
Ofwel; waarom geen gelijke behandeling?

Judge X:
Omdat gelijke behandeling wereldwijd voornamelijk op papier plaatsvindt,Den Helder vormt geen uitzondering en papier is geduldig.
Papier kent nog meer voordelen,ook en vooral in Den Helder: men stopt het weg in een stoffige la,men gooit het in het ronde archief,men ontkend dat het bestaat of ontkend gewoon dat men het ooit gelezen heeft.
Met dank voor de vertaling!

droeftoeter:
Juist ?????????????????????

Bodelo:
Hier is iets vreemds aan de hand; Rob Scholte mag hier met zijn gezin niet wonen maar …… wordt er ook niet acuut uit gezet. Het wordt gedoogd tot 1 januari a.s.
Ik denk (als ik de reactie van Zo Helders…. lees) dat er inderdaad een toezegging is gedaan. Die toezegging wordt nu, juist als het oude Postkantoor leuk is ingericht, weer ingetrokken. De reden?

Rebel:
De reden, Bodelo, ligt soms voor het grijpen. Volgt u maar eens het debat van 6 mei 2014 gemeenteraad, agendapunt 22. Daarin wordt het college opgedragen een nieuw bestemmingsplan op te maken voor 1 juli. Vervolgens wordt door de burgemeester gesteld dat het onmogelijk is om in 2 maanden zoiets te fabriceren…..Let wel, als het gaat om een volledig nieuw plan dan kan ik mij er iets bij voorstellen. Er zijn echter een paar kleine aanpassingen nodig in het bestaande plan. Uiteindelijk wordt besloten om zo spoedig mogelijk een nieuw plan in te dienen bij de Raad. Zo spoedig mogelijk betekent onder aanvoering van de burgemeester dat het oude college echt geen haast maakt. Door vervolgens nu te gaan handhaven op het bestaande plan, dat dus eigenlijk al had moeten zijn gewijzigd, wil men nog een keer vaststellen dat het bestaande plan van februari 2014 nog steeds van kracht is. Dus ook de mogelijkheid om het postkantoor te slopen en nieuwbouw stadhuis te realiseren…..Rob Scholte en het slapen in het postkantoor is niet het probleem hier. U zegt het dus goed. Als het gebouw echt onveilig was dan kan er niet worden gedoogd. Hij wordt slechts gebruikt als speelbal.
Het is voor de gemeente heel eenvoudig om daarboven een dienstwoning te realiseren. Werken in combinatie met wonen is niet ongewoon. (Arsenaal, cafés etc.) Dit vereist een wijziging in het bestemmingsplan, tezamen met de rooilijn en verwijderen hoogbouw.

Bodelo:
Dank Rebel voor de heldere uiteenzetting!

Johnny Bravo:
Pluim voor jou Rebel! Prima verwoord.

Mandy Seinstra:
Zie boven meneer Bodelo.

Mandy Seinstra:
Met een beetje dossierkennis prik je zo door dit verhaal heen. Het gaat niet om de heer Scholte of zijn museum. Ik geef daar ook geen waardeoordeel over. Het gaat namelijk om het zoeken van een stok. De heer Scholte zit in de weg. Eerder heeft de gemeente al geblunderd door een huurcontract te geven met daarbij huurbescherming. De druiven zijn nu zuur, dat de plannen tot sloop van het postkantoor niet doorgezet konden worden. Daar is de stok, de tandenborstelcontrole, beste lezers. Eerder werd gemeld dat de VVV in dit gebouw gevestigd moet worden. De heer Reenders vond het belachelijk dat de VVV niet in de binnenstad was. De VVV zat in de binnenstad. De VVV ging failliet. Kreeg een doorstart d.m.v de stichting Top of Holland van meneer Turnhout. De man van, ja. Dus de oude coalitie. Deze coalitie is te nieuw en nog te naief. Ze zou op korte termijn over moeten gaan om sleutelposities binnen het ambtelijk apparaat over te nemen.
De bedoeling is dat er gehannes uitbreekt over de nieuwe invulling, als de heer Scholte weg is. Het scenario ligt klaar. Het scenario oude stadhuis, het scenario het Casino op het OS&O terrein en de Prins Willim ook een stuk broddelwerk van deze keurende brandweer. We lopen met open ogen in de val. Na de affaire rond Johanna Krul lijkt zich weer een zelfde dossier te openen. Kortom er zijn maar twee opties in dit stadje, namelijk een de fik er in of voor een grijpstuiver naar de Woningstichting Den Helder.
Een stad, waar 59 mensen afgelopen maand zijn weggegaan. Een stad als Hoorn, die graag de heer Scholte wil verwelkomen…

Judge X:
Heldere visie Mandy!
Het ambtenaren in Den Helder is inderdaad corrupt genoeg,om in samenwerking met Woningstichting en Brandweer beide opties toe te passen.

Judge X:
Herstel: ambtenarenapparaat.
Ik zal het voor Tahni ook even leesbaar maken: Ramptenarenapparaat,Woningweer en Brandstichting.

eagle47:
Afgelopen zaterdag was de heer Scholte te gast in een kunstprogramma op tv. Gedurende de hele uitzending rookte hij of had een brandende sigaret in zijn hand. De kans dat deze aan een rolstoel gebonden kunstenaar een keer een brand veroorzaakt is niet denkbeeldig.
Dus eerst het gebouw brandveilig maken, en dan pas een discussie over een eventuele bewoning.

Bodelo:
Ik denk niet dat Rob Scholte zijn prachtige collectie op het spel zet door achteloos brand te veroorzaken.
Blijft het feit dat het gebouw aan de brandveiligheidseisen moet voldoen (en dat daar een taak voor de eigenaar van het gebouw ligt).

fred:
Het gebouw, voldoet aan de brandveiligheidseisen voor een bedrijf. Als dat het niet doet, mag er ook geen museum in zitten en mogen kunstenaars het ook niet gebruiken als atelier. Zodra er in gewoond gaat worden , gelden er andere eisen, en daar voldoet het op dit ogenblik niet aan, Dus , rookmelders e.d. plaatsen die gekoppeld staan op een b.m.i. (brand meld installatie ) die automatisch meld bij de brandweer.

Zo Helders…..:
eagle47 & Fred, de gekoppelde rookmelders blijven de verantwoording van pandeigenaar. En die rookmelders zijn ook zo geplaatst.
Het feit is en blijft dat het postkantoor in gebruik is door meerdere kunstenaars. Deze zitten in dit pand als bescherming volgens de anti-kraakwet. Hiervoor is 24/7 bescherming van het pand toegestaan dus ook de overnachtingen.
Ook oude schoolgebouwen worden in Den Helder bewaakt en bewoond. Ook dit zijn oude bedrijfspanden die onder de zelfde noemer worden bewaakt.
Het gaat in deze zaak al lang niet meer over overnachtingen in het postkantoor. Het gaat onze burgervader en een aantal ambtenaren nog steeds om de locatie. En zolang er in het gebouw 24/7 iemand aanwezig is kunnen ze niet starten met de afbraak van het pand…..
De oude coalitie blijft doorgaan met de plannen rond nieuwbouw van het stadhuis, en ze schuiven daarvoor de burgemeester naar voren als vertegenwoordiger van de oude coalitie.
Zolang de nieuwe raad, de burgemeester niet de laan uit stuurt, veranderd er niks in Den Helder. In 2010 is de burgemeester aangenomen om een nieuw stadhuis te bouwen op de stationslocatie. En hij zal tot hij hier weggaat altijd mee bezig blijven….

fred:
Een brandmeldinstallatie (bmi) aanleggen , is wel heel wat meer, dan een rookmeldertje plaatsen van De Blokker. En je bewering dat de Burgemeester hier is aangenomen om een nieuw stadhuis te bouwen is onzin. En wegsturen van een Burgemeester , Let wel , ik ben ook geen fan van hem, gaat niet zomaar, of wou je hem de laan uitsturen alleen omdat hij een nieuw stadhuis wil ? Ik denk niet dat dat gaat lukken. Er is wel meer voor nodig omdat voor elkaar te krijgen.

Zo Helders…..:
Fred,
Ik zocht zojuist een artikel wat in 2009 was gepubliceerd. Het artikel wat ik zocht kon ik helaas niet meer vinden.
Wel vond ik iets anders wat heel opmerkelijk was…
De heer K.F. (Koen) Schuiling, was associate partner bij ABL2. Onderdeel van Ballast Nedam.
Op de site van ABL2 stond de volgende regel; ” In die jaren heeft ABL2 een belangrijke rol vervuld bij het vlottrekken van lastige gebiedsontwikkelingen, in Delft, Woensdrecht, Den Helder en nog veel meer gemeenten en klanten zoals ProRail en het ministerie van Defensie.”
Wat was de rol van ABL2 ten tijde van het burgemeesterschap van Schuiling? En is het niet vreemd dat een associatiepartner of eerst voor Den Helder heeft gewerkt als gebiedsontwikkelaar – of het bedrijf nog werkzaamheden heeft verricht na het benoemen van een burgemeestersfunctie van een oud associatiepartner????
Hopelijk staat DHA toe om mijn bronnen te publiceren.

http://www.ballast-nedam.nl/modules/TRIBAL_TSNEWS.asp?BASE=TS&PAGEID=&CONFIG=GROUP&GRPID=87&CMD=NEWS&IDVAL=857

http://www.abl2.nl/

http://www.kvk.nl/orderstraat/subproduct-kiezen/?kvknummer=302126630000&productgroep=Uittreksel

fred:
Twee petten ? Of althans een vermoeden daarvan?

Mandy Seinstra:
Een associatiepartner is een betaalde functie. Deze moet dan ook vermeld worden in de nevenfunctielijst met het doel waar de bezoldiging heen gaat. Indien dit niet is gebeurd, heeft de heer Schuiling informatie achter gehouden. Normaliter een reden voor een motie van wantrouwen.
De informatie die u geeft, m.b.t. de lastige gebiedsontwikkeling klopt inderdaad, meneer Zo Helders. Ook de betrokkenheid van Prorail in de plannen voor een nieuw stadhuis. Moet ik dan ook aannemen dat Ballast Nedam de bouw van het nieuwe stadhuis gegund zou worden en met de stop van het proces een miljoenenstrop oploopt? Zijn hiermee de verwoede pogingen van burgemeester Schuiling verklaard?

Zo Helders…..:
De burgermeester heeft (financieel) belang bij ABL2 gehad als accosiatiepartner, dit was voor zijn aantreden als burgemeester in 2010. Een artikel van 16 april 2012 bevestigd dat na zijn beëdiging de firma ABL2 een samenwerkende partner is geweest van de gemeente Den Helder.
Ook valt er in het stuk de naam Roelf de Boer, deze zou misschien gelinkt kunnen worden aan arcadis en bureau Boer & Croon waarbij laatste de burgemeester werkzaam voor is geweest. (Er zijn 2 namen met Roelf de boer. 1 was ooit vice primier en de ander werkzaam bureau Boer en Croon. Kon geen duidelijkheid krijgen welke van 2 in het stuk voorkwam of dat dit zelfde persoon is)
Het zou de gemeenteraad sieren om deze belangenverstrengeling tot de bodem uit te zoeken…
In reactie op fred van gisteren… Zou dit een aanleiding kunnen zijn voor het aftreden van een burgemeester? Valt dit onder belangenverstrengeling/vriendjes politiek?
bron;
http://www.noordtopics.nl/algemeen/2012_04_16-3.shtm

Mandy Seinstra:
Het zou de gemeenteraad sieren om op zijn minst vragen over deze zaken te stellen. Zo niet een interpellatie uitmondend in een eventueel verzoek aan de Commissaris van de Koning. Het college zelf zou deze vragen eveneens kunnen stellen, hoe de collegialiteit binnen het college vorm gegeven moet worden.
De vraag is heeft deze gemeenteraad er de politieke moed voor, zoals de kiezer wel is beloofd. De moed om de Augiasstal te ruimen, Den Helder van het imago ‘Palermo aan het Marsdiep’ te verlossen. Hier mee het eerder door mij gestelde in nemen van de steutelposities uit te voeren. Dit is de weg die begaan zou moet worden naar het zo genoemde “nieuw elan”

tante sidonia:
laat heer Scholte met rust………….en dat geldt voor een ieder

fred:
En als er dan slachtoffers vallen , mogen zij bij Tante Sidonia aankloppen voor schade vergoeding,

De_Kameel:
Waarom zou ik mijn mening niet mogen zeggen mevrouw sidonia ? Dictoriaal trekje van u ?

Mandy Seinstra:
‘Dat geld voor een ieder” stelt u, moet ik hieruit begrijpen, ook de Gemeente Den Helder, het college van B&W en het ambtelijk apparaat? Indien u dit bedoelt, kan ik uw oproep onderschrijven, Tante.
Anders, zie ik uw reactie als een stukje ongespecificeerde kretologie.

Mandy Seinstra:
Dat betekent dus dat het landelijk is aangekaart, meneer Eagle. Dat hiermee Den Helder naast haar bijzonder slechte imago, ook nog het landelijk imago van cultuurbarbarenstad krijgt opgeplakt. Dit nog samen met de grote ervaring in de kunst van het slopen.
Iedereen kan brand veroorzaken, door allerlei oorzaken, dat zijn de risico’s van het leven.
In uw tweede alinea, stelt u eigenlijk niets dan alleen het bekende Helderse kip en het ei verhaal.
Laten we maar hopen, dat deze stad weer de meeste zonne-uren heeft, komt het toch nog goed.

eagle47:
Beste Mandy, met mijn reactie heb ik niet veel meer duidelijk willen maken dan dat een brandpreventie systeem van groot belang is in een werkplaats waar veel met licht- ontvlambare materialen gewerkt wordt. Het programma
waar ik naar refereer heb ik met belangstelling bekeken en heb vastgesteld dat de heer Scholte veelvuldig rookt. Dit staat los Scholtens artistieke creaties die ik in zekere zin wel kan waarderen. Dat hij in onze stad wil en kan werken vind ik alleen maar positief. Kom ik terug op het brandgevaar, ik ben het met je eens dat iedereen brand kan veroorzaken echter, een invalide mens zoals Scholte, zal meer tijd nodig hebben om het probleem te bestrijden en zo de risico’s te verkleinen.Een adequaat alarm c.q. brandpreventie systeem is dus van groot belang. Wat mijn laatste alinea betreft, daar wil ik niet meer mee zeggen dan alvorens het woonvraagstuk aan de orde te stellen, dat eerst probleem 1 moet worden opgelost. Het Helderse kip en ei geneuzel spreekt me helemaal niet aan, laten we vooral duidelijk en eerlijk blijven.

Mandy Seinstra:
Mijn dank, voor uw uiteenzetting meneer Eagle. Veel reacties wijzen op de mogelijkheid van een bedrijfswoning en aanpassing van het bestemmingsplan met de daarbij behorende regelgeving. Met de hoop niet in het geneuzel van het kip en het ei te blijven steken hoop ik op een goede oplossing van deze kwestie, waarbij de positieve inspanningen van de heer Scholte recht worden gedaan.

Zo Helders…..:
Nogmaals eagle47 Een brandpreventiesysteem zoals rookmelders, branddoormeldsystemen en brandhaspels zijn ten aller tijden de verantwoordelijkheid van de pandeigenaar. Pandeigenaar is de gemeente Den Helder!!!
Ik heb het programma die u beoogt terug gekeken via uitzending gemist. Ik kan alleen maar concluderen dat deze kunstenaar rookt in een soort kantine achtige ruimte. Dus uw opmerking slaat kant nog wal.
Uw opmerking dat een invalide mens meer tijd zal nodig hebben om een probleem te bestrijden slaat ook kant nog wal. In dat pand hangen brandhaspels en brandblussers. Het merendeel van de bevolking heeft deze niet eens in huis…

eagle47:
Beste scribent, het is mij ten ene male onduidelijk waarom u
steeds de nadruk legt op het feit wie verantwoordelijk is voor het brandpreventiesysteem, ik heb het namelijk nooit in twijfel getrokken dat dat de pandeigenaar is. Over het rookgedrag van Rob Scholte kan ik u mededelen dat hij een fervent roker is.
Als bewijs daarvan kunt u op Google een aantal pakjes sigaretten (kunstwerken) bewonderen die van zijn citaten zijn voorzien. Enkele quotes zijn: Van Roken wordt je blij, Roken geeft voldoening, Roken is een filosofie of Roken stabiliseert het neuron-vegetatief systeem. Aangezien u uw uitspraak baseert op 1 uitzending, is het niet slim om mij ervan te betichten dat mijn opmerking kant nog wal raakt.
Ik zou u willen adviseren zich beter in te lezen over een onderwerp alvorens te reageren. Ten slotte met alle respect voor Rob Scholte, ik hoop niet dat hij tegen de verwachting in, in een rolstoel met brandhaspels en brandblussers in de weer moet. Ik zie liever dat hij ongestoord kan werken.

http://www.denhelderactueel.nl/24/08/2014/gemeente-dreigt-rob-scholte-met-dwangsom-voor-wonen-in-postkantoor