Bloemlezing uit de commentaren op Den Helder Actueel en Helderse Courant

jan
Mooi gebaar. En nu weg dat lelijk gebouw.

MrAbkebab (@MrAbkebab)
Gaan deze BN’ers ook de rekening betalen als zoals zo veel projecten in Den Helder het een mislukking wordt. Dit museum heeft niet de aantrekkingskracht zoals door vele gedacht wordt. Ik ben het beu om elke keer weer via de gemeentelijke belasting een hoop geld te moet betalen, dit terwijl er genoeg mensen blij gemaakt kunnen worden in deze tijd van bezuinigingen.

torren 4 ever
met het hierboven aangekondigde en waarschijnlijk door hem zelf aangeleverde bericht wordt waarschijnlijk bedoeld dat meneer scholte zelf een zielige brief heeft geschreven aan deze bbn ers en instellingen en die deze dit hebben ondertekend !!!!
meneer verdraaid namelijk de boel nog wel eens …..

Saskia van Kuik
Vraag me oprecht af hoeveel van al degene die dit ondertekend hebben zelf al eens een bezoekje aan het Rob Scholte museum en aan Den Helder hebben gebracht?

lindarosesmit
Je kunt veel of weinig zeggen van het Rob Scholte Museum, een vrijplaats is het niet meer. Zo was het postkantoor wel bedoeld, tijdelijk. Alle kunstenaars die er toen zaten zijn op een enkeling uit het postkantoor verdwenen. Velen niet vrijwillig.

sukkels
allemaal even de knip trekken en de man 10000 euri sponseren en rob is helemaal boven jan en kan op eigen benen staan

RB sukkels
de laatste regel vast sarcastisch bedoeld

Johnny Bravo
Welke realiseerbare alternatieven zijn er voor het oude postkantoor?

George
Slopen en inzaaien met gras

Marcel
Pas maar op, voor je het weet zit de hele grachtengordel elite bij DWDD te klagen over de lokale politieke bestuurders van Den Helder. Dan sta je er mooi op…

flipfluitketel
Staat BN ers voor “bemoeizuchtige nederlanders” ? Misschien een idee om deze BN ers om een financiële bijdragen te vragen waardoor de heer Scholte een sluitende businiss case kan voorleggen.

Bodelo
Of je het nu eens bent met de plannen van Scholte of niet. Of je het nu eens bent met ons gemeentebestuur of niet.
Waar ik mij mateloos aan stoor is dat op de een of andere manier dit hele gebeuren vanaf het begin af aan “modder smijten” is. Waarom kan het nu niet op eenvoudige, doortastende en concrete wijze geregeld worden?

lex
De beste oplossing is dat burgemeester Schuiling en wethouder Kos zo snel mogelijk vertrekken. Dan komt het wel goed met dit dossier.

flipfluitketel
Dus geen regels geen voorwaarde maar gewoon doen en als er iemand regels stelt weg sturen goeie oplossing lex

George
Het college zal wel zwaar onder de indruk zijn van al die (meest on) bekende Nederlanders.

AntiBeestjes
katje schuurmans… hahaha. nou, daar kun je trots op zijn dat die op het lijstje staat hoor….. hahahahaha

moshe AntiBeestjes
Het is een goed initiatief van de ondertekenaars.
Als ik het geweten had,mochten ze mij er ook bij zetten.

Reyer Rensmaag moshe
En mij ook.

A3Munier
Wat een lol, Theo Heuft staat eveneens in het lijstje, maar die club van hem heette niet Yap Yum.
Jammer, knullig foutje, toch jammer

Triangel
Het gaat erom wat de inwoners van Den Helder willen.

noudatweer Triangel
Zolang het de burgers niets kost is het gebruik van dat gebouw geen probleem.Als er gemeenschapsgeld mee gemoeid is dan wegwezen en slopen dat pand.

moshe
Zo Gino,vannacht slecht geslapen?
Wat dacht je,dat project heeft een steek onder de gordel nodig.
Je meld je anoniem aan bij Discus,plaatst een reactie,en weg ben je.

Gino
Allemaal leuk en aardig de pro Rob en z’n museum.

De wetenschap dat hij van dit oude postkantoor, zonder woonbestemming, al jaren GRATIS gebruikt, dus op kosten van de gemeenschap.

Er ’s avonds een verlichting brandt waar een gemiddelde wietkweker bekant niet aan kan tippen, op kosten van onze gemeenschap.

Zelf geen onderbouwde financiering kan waarborgen.

Sorry Rob, ik ben geen bekende Hollander en ga ook zeker niet in je lijstje voorkomen.

Mocht ik hier onjuiste informatie voorspiegelen, hoor ik het graag.

Vriendelijke groet,

Ginus.

ps. nog een beetje trots op, de stad aan de zee, i.p.v.

disqus_5ljWu7n8JS Gino
Ginus Het zou u sieren als u zich wat positiever zou uitlaten.
Een museum van een bekende kunstenaar is een aanwinst voor Den Helder , maar je moet het natuurlijk wel een kans geven , en dat heb Rob Scholte niet gehad.
Alleen naar tegenwerkingen. Mogelijk keert nu het tij.
En als je dan zo trots bent op deze stad , ga dan een keer naar het museum toe over enkele maanden als het zich gesetteld heeft. En alle ruimten heeft kunnen benutten met de nu nog
opgeslagen spullen.

moshe Gino
Je bent aardig in de war mannetje,Gino?Ginus.?
Je hebt oogkleppen voor,maar dat mag.
In die vrijheid leven wij hier.

Reyer Rensmaag moshe
Een betere reclame kan de stad DenHelder zich niet wensen,Het kost niks andere projecten hebben klauwen met geld gekost,

HenkvanKuijk
Elke gemeenteraad, of het nu in Meppel, Terneuzen, Vaals of Amsterdam is, zal vragen om een financiële onderbouwing. Die is er nog niet. Ik heb niet de indruk dat bekend Nederland zich daarin heeft verdiept, ook de directeuren van de musea niet. Grote mensen gaan gewoon met elkaar aan tafel, om dat te bekijken.

moshe HenkvanKuijk
Langzaam komt de Aap uit de mouw.
Zit het stadhuis op deze plek u niet meer dwars?
Zijn de vele bezoekers aan de binnenplaats van het museum u weer een doorn in het oog.

HenkvanKuijk moshen
Welke Aap? Dat ik vind dat men snel om de tafel moet gaan?

moshe HenkvanKuijk
Dat is een meer gepaste reactie.
Alhoewel uw opmerking over Grote mensen mij erg kleinerend overkomt,voor de staat van dienst van deze museum directeuren.
U kent er vast geen een persoonlijk.
Uw begeeft zich vast in andere culturele kringen

superb1938 moshe
Ach, Henk kijkt nogal op naar mensen met enige naam en faam. Dat deed mijn dochter ook toen ze 5 was, maar nu als 17 jarige niet meer.

moshe HenkvanKuijk
Het lijkt mij beter,dat het project,gewoon omarmt word door de gemeenschap.
Rob heeft een en ander aangegeven,zet dat op papier.
Alle z.g.n. projecten die de bewoners van Den Helder door de keel gedrukt krijgen,kosten de gemeenschap een fortuin.
En zijn op geen enkele wijze rendabel gebleken.
Dit is een kans op een voortzetting van een mooi initiatief.

Reyer Rensmaag
Het hoeft denhelder niet eens wat te kosten maar naamsbekendheid heeft de heer scholte .Gratis een bult reclame daar zorg rob voor een betere ambassadeur kon denhelder niet hebben en zo als gewoonlijk jullie zien dat niet eens.Geef rob dat postkantoor rob maakt gratis reclame en zorgt dat er een bult mensen zijn musea bezoeken. Normaal kost dat miljoenen Kijk maar eens hoe jullie betaalt hebben om mee te mogen doen met dok 51 voor de kijk cijfers. Rob brengt geld op veel geld.

moshe Reyer Rensmaag
Voor Rob kom ik uit mijn pen.

Mensen niemand heeft het eeuwig leven,laat de man doen wat hij wil,en wij hebben ook in de toekomst een monument.

superb1938
Indrukwekkende lijst. Maar als de hapy hooker en Hilbrand Nawijn erbij zijn had ik ook graag mijn krabbel eronder gezet. Desalniettemin, B&W van Den Helder “niet lullen maar poetsen” is het devies. Ja, kunstenaars zijn aparte mensen, vandaar kunstenaars. Weer wat anders dan ingevlogen wethouders die zelden een rol drop verkochten. Water bij de wijn doen en maak wat van dat museum.

4 Comments

  1. Zoveel mensen zoveel meningen. Een kennis van mij gaat binnenkort een paar dagen naar Den Helder. Speciaal voor het Rob Scholte Museum.

  2. Rob wordt in de wereld gezien als een van de grootste levende Nederlandse kunstenaars. geroemd en geeerd. Wat een drama is dit toch. Gaat waarschijnlijk in de krochten weer ergens over geld. Niet helder in de bovenkamer daar in Den Helder.

  3. L.C. Vermeer-Lagerveld april 17, 2015 op 11:19 am

    Als er alleen maar enigszins neerbuigend en negatief wordt gesproken over gelden welke de gemeente zou moeten dragen in deze, kan ik heel veel andere projecten noemen waar met enorm veel geld is gesmeten. Ik kan daar boos om worden.Dit museum brengt in ieder geval cultuur in de stad. Groepen leerlingen van de Comeniusschool en Scholen aan Zee hebben al een bezoek aan het museum gebracht. Zo kan men er ook eens naar kijken. Zelfs docenten van een scholengemeenschap uit Amsterdam zijn geweest en komen met leerlingen. En over financieel beleid: Ik hoef alleen maar te spreken over DOK 51 (heeft Den Helder minstens een miljoen euro gekost),de watertoren etc. Dan de verkrotting van de panden, eigendom van de gemeente, bijvoorbeeld: het beeldbepalend pand Zuidstraat 13, het voormalige bordeel aan de Weststraat. Beide panden staan al zeker 8 jaar gewoon leeg, wordt niets aan gedaan, geen onderhoud, gewoon VERKROTTING, het ziet er niet uit. De gemeente heeft een voorbeeldfunctie, maar ik heb het idee dat men daar nog nooit van heeft gehoord. En dan durft diezelfde gemeente Helderse bewoners te dreigen met dwangsommen omdat men vindt dat deze burgers hun pand niet goed onderhouden!!! Nogmaals: een voorbeeldfunctie!!!! Heeft men enig idee wat dit de burgers kost waar helemaal niets voor terugkomt. Alleen een meewarige blik van buitenstaanders die er langs rijden op weg naar Texel!!! Wanneer het Rob Scholte museum nou eens gewoon een onderhoudsbeurt krijgt -gewoon de plicht van elke eigenaar om zijn pand te onderhouden- zou dat al heel wat zijn. En dat brengt nog wat op, namelijk geïnteresseerden die na een bezoek de stad in gaan om even verder te kijken en ergens iets te gebruiken. Ik spreek uit ervaring, ik kom er elke week en spreek menig bezoeker. Het ware te wensen dat meer burgers van Den Helder zich er wat meer in zouden verdiepen en dan pas hun mening zeggen!! IS EEN EN ANDER NU ZO MOEILIJK TE BEGRIJPEN EN TE VOLGEN???

    • Wat zou het fijn zijn Loes als er meer mensen dit zouden lezen, van mijn part op andere media. In ieder geval zouden de oogjes van de slaperige Nieuwe Diepers misschien opengaan. Greetz Dennis.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image