Bart Chabot – Zestig

Bart ChabotZestig

Zestig

Zestig
Bart Chabot
Uitgeverij De Bezige Bij BV
18 sep. 2014

Bart Chabot debuteerde met Triggerhappy (2013) pas op zijn negenenvijftigste als romanschrijver, maar in de veertig jaar, die hieraan vooraf gingen, publiceerde hij talloze gedichten, verhalen, columns, feuilletons en zijn weergaloze biografie over Herman Brood. Hoe divers Chabot S oeuvre ook is, er zijn altijd een paar constanten aan te wijzen: humor, vervreemding, Rock N Roll en de dood. Ter ere van zijn zestigste verjaardag kiest Bart Chabot zelf zestig verhalen, gedichten en fragmenten uit zijn oeuvre onder de passende titel Zestig. Deze bloemlezing toont het veelzijdige talent van de immer rusteloze schrijver in al zijn swingende facetten.

Bart Chabot (1954) is dichter, schrijver en biograaf. In 2007 ontving hij de Johnny van Doorn Prijs voor de Gesproken Letteren. Bij De Bezige Bij verschenen onder meer Schiphol Blues (2009), De patatbalie (2010) en Up On The Hilton Roof (2011), de hoogtepunten uit zijn grote Herman Brood biografie.

https://books.Google.nl/books?id=XjESBAAAQBAJ&lpg=PT97&ots=05oooep8dj&dq=rob%20scholte&hl=nl&pg=PT99#v=onepage&q=rob%20scholte&f=false

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bart+Chabot
https://robscholtemuseum.nl/?s=Herman+Brood
https://robscholtemuseum.nl/?s=Johnny+van+Doorn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zestig