Bloemlezing uit Reacties bij “Gemeente dreigt Kunstenaar met Dwang Som voor Slapen in Post Kantoor” op NHD: Stelletje Lam Lullen, Ga Eens Besturen in Plaats van Ondernemertje pesten!

Het Redactie Kantoor van de Helderse Courant aan de Prins Hendriklaan in het Centrum van Den Helder (foto Hedzer Faber)

Bloem Lezing uit Reacties bij “Gemeente dreigt Kunstenaar met Dwang Som voor Slapen in Post Kantoor” op NHD: Stelletje Lam Lullen, Ga Eens Besturen in Plaats van Ondernemertje pesten!

dingenmans
Wat is die voor gemeente?! Kijk eens om je heen in deze stad. Er gebeurt van alles wat niet kan en dat gebeurt al jaren. En dan wordt Scholte aangesproken omdat hij een keer een nachtje heeft doorgebracht in het postkantoor!? Het moet niet gekker worden in deze kansloze en stuurloze stad. Stelletje lamlullen, ga eens besturen ipv ondernemertje pesten! Wees blij dat Rob er is! En wie pakt dat valende burgerding aan?

HenkvanKuijk
Het bestemmingsplan “stationslocatie 2014” is nog in procedure en nog niet wettelijke geldig (er lopen nog beroepschriften en het is nog niet openbaar gepubliceerd). Daarnaast heeft de gemeente onlangs bij de Raad van State nog gesteld dat alle voorbereidingen voor het stadhuisplan zijn gestopt. Dus ook dit bestemmingsplan. De gemeente moet zich aan de wet houden.

Monique_K
Het bestemmingsplan stationslocatie gaat toch alleen over de herinrichting van het gebied, en zonder goedgekeurd nieuw plan is het oude nog geldig? En dat gebouw zelf heeft toch nooit een woonfunctie gehad? Ik vermoed overigens dat de gemeene er zo vlug bij is om de ’tegenpartij’ aka de oude coalitie geen munitie te geven en dat ze zich daarom zo strikt aan de wet houdt.

HenkvanKuijk
Zeker, het oude geldt zolang het nieuwe niet wettelijk is. Maar er staat “stationslocatie 2014”, en dat klopt helemaal niet. Verder is het Uitwerkingsplan 2008 slechts een intentie-uitspraak. En natuurlijk is een woning in het postkantoor erg nuttig voor bewaking, dat kan prima opgelost worden. Maar: c’est le ton qui fait la musique, en die is erg lelijk. Want dat wonen, dat was al heel lang bekend. Dat ga je dus in goed overleg regelen, want het college wil toch een culturele invulling ontwikkelen in het postkantoor, en aan stadspromotie doen? De burgemeester zei toch laatst dat Den Helder meer toeristenstad moet zijn? Nou, zo bereik je het tegendeel, en jaag je mensen weg. En, zijn de contracten van de projectleiders stadhuisplan al beëindigd, zoals bij de Raad van State onlangs gezegd is? Nee. Het wordt heel hoog tijd voor een dwangsom op dat punt. Het kost scheppen met geld, over de balk gegooid. Een dwangsom past ook goed bij de niet-openbaarheid mbt het ontslag van de gemeentesecretaris, kost ook een vermogen. Daar werkt gelukkig het NHD aan.

Jaap Bakker
Geachte heer van Kuijk let op….
De heer Scholte is de gebruiksovereenkomst (als atelier/werkplaats voor hem en..vermits hij ook kunst van anderen etaleerde) per 1 september opgezegd en het was dan ook nooit de bedoeling dat hij daar zelfstandig een soort woning zou creëren voor zijn gezin. Punt.

Gijs
Een uitgeprocedeerde asielzoeker heeft daar geen last van, die mag alles in dit land!

gowan
Amsterdam had rijk geworden bij elke dwangsom die de groep uitgeprocedeerde asielzoekers hadden opgelegd kregen

Gijs
Voorlopig kunnen ze opdraaien voor de begrafeniskosten van een van hen terwijl hij waarschijnlijk niet eens in de gemeente Amsterdam staat ingeschreven.

moshe
Snel ontheffing aanvragen Rob ,de boel moet ook bewaakt worden.succes

Glen
En wie betaald dit allemaal?

RvdP
Zal ook wel kunst zijn dan.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27158163.ece/Gemeente-dreigt-kunstenaar-met-dwangsom-voor-slapen-in-postkantoor-Den-Helder