Bar Café het Ankertje – Gedwongen sluiting + Casper Duin – Café De Bierbron naar bestuursrechter in zaak tegen gemeente Den Helder + Exploitante Bierbron wist niks

Gedwongen sluiting

Bar Café het Ankertje

KARAOKE & DISCO
FEESTJE TE VIEREN ?
VRAAG NAAR DE MOGELIJKHEDEN MET DISCO, KARAOKE, LIVE MUZIEK EN FILMOPNAME IS OOK MOGELIJK.

Gedwongen sluiting Bar Café het Ankertje.
Koningstraat 25 – Den Helder
klanten bedankt…

Overheidssubsidie op nieuwbouw eist zijn tol nu ook op bestaande horeca gelegenheden.

Om zoveel mogelijk overheidssubsidie op dure woningbouw te kunnen uitbuiten, welke eigenlijk is bedoelt om zo snel mogelijk sociale woningen in Nederland te bouwen. Daar waar nodig is, werkt den Helder inmiddels ook vrolijk mee om eigenaren van panden, die privé of aan bedrijven verhuren en nog in gebruik zijn aan te sporen tot snelle verkoop aan de gemeente, zodat deze snel naar Vastgoed beheer Den Helder kunnen worden doorgeschoven en gesloopt voor de bouw van dure woningen en opstrijken van de riante bouwsubsidie om deze later weer tegen de normale prijs te kunnen doorverkopen.

Een uitgekiend verdienmodel, waar deze subsidie dus eigenlijk niet voor was bedoeld.

Een lopend horecabedrijf, dat openbaar toegankelijk is en door de wet artikel 7:290 Burgerlijk Wetboek is na huuropzegging normaliter ook beschermd totdat de rechter anders beslist en de bewoner, die al jaren woonachtig boven zo’n gelegenheid woont, geniet huurbescherming, maar komen zonder pardon gelijk op straat te staan.

Helaas betekent dit dus ook het einde van het pand het Ankertje en de bovenbewoner. De grond is verkocht door de fam. Buijs aan de gemeente en deze stoot het gelijk weer door aan Vastgoed beheer Den Helder. Het heeft bijna iets weg van een criminele organisatie onder het mom van betere woningbouw. Maar eigenlijk draait het dus gewoon allemaal weer om zelfverrijking.

De geplande bruiloftsreceptie op 15 november van het meisje, die een noodoproep op Facebook had geplaatst met een moeder, die niet al te lang meer te leven heeft en op kort termijn geen beschikbare ruimte kon boeken, kan dus helaas bij ons ook geen doorgang meer vinden. Gelukkig is er op het laatste moment elders voor haar nog iets geregeld kunnen worden. De geplande live muziek optredens voor deze maand, volgende maand en met de kerst zijn allemaal geannuleerd.

Het alternatief middels verhuizing naar de Razende Bol op de Zuidstraat bleek een behoorlijke tegenvaller en onhaalbaar door de extreme hoge borg van 3.800 euro en de bijkomende kosten van herstelwerkzaamheden en inrichting voor deze gesloopte ruimte.

Wij zijn nog aan het rondkijken dus wie weet is dit misschien nog niet het einde…

Barcafe het Ankertje, 01-11-2018

http://members.quicknet.nl/alert/Bar.html

Café De Bierbron naar bestuursrechter in zaak tegen gemeente Den Helder

Café de Bierbron (foto Helders Weekblad)

Café de Bierbron (foto Helders Weekblad)

Den Helder – De bestuursrechter van de rechtbank in Alkmaar buigt zich woensdag over de sluiting van café De Bierbron.

Op 15 juni 2018 trok burgemeester Koen Schuiling de vergunningen van uitbaatster Ghislaine Lentz in, onder meer omdat zij volgens hem verkeerde informatie had verstrekt over wie daar de leiding had. De voorzieningenrechter bepaalde eerder dat de zaak niet open mag in afwachting van de behandeling van het bezwaar.

Lentz en twee anderen maken woensdag bezwaar tegen de intrekking van de drank- en horecavergunning, alsmede de exploitatievergunning.

Helderse Courant, Gisteren om 16:59

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190402_90559911/cafe-de-bierbron-naar-bestuursrechter-in-zaak-tegen-gemeente-den-helder

Exploitante Bierbron wist niks van beelden

’Burgemeester is in het verleden blijven hangen’

Café De Bierbron Den Helder (foto Cyclomedia)

De Bierbron Den Helder (foto Cyclomedia)

Den Helder – Exploitante Ghislaine Lentz staat naar eigen zeggen ’weer te popelen’ om de deuren van café De Bierbron te openen. Wat de kansen daarop zijn, wordt binnen zes weken duidelijk.

Dan doet bestuursrechter J. Maarleveld uitspraak in de zaak, die Lentz heeft aangespannen tegen burgemeester Schuiling. De zaak diende gisteren bij de rechtbank in Alkmaar. Aanleiding daarvoor is het intrekken van de exploitatievergunning en de drank en horecavergunning door Schuiling in juni vorig jaar. Sindsdien is het café aan de Bassingracht gesloten. Op basis van politie onderzoek oordeelde de burgemeester, dat een voormalige leidinggevende zich zodanig met de bedrijfsvoering bemoeide, dat sprake was van schijnbeheer. Dat ’geven van onjuiste informatie bij de aanvraag’, werd haar later aangerekend.

Die zweem kon Lentz, die het pand huurt van de Bierbron BV van de familie Post, gisterochtend niet helemaal wegnemen. Dat de beelden van de camera’s in het horeca etablissement alleen in de naastgelegen woning van Peter Post te zien waren, dat was haar naar eigen zeggen niet bekend. En dat de pintransacties van het café rechtstreeks naar de bankrekening van de Bierbron BV gingen, is volgens Lentz een overeenkomst tussen haar en aandeelhoudster Post. Een contract kon ze evenwel niet overleggen, evenmin als bewijs van betalingsverkeer over deze deal. Lentz kon naar eigen zeggen geen zakelijke en privé rekening openen. Na een jaar zou de totaalopbrengst uit het café worden verrekend met de huur en andere kosten. Leidend tot een terug of uitbetaling. Net voor het verstrijken van de termijn van twaalf maanden ging De Bierbron op slot. Lentz kampt sindsdien met behoorlijke schulden.

Lentz gaf toe niet adequaat te hebben gehandeld bij de afwikkeling van een vechtpartij in het café. Haar raadsman I. Rigter meent, dat er een reeks missers nodig is om het niet naleven van de verantwoordelijkheden voor de openbare orde en veiligheid te billijken. “De burgemeester is in het verleden blijven hangen”, oordeelde hij.

Ook de aanwezige broers Post maakten zelf en namens de Bierbron BV bezwaar tegen de beslissing van de burgemeester. Zij werden door bestuursrechter Maarleveld niet ontvankelijk verklaard, omdat zij volgens hem geen direct belanghebbenden zijn.

Helderse Courant, 4 april 2019

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190403_28466319/exploitante-de-bierbron-den-helder-wist-niet-waar-de-camerabeelden-van-haar-cafe-terug-te-zien-waren

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=het+Ankertje
https://robscholtemuseum.nl/?s=De+Bierbron
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling