BLCKBX – Leon de Winter: ‘De Klimaat Agenda botst met onze Vrijheid’ (Volledige Uit Zending)

Bekijk de volledige uitzending ook via: https://www.blckbx.tv/binnenland/leon…

Wil je kans maken op een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Het lied van Europa’ van Leon de Winter? Bekijk de uitzending, daar wordt de vraag gesteld en vul je antwoord hier in: https://www.blckbx.tv/winactie-het-li…

Na ‘Het recht op terugkeer over Israël’ als een zwaarbeveiligde stadstaat, komt schrijver Leon de Winter met een tweede dystopische roman, ditmaal op Europese schaal: Het lied van Europa. Hij schuift aan bij programmamaker Flavio Pasquino voor een diepte-interview over zijn nieuwe boek. De Winter thematiseert in zijn dystopieën totalitaire tendensen die hij uitvergroot, zoals censuur. Zo waarschuwt hij naar aanleiding van de Twitter Files over: “…de behoefte, van in dit geval Amerikaanse overheidsinstanties, maar ook van media, om discussies te smoren.” Hij kent de moeilijkheden die mensen ervaren als ze een tegengeluid laten horen. De Winter: “Er staat een prijs op om zo uitgesproken kritisch te zijn. Maar daar ging het toch allemaal om in media? Het ging er toch om dat jij jouw meningen ook bij de mainstreammedia te berde kan brengen? Maar dat gebeurt niet!” Europa in opstand De Winter, die afwisselend in Californië en Nederland woont, schrijft in zijn nieuwe werk over bloedige Europese opstanden, die in ons eigen Brabant een aanvang nemen. Het Lied van Europa speelt zich grotendeels af tussen 2039 en 2047 en houdt ons onder andere een CO2 budget voor, SeeSee’s of CC’s (Carbon Credits), die in 2030 in Europa zijn ingevoerd en als digitaal betaalmiddel fungeren. Landbouw en bedrijven zijn vrij wel verdwenen en de op standen worden na enkele weken neer geslagen, gevolgd door her nieuwde onder drukking vanaf het jaar 2044. De thema’s betreffen zaken, waar De Winter zich zorgen over maakt en waar we ons nu nog tegen kunnen verweren.

“De ambities reiken te hoog”

Hoe kan De Winter optimistisch zijn met het oog op een wurggreep van Bigtech en een sociaal kredietsysteem? “Omdat uiteindelijk die ambities veel te hoog reiken. Omdat een groot deel van de wereld niet mee doet. Omdat een groot deel van Azië echt een eigen weg volgt.

En terecht,” aldus De Winter. De Winter: “Het zal je verbazen: Ik ben een vooruitgangsoptimist. Schrik niet, Flavio. Dat ben ik écht. (…) Als we niet struikelen wordt dit misschien wel de allermooiste, meest vreugdevolle eeuw in de geschiedenis van de mensheid.”

Bekijk de volledige uitzending ook via: https://www.blckbx.tv/binnenland/leon…

Waardeer je deze video(‘s)? Like deze video, abonneer je op het YouTube kanaal en steun de onafhankelijke journalistiek van blckbx met een donatie ➡ https://www.blckbx.tv/doneren

Over Stichting Blckbx Stichting blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die primair wordt gefinancierd door de donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen is waar we voor staan. Hoewel we zorgdragen om de kosten zo minimaal te houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen professionele onafhankelijke content te maken. Hierbij valt te denken aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Daarom kan blckbx alleen voortbestaan via het eigen publiek, dus door jou. Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijk nieuwsplatform inziet, dan kan je meehelpen om de continuïteit van blckbx te waarborgen. Alleen door (regelmatige) donaties kunnen wij immers onafhankelijke content blijven produceren en dit verder uitbreiden, met als doel om met elkaar – en met steeds meer – de wereld beter te begrijpen.

Steun je ons?
Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Wil je op de hoogte blijven?
Twitter  https://twitter.com/blckbxnews
Telegram https://t.me/blckbxtv
Facebook 
https://www.facebook.com/blckbxnews
Instagram https://www.instagram.com/blckbx.tv
Linkedin 
https://www.linkedin.com/company/blck…

Reacties
https://youtu.be/kpckpYnru6Q

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=BLCKBX
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leon+de+Winter
https://robscholtemuseum.nl/?s=Klimaat+Agenda
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vrijheid