Bekende kunstenaars aan de slag voor de Paardenparade

Rob Scholte, Hellen van Meene en David Bade geselecteerd voor de kunstroute

Drie ervaren en landelijk bekende kunstenaars hebben hun medewerking toegezegd aan de kunstroute De Paardenparade. Zij gaan elk een levensgroot paard beschilderen of bewerken. Rob Scholte, Hellen van Meene en David Bade zijn de kunstenaars die toegevoegd worden. Eind vorig jaar zijn al een aantal jonge kunstenaars geselecteerd: Mattia Ilic en Mathieu Schellekens. In februari wordt de naam bekend gemaakt van de laatste jonge kunstenaar die gaat meewerken aan de realisatie van het eerste deel van de route.

Paardenparade
De Paardenparade is een nieuwe, unieke beeldenroute door de regio Alkmaar, Bergen, Heiloo, Schermer en Graft-De Rijp. In 2015 sieren de eerste levensgrote, door kunstenaars verbijzonderde paarden, het landschap in de regio. Het uiteindelijke resultaat in 2016 is een blijvende fiets- en autoroute van minimaal 50 kilometer die langs cultuurhistorische plekken door de regio voert. De route wordt gemarkeerd door 19 paarden die door professionele kunstenaars onder handen zijn genomen.

Band met regio Alkmaar
De drie gevestigde kunstenaars hebben allen een band met de regio. Ze zijn er geboren, hebben er jarenlang gewoond of regelmatig gewerkt. In het voorjaar gaan Hellen van Meene, Rob Scholte en David Bade op diverse plekken in Alkmaar, Bergen en Heiloo aan het werk. Het streven is om de paarden in de zomer van dit jaar gereed te hebben.

http://www.alkmaarprachtstad.nl/nieuws/nieuws/bekende-kunstenaars-aan-de-slag-voor-de-paardenparade.aspx?PID=27&M=NewsV2&Action=1

Voor meer informatie over de geselecteerde kunstenaars en de Paardenparade:

http://www.paardenparade.nl 

of via

https://www.facebook.com/paardenparade