Billie Twigt – Dode Gedetineerde Gevonden in Gevangenis Krimpen aan den IJssel + PNN | Pieters Nieuws Net – Micha Kat (1) Kleine Bij Één Komst, PI Krimpen aan den IJssel

Dode Gedetineerde Gevonden in Gevangenis Krimpen aan den IJssel

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- In de gevangenis in Krimpen aan den IJssel is woensdag ochtend een overleden gedetineerde gevonden. Mogelijk is de man door een misdrijf om het leven gekomen. De politie doet onderzoek, zo meldt het ANP.

Medewerkers van de gevangenis aan de Van der Hoopstraat vonden het lichaam van de man. De omstandigheden zijn er volgens een politie woord voerster naar dat de dood van de man onderzocht moet worden. “Alles ligt nog open”, zegt ze. De woord voerster kon nog niets zeggen over de leef tijd van de gevangene.

UPDATE

Een mede gedetineerde is aan gehouden, meldt de politie. De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd, de doods oorzaak en of sprake is van een misdrijf.

De aan gehouden mede gedetineerde is een cel genoot van de overleden man. Een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen zegt: “Vanochtend hebben gevangenis bewaarders in een cel een dode gedetineerde aangetroffen. In de cel was ook een cel genoot aanwezig. De cel genoot weigerde uit de cel te gaan. Daarop is het interne bijstands team van de gevangenis in geschakeld. Dat is een team dat is gespecialiseerd in het herstellen van de rust en de orde in de gevangenis. De man is uit de cel gehaald en in de isoleer cel geplaatst. De politie heeft nu verder de leiding over het onderzoek.”

De DJI zegsman laat weten dat de doods oorzaak nog onbekend is. Over een eventuele ruzie tussen beide cel genoten of andere omstandigheden kan de gevangenis woordvoerder niets zeggen. De politie onderzoekt onder meer wat de rol was van de aan gehouden gevangene. Hij zal worden verhoord, aldus de politie.

Billie Twigt

RTV Krimpenerwaard, 15 maart 2023

https://www.rtvkrimpenerwaard.nl/site/dode-gedetineerde-gevonden-in-gevangenis-krimpen-aan-den-ijssel/

 

Micha Kat (1) Kleine Bij Één Komst, PI Krimpen aan den IJssel

In première gegaan op 20 nov 2022

PNN | Pieters Nieuws Net

Binnen Kort Meer over Micha Kat .
Zie ook dit Interview met Micha Kat op Radio 1 https://www.youtube.com/watch?v=7ZpYHfMrgMA

Als je wil. kan je doneren, dat kan via Onder Staand Bank Rekening Nummer NL32RABO 0365 9006 48 P. VAN DER WEIJDEN Ik wil Alle Donateurs Graag Bedanken.

Met vriendelijke Groeten,  Pieter

Reacties
https://youtu.be/9U68QZ0NW04

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Billie+Twigt
https://robscholtemuseum.nl/?s=RTV+Krimpenerwaard
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pieter+van+der+Weijden
https://robscholtemuseum.nl/?s=PNN
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pieters+Nieuws+Net
https://robscholtemuseum.nl/?s=PI+Krimpen+aan+den+IJssel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Penitentiaire+Inrichting+Krimpen+aan+de+IJssel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gevangenis+Krimpen+aan+de+IJssel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Krimpen+aan+den+IJssel
https://robscholtemuseum.nl/?s=Micha+Kat

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image