Behoorlijk Bestuur – Persbericht met betrekking tot de coalitie crisis❗+ Ed Dekker – Behoorlijk Bestuur zet Michiel Wouters aan de kant: ’Hij heeft geloofwaardigheid verspeeld’

Prins Charming de huidige Wethouder Michiel Wouters (foto gemeente Den Helder)
Behoorlijk Bestuur zet oud-voorman Michiel Wouters aan de kant. ’Hij heeft zijn geloofwaardigheid verspeeld’
Sylvia Hamerslag (foto gemeente Den Helder)

Persbericht Behoorlijk Bestuur met betrekking tot de coalitie crisis

Den Helder, 30 mei 2020

Behoorlijk Bestuur heeft de crisis binnen het huidige College al enkele weken zien aankomen.
De ontstaande politieke crisis is in onze ogen niet ontstaan door de Senioren Partij maar door het College van Burgemeester & Wethouders, die niet op de juiste wijze communiceren met de gehele gemeenteraad.

Ook heeft het College en enkele coalitiepartijen totaal geen oog meer voor wat er onder de bevolking speelt. De burger blijkt niet meer belangrijk, het gaat alleen nog maar om macht.

Fractievoorzitter Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder heeft in de Media geventileerd, dat Wethouder Michiel Wouters lid is van Behoorlijk Bestuur. Daarmee probeert hij Behoorlijk Bestuur aan zijn coalitie te linken. Hiervan nemen wij middels dit persbericht duidelijk afstand.

Michiel Wouters is lid, zoals iedereen lid kan zijn van een politieke vereniging. Na de keuze van Wouters om Wethouder te worden voor Beter voor Den Helder, heeft hij zijn politieke carrière binnen Behoorlijk Bestuur voorgoed vaarwel gezegd.

Behoorlijk Bestuur laat zich zowel direct als indirect niet door Beter voor Den Helder gebruiken om Wethouder Remco Duijnker aan te houden. Ook is Behoorlijk Bestuur niet van plan in deze coalitie te stappen en blijft tot dit College omvalt oppositiepartij.

Behoorlijk Bestuur zegt met dit persbericht dan ook het vertrouwen op in Wethouder Duijnker. Het gaat hierbij niet om de persoon, maar een Wethouder, die niet een politieke partij vertegenwoordigd, is niet te handhaven.

Er valt met Behoorlijk Bestuur alleen te praten over coalitiedeelname als het gehele College valt en er volledig nieuwe onderhandelingen gaan plaatsvinden. Dit betekent ook, dat er dan gekeken moet worden naar een nieuwe Wethouders ploeg. Michiel Wouters is daarbij geen Wethouders kandidaat voor Behoorlijk Bestuur.

Sylvia Hamerslag
Fractievoorzitter Behoorlijk Bestuur

In het belang van de inwoners van Den Helder

behoorlijkbestuur.nl, 30 mei 2020

https://www.behoorlijkbestuur.nl/2020/05/30/%e2%9d%97persbericht-BehoorlijkBestuur-visie-BB-vs-BvDHWethouderWouters/

Behoorlijk Bestuur zet oud voorman Michiel Wouters aan de kant Hij heeft zijn geloofwaardigheid verspeeld

Den Helder Oud voorman Michiel Wouters heeft afgedaan voor Behoorlijk Bestuur. Dit laat raadslid Sylvia Hamerslag van deze partij weten.

Behoorlijk Bestuur zal Wouters niet naar voren schuiven als kandidaat Wethouder als het Helderse College van Burgemeester & Wethouders valt. ,,Hij heeft ons vertrouwen verspeelt”, zegt Hamerslag in een toelichting op een persbericht van de partij. ,,Voor ons is hij niet geloofwaardig meer.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 was Michiel Wouters lijsttrekker van Behoorlijk Bestuur. In het nieuwe gemeentebestuur werd hij toen Wethouder voor Beter voor Den Helder. Dat is hij nog steeds. Politiek Den Helder verkeert in een crisis nu de Senioren Partij uit de coalitie is gestapt.

Deze partij heeft het vertrouwen in Wethouder Remco Duijnker opgezegd. Coalitiepartijen Beter voor Den Helder en CDA denken verschillend over het aanblijven van Duijnker.

Niet te handhaven

Ook oppositiepartij Behoorlijk Bestuur ziet het niet meer zitten in Duijnker. Hamerslag ,,Met de stap van de Seniorenpartij vertegenwoordigt hij niet langer een politieke partij. Dan is een Wethouder niet meer te handhaven.”

De politieke crisis komt niet als een verrassing voor Hamerslag. ,,Die hebben wij al enkele weken zien aankomen. De oorzaak van de crisis ligt niet bij de Senioren Partij, maar bij het College. Dat communiceert niet goed met de gemeenteraad.”

Geen oog

In de visie van Behoorlijk Bestuur hebben bovendien het College ’en enkele coalitiepartijen totaal geen oog meer voor wat er onder de bevolking speelt’. ,,De burger blijkt niet meer belangrijk, het gaat alleen nog maar om macht.”

Behoorlijk Bestuur staat open voor deelname aan het College. ,,Voorwaarde is, dat het hele College valt en er volledig nieuwe onderhandelingen komen”, aldus Hamerslag.

Zij vervolgt: ,,Dan moet er ook worden gekeken naar een nieuwe Wethoudersploeg. Michiel Wouters is voor ons geen kandidaat. In zijn opvattingen is hij te veel gedraaid.”

Stadhuis

Als voorbeelden noemt het raadslid van Behoorlijk Bestuur de locatie van het stadhuis en de kosten van de verhuizing naar Willemsoord. ,,Wij waren altijd tegen deze plek en stonden een sobere aanpak voor. Daarin is Wouters in onze ogen volledig gedraaid.”

Volgens Hamerslag probeert fractievoorzitter Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder haar partij te linken aan de huidige coalitie. ,,Assorgia heeft immers in de Media aangegeven, dat Wouters nog steeds lid is van Behoorlijk Bestuur. Wij nemen afstand van die gesuggereerde link.”

Vaarwel

,,Iedereen kan lid zijn van een politieke vereniging, dus Wouters van ons ook. Na zijn keuze om Wethouder te worden voor Beter voor Den Helder heeft hij zijn politieke carrière binnen Behoorlijk Bestuur voorgoed vaarwel gezegd. Dat heeft Wouters enkele weken geleden bevestigd in een gesprek met onze nieuwe voorzitter, Ron van Wamel.”

Hamerslag zegt niet zeker te weten, of Wouters nog steeds lid is van Behoorlijk Bestuur. ,,En als ik het zou weten, weet ik niet, of ik het mag zeggen vanwege de privacywetgeving.”

Michiel Wouters is lid van Behoorlijk Bestuur, bevestigt partijsecretaris Niels de Haan. Wouters was niet bereikbaar voor een reactie.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200530_27461522/BehoorlijkBestuur-zet-oud-voorman-MichielWouters-aan-de-kant-hijheeftzijngeloofwaardigheidverspeeld