BLCKBX – Europees Parlement dendert Zonder Debat voort Richting Digitale ID

Europees Parlement dendert Zonder Debat voort Richting Digitale ID

Redactie BLCKBX

Tot Af Grijzen van diverse Nederlandse Euro Parlementariërs komt er Geen Plenair Debat in het Europees Parlement over de Plannen voor een Europese Digitale Identiteit (eID). ‘De Europese Dictatuur dendert door.’

Om de Onderhandelingen over het eID met de Europese Commissie en de Lid Staten te starten, moest het Europees Parlement (EP) Eerst een Stand Punt in nemen, dat werd voor bereid door een Commissie. Bij Belangrijke of Gevoelige onderwerpen volgt er Meest al een Plenair Debat met een Stemming, alvorens het Stand Punt wordt Goed  Gekeurd. Het EP slaat deze Stap over en begint Zonder Debat en Stemming Direct met de Onderhandelingen.

Onder Leiding van Rob Roos (JA21) probeerde de ECR Fractie als nog een Debat af te dwingen, maar een Ruime Meerderheid van het EP ziet daar Geen Reden voor. Donderdag stemden 418 Euro Parlementariërs voor het Starten van de Onder Handelingen. Er waren 103 Tegen Stemmen en 24 Onthoudingen. Namens Nederland stemden Alleen Af Gevaardigden van de SGP, JA21, de CU en FVD tegen een Directe Voort Gang van de Onder Handelingen.

Europese Dicatuur

“De Europese Dictatuur dendert door. De Tweede Kamer heeft Duidelijk Gezegd, dat Nederland Dit Niet Wil, maar zelfs ons Hoogste Democratische Orgaan wordt Gewoon ter Zijde geschoven. Schandelijk is het,” twitterde het Haagse Raads Lid Ralf Sluijs.

Veel Mensen maken zich Zorgen over hun Privacy en Data. Wie kan er nou tegen een Gedegen Democratisch Proces zijn in alle Openbaarheid?” vroeg Roos zich af tegen over De Telegraaf.

Bert Jan Ruissen van de SGP vindt het ’Absurd’ dat er Geen ’Fatsoenlijk Debat’ komt. Ook hij is bezorgd over de Privacy. “Gebruik lijkt Nu Vrij Willig, maar er is een Risico, dat je op Veel Plaatsen om je Europese DigiD wordt gevraagd, met Gevaar dat je Ergens Niet Meer binnen komt of Gebruik van kan maken.”

Daar naast stoort Ruissen zich aan het Passeren van de Volks Vertegenwoordiging. “Absurd, dat het Euro Parlement Niet Eens wil Debatteren over het EU Plan voor een Europese DigiD, maar het Direct op een Akkoordje wil gooien met de EU Landen. Ja, onder andere met de Nederlandse Staats Secretaris, die hier voor het Verzet van de Tweede Kamer negeert.”

Kabinet negeerde Motie

In december negeerde Staats Secretaris voor Digitalisering Alexandra van Huffelen (D66) een Breed aang enomen Kamer Motie, die op riep om Niet In te Stemmen met de Raads Conclusie over de Europese Digitale Identiteit. Van Huffelen ondertekende dit Document namens Nederland echter wel. Hier mee kwam de Europese Digitale Identiteit een Forse Stap Dichter Bij, tegen de Wil van de Tweede Kamer.

BLCKBX, 17 maart 2023

https://www.blckbx.tv/buitenland/europees-parlement-dendert-zonder-debat-voort-richting-digitale-id

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=BLCKBX
https://robscholtemuseum.nl/?s=DigiD
https://robscholtemuseum.nl/?s=Alexandra+van+Huffelen
https://robscholtemuseum.nl/?s=D66
https://robscholtemuseum.nl/?s=Staats+Secretaris+voor+Digitalisering
https://robscholtemuseum.nl/?s=EU+Commissie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Europese+Commissie
https://robscholtemuseum.nl/?s=EU+Parlement
https://robscholtemuseum.nl/?s=Europees+Parlement
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rob+Roos
https://robscholtemuseum.nl/?s=JA21
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bert+Jan+Ruissen
https://robscholtemuseum.nl/?s=SGP