Bart Mos @BartMos + Nu.nl – Politie bewaakt fabriek Corona Virus medicijn in Zeewolde + Cyril Rosman – Directeur bedreigd door ‘vage types’ + ABC News – Trump touts chloroquine

Chloroquine tablet (foto Astra Pharmaceuticals)

Bart Mos @BartMos

Politie Zeewolde bewaakt de medicijnfabriek Ace Pharmaceuticals. ’We zijn zichtbaar aanwezig, omdat er een verdachte situatie was”, zegt een politie woordvoerster. Ace produceert chloroquine, dat ziekmakende effecten van het Corona Virus kan onderdrukken.

De politie in Zeewolde bewaakt de medicijnfabriek Ace Pharmaceuticals. “Er is een verhoogde alertheid en we zijn zichtbaar aanwezig met politiewagens, omdat er een verdachte situatie was bij het pand”, zei een woordvoerster van de politie na berichtgeving van Omroep Flevoland.

Ze kon niet zeggen, wat die verdachte situatie was. Ook is niet duidelijk, of de situatie inmiddels is genormaliseerd.

Het bedrijf zou het medicijn chloroquine maken, dat de ziekmakende effecten van het Corona Virus kan onderdrukken. Het medicijn is daarom opgenomen in het voorlopig behandelplan van het RIVM, meldt Omroep Flevoland.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/631850731/politiebewaking-bij-medicijnfabrikant

Politie Zeewolde bewaakt de medicijnfabriek Ace Pharmaceuticals (foto oozo.nl)

Politie Zeewolde bewaakt de medicijn fabriek Ace Pharmaceuticals (foto oozo.nl)

Twitter, 22 mrt. 2020, · 5:34 p.m.

https://twitter.com/Bart Mos/status/1241765177940480003

NU.nl – Politie bewaakt fabriek voor nog niet bewezen Corona Virus medicijn in Zeewolde

Chloroquine Phosphate 250 mg. tablets (foto Astra Pharmaceiticals)
Chloroquine Phosphate 250 mg tablets (foto Astra Pharmaceiticals)

De politie bewaakt een medicijnen fabriek in Zeewolde waar het malariamiddel chloroquine wordt gemaakt en bewaard, vanwege een nog onbekende verdachte situatie zondag. Momenteel wordt er geëxperimenteerd met chloroquine als mogelijk behandelmiddel tegen het Corona Virus 19.

Welk incident zich bij de fabriek heeft voorgedaan, kan een woordvoerder van de politie niet zeggen. Wel heeft de gebeurtenis ertoe geleid, dat agenten met een politiewagen en burgerauto’s aanwezig zijn bij het pand.

Op beelden is te zien, dat voertuigen op meerdere hoeken bij het pand staan om de situatie in de gaten te houden.

Onlangs ontdekten onderzoekers van de KU Leuven in België, dat het malariamedicijn chloroquine mogelijk effectief kan zijn tegen Corona Virus 19. In China wordt het middel al enige tijd gebruikt bij ernstige Corona Virus patiënten.

Het is nog niet officieel bewezen, dat chloroquine ook daadwerkelijk als medicijn tegen het Corona Virus kan worden gebruikt.

Corona Virus

Zie ook: eerste medicijnen tegen Corona Virus getest op mensen, mogen we al jubelen?
https://www.nu.nl/Corona-Virus/6039085/eerste-medicijnen-tegen-CoronaVirus-getest-op-mensen-mogen-we-al-jubelen.html

Volg de laatste ontwikkelingen rond het Corona Virus in ons live blog https://www.nu.nl/CoronaVirus/6036016/het-belangrijkste-CoronaVirus-nieuws-van-vandaag.html?redirect=1.

Het Corona Virus in het kort

Het Corona Virus verspreidt zich vooral via nies en hoest druppeltjes. Het Corona Virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken, zoals deurklinken.
Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart, long of diabetes patiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico’s.

Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen
https://www.nu.nl/CoronaVirus/6036999/wat-kan-niet-meer-door-het-CoronaVirus-dit-zijn-de-nieuwe-maatregelen.html.

Interview met directeur van de medicijn fabriek Ace Pharmaceuticals
https://eenvandaag.avrotros.nl/embed/524435/?no_cache=1

Novartis to donate 130 million doses hydroxychloroquine
https://www.reuters.com/article/brief-Novartis-to-donate-up-to-130million/brief-Novartis-to-donate-up-to-130million-doses-of-hydroxychloroquine-to-treat-CoronaVirus-idUSFWN2BD1BP

Nu.nl, 22 maart 2020 16:45

https://www.nu.nl/binnenland/6039492/politie-bewaakt-fabriek-voor-nog-niet-bewezen-CoronaVirus-medicijn-in-Zeewolde.html

Directeur medicijnbedrijf bedreigd door ‘vage types,’ die hoge bedragen voor Corona Virus medicijn bieden

Medicijnfabrikant Jan Willem Popma (foto eenVandaag)
Medicijnfabrikant Jan Willem Popma (foto eenVandaag)

De directeur van een medicijnbedrijf uit Zeewolde wordt bedreigd en krijgt 24 uur per dag politiebescherming. Het bedrijf produceert een oud malariamedicijn, dat in ziekenhuizen wordt gebruikt bij de behandeling van Corona Virus patiënten.

Gisteren werd al bekend dat het pand van Ace Pharmaceuticals in Zeewolde (Flevoland) door de politie werd bewaakt. Vanochtend bevestigde directeur Jan Willem Popma van het bedrijf tegenover EenVandaag de dreiging. Volgens hem kwamen er de afgelopen week steeds vaker ‘vage types’ langs bij zijn bedrijf en zijn huis. “Meerdere dure auto’s reden mijn straat in, terwijl je die hier normaal nooit ziet. Met opvallend jonge bestuurders, die bij me aanbelden“, zegt Popma tegen het TV programma. “Ze boden flinke bedragen voor de pillen, maar ik heb mijn hele voorraad allang gedistribueerd over het land. Alle pillen, die we produceren, worden nog dezelfde dag verspreid.” Popma wil niet verder op de zaak ingaan, zo stelt hij tegenover deze site.

Remt ontstekingen

Bij Ace Pharmaceuticals wordt onder meer het medicijn chloroquine gemaakt. Dat medicijn, eigenlijk bedoeld voor malariapatiënten, is door het RIVM ook opgenomen in het voorlopige behandelplan tegen het Corona Virus. Het zou een anti Virale werking hebben: het medicijn remt ontstekingen, maar doodt het Corona Virus niet. Het is dus geen vaccin. Het wordt in Nederland ook gebruikt voor de behandeling van enkele honderden reumapatiënten. Het is niet vrij voor particulieren beschikbaar, maar alleen op recept verkrijgbaar.

Het middel is getest op een aantal Corona Virus patiënten in China en zij knapten sneller op dan patiënten, die het medicijn niet kregen. In China werd wel gewaarschuwd voor bijwerkingen, zoals misselijkheid en diarree.

Een woordvoerder van de korpsleiding van de Nationale Politie laat weten, dat dit vooralsnog een incident lijkt. Er zijn geen bedreigingen bekend van andere bedrijven, die medicijnen maken, die worden gebruikt voor het behandelen van Corona Virus patiënten. Ace Pharmaceuticals kwam de afgelopen weken meerdere keren in het nieuws met de productie van chloroquine, dat heeft mogelijk de aandacht van de bedreigers getrokken.

AD, 23-03-20, 10:16, Laatste update: 12:52

https://www.ad.nl/binnenland/directeur-medicijnbedrijf-bedreigd-door-vage-types-die-hoge-bedragen-voor-CoronaVirus-medicijn-bieden~afe539c9/

Trump touts chloroquine, old malaria drug that doctors say may help treat Corona Virus

Published on 19 mrt. 2020

Pres. Donald Trump touts chloroquine, an old malaria drug, that doctors say may help treat Novel Corona Virus, claims it will be available “almost immediately.”

However, FDA Commissioner Steven Hahn says that while chloroquine is approved for use against malaria and, in some cases arthritis, the FDA wants a large scale clinical trial to determine what impact it could have on a patient battling Novel Corona Virus.

SUBSCRIBE to ABC NEWS https://bit.ly/2vZb6yP
Watch More on http://abcnews.go.com/
LIKE ABC News on FACEBOOK
https://www.facebook.com/ABC News
FOLLOW ABC News on TWITTER
https://twitter.com/ABC
GOOD MORNING AMERICA‘S HOMEPAGE
https://www.Good Morning America.com/

#DonaldTrump #chloroquine #CoronaVirus #Covid19

Reacties
https://youtu.be/3GuNbGC2D_8

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bart+Mos
https://robscholtemuseum.nl/?s=Corona+Virus
https://robscholtemuseum.nl/?s=Novel+Corona+Virus
https://robscholtemuseum.nl/?s=chloroquine
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+Willem+Popma
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeewolde
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ace+Pharmaceuticals
https://robscholtemuseum.nl/?s=Astra+Pharmaceuticals
https://robscholtemuseum.nl/?s=Donald+Trump
https://robscholtemuseum.nl/?s=FDA