Bart Lankester – 100 woorden van Wieringen: Rob Scholte + Antoinette van Dongen – Rob Scholte + Ronald den Boer – Kassa!

100 woorden van Wieringen: Rob Scholte

Ik moet nodig eens binnen lopen bij het museum van kunstenaar Rob Scholte, denk ik regelmatig als ik richting Den Helder rijd. Voor andere zaken hoef je in de marinestad niet te wezen, al zijn sommige vrienden dat niet met me eens.
De eigengereide Scholte is niet de makkelijkste in de omgang. Hij ligt al jaren overhoop met de gemeente over het oude postkantoor, waarin zijn museum is gevestigd en waarvan de bruikleen eenzijdig is opgezegd. Vandaag heeft de rechter bepaald, dat de gemeente hem er niet zomaar mag uitzetten.
Ik moet nodig eens binnenlopen bij het museum van Rob Scholte.

100 woorden van Wieringen, 16 oktober 2017 – 23:44

http://www.100-woorden.com/2017/10/rob-scholte.html?spref=tw

Rob Scholte

Helderse Courant, 21 oktober 2017

Helderse Courant, 21 oktober 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Kassa!

Helderse Courant, 21 oktober 2017

Helderse Courant, 21 oktober 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

9 Comments

 1. Gelezen het laatste artikel, wil enige realiteit bij Ronald de Boer blijkbaar nog steeds niet indalen, net als bij ons gemeentebestuur.
  Zijn kromme gedachtegang denkt het probleem van een juridisch telkenmale verliezend gemeentebestuur van Den Helder, op te lossen door het vertrouwen in de advocaat op te zeggen.
  Hij vergeet blijkbaar dat de opdrachtgever bepaald of er geprocedeerd gaat worden of niet.
  Ik heb op mijn netvlies dan ook eerder een bestuur dat de adviezen van hun raadsman – gedreven door tegenwerken en hopen op een positief resultaat – in de wind slaan !
  Het ‘Waar je mee omgaat raak je door besmet’ laat zich hier ten aanzien van Ronald den Boer maar weer duidelijk zien !

 2. Remco Duijnker 21 oktober 2017 op 16:12

  Uw mening klopt. Dit bestuur geeft opdrachten tot procederen. Het probleem zit em in de inhuur van advocaten. Raamcontracten voor een jaar (of 2) verplichten beide partijen aan elkaar om de procedures in bepaalde categorieën te voeren. Nauta bijvoorbeeld voor rechtsgedingen zoals Rob Scholte museum. CAPRA bijvoorbeeld voor personele zaken. Nu kan een advocaat zeggen “Ik doe een zaak niet omdat het niet te winnen is” maar dan kan de gemeente de verplichting voorhouden.
  Uw betoog dat het bestuur – soms tegen beter weten in – een procedure opstart is dus wel juist, maar vlak de rol van advocaten ook niet uit. De raamcontracten zijn zeer lucratief voor ze. En ze voeren maar wat graag de rechtsgedingen, ook al weten ze dat het onbegonnen werk is. Daarbij komt ook nog dat sommige advocatenbureaus niet vies zijn om feiten te verdraaien. En dan is dat nog een milde opinie.
  Uiteindelijk is trouwens wel het bestuur verantwoordelijk voor het handelen van hun advocaten. Hoe dan ook.
  Nauta Dutilh en CAPRA zijn de huis advocaten van het bestuur. Zij hebben er heel veel belang bij om dat zo te houden. Zelfs met het geven van onjuiste adviezen om de opdrachtgever maar te pleasen.

 3. Ronald den Boer moest zijn eeuwige trouw aan de Helderse bestuurlijke maffia weer eens bewijzen. Den Helder dient niet rond te kijken naar een andere advocaat, maar naar een betrouwbaar gemeentebestuur en naar een onafhankelijke redactiechef voor de Schuilingbode.

 4. Dank Remco Duijnker voor uw poging tot het leveren van aanvullend inzicht, maar ik neem toch aan dat er ook medewerkers in dienst bij de gemeente rond lopen met enig juridische kennis, die het advocaten kantoor kunnen controleren op bedenkelijk advies.
  Mijns inziens zit Koen Schuiling er met zijn neus bovenop, hij heeft immers als enige Juridische zaken in zijn portefeuille.
  We kunnen Schuiling rustig als psychopaat beschouwen en ik durf te beweren dat het een hele intelligente is ook; jammer dat het onze gemeentelijke samenleving frustreert en het gemeenschapsgeld er door nutteloze rechtszaken door gedraaid wordt.
  Naast een portefeuillehouder hoort een gemeente gemeentesecretaris volledig op de hoogte te zijn, hij is immers het hoofd – ‘de directeur’ – van de ambtelijke organisatie, de feitelijke spil waar de gehele organisatie om draait.
  De burgemeester is met hem vergeleken een nobody, alleen is het burgervadertje de macht toebedeeld, om de gemeentesecretaris tot ’terugtreden’ te dwingen en niet andersom.
  Daarom zijn we onder Schuiling nu met de derde secretaris in de weer en het zou mij niet verbazen als ik met het noemen van ‘Juridische zaken’ een vinger op de zere plek heb gelegd.

  • Remco Duijnker 21 oktober 2017 op 22:37

   Judge, U moest eens weten hoe dicht u bij de feiten zit. Inderdaad wordt alles langs de juridische meetlat gelegd om daar het gelijk van het bestuur te halen. Hoe vaak heeft u niet gelezen “We kunnen niets zeggen of doen want het ligt onder de rechter. Daar ligt meteen het excuus om zaken vooruit te schuiven.
   Er lopen praktisch geen juristen meer rond. Alles is weg gereorganiseerd. Degene die nog wel een beetje kennis hebben houden wijselijk hun mond.

   • De burgemeester is ZELF jurist! Maar blinde woede verhindert dat hij nog contact kan maken met die kennis. Wie eist er nou om in 48 uur een museum te mogen ontruimen en een compleet gezin op straat te mogen zetten, dat met toestemming van de gemeente ook een woonhuis heeft in het oude postkantoor. Dan zit het schuim niet alleen op je lippen, maar ook in je hersens.

    • Ja hij is zelf jurist Dick Berts, we kunnen dus concluderen dat hij iedereen zonder bemoeienis met de juridische afdeling daar dan ook buiten houdt, iedereen mét bemoeienis overruled en vooral op dát terrein de zaken volledig naar zich toe trekt.

 5. Zal het tot Ronald de Boer ooit doordringen dat hij gewoon als domme kracht gebruikt wordt, dit doet zijn carrière geen goed, zeker zijn geloofwaardigheid is niks meer.
  Schuiling is niet alleen psychopaat, maar ook narcist en heeft totaal geen vertrouwen in de mensen om hem heen, die het misschien wel beter weten.
  Hoeveel gaat het de burgers nog kosten voordat dit continue rechtszaken aanvragend mannetje uit zijn functie gezet wordt ?

 6. Sorry, ik kan hier gewoon niet over uit…. Nauta Dutilh is zo ongeveer het beste en duurste advocatenkantoor van Nederland. Dat weet iedereen. En wat doet Ronald den Boer als blijkt dat burgemeester en wethouders van Den Helder keer op keer rechtszaken verliezen?? Het morele gehalte van het college aan de kaak stellen? Nee, hij roept dat Den Helder op zoek moet naar een betere advocaat. Hoe plat kun je zijn als journalist? En den Boer en zijn buikspreekpop Faber flikken dit aan de lopende band, zoals ik diverse keren op deze site heb aangetoond. Mensen die de democratie een warm hart toedragen zouden hun abonnement op de Schuilingbode per direct moeten opzeggen.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.