AVROTROS – Het Mooiste Meisje van de Klas: Margriet Marbus

Published on Oct 24, 2012

Vanavond de derde aflevering van het zesde seizoen van Het Mooiste Meisje van de Klas. In het levensverhaal van Margriet Marbus (1969) uit Gouda staat het woord ‘doorzettingsvermogen‘ centraal.

Ondanks een armoedige jeugd met een criminele vader en moeizame band met haar moeder is Margriet vastbesloten om iets van haar leven te maken. Dat is nog niet te merken op een van de vele scholen, die zij bezoekt. In die periode kijkt zij erg op tegen de voormannen van de motorbendes, die in Gouda het straatbeeld bepalen. Margriet vertoont opstandig gedrag en heeft een grote mond. Drie weken voor het behalen van het schooldiploma op het LEAO in Gouda wordt zij opnieuw van school gestuurd.

Margriet is de typische drop out, pas later komt ze tot het inzicht dat een diploma van nut kan zijn. Margriet knokt zich terug met een avondstudie en waardevolle sociale contacten.

Jaap Jongbloed bezoekt Margriet in Dubai, waar ze tegenwoordig woont tussen de rijken der aarde. Daar blikt hij met haar terug op haar onstuimige jeugd en praten zij over de belangrijke keerpunten in haar leven.

Donderdag 25 oktober, 20.30 uur Nederland 1
Ga voor meer info naa: http://www.tros.nl/MooisteMeisje

Volledige uitzending (60 minuten)
http://www.npo.nl/Het+Mooiste+Meisje+van+de+Klas/25-10-2012/TROS_1308416

Reacties
https://youtu.be/VnY10lYfdxo

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Margriet+Marbus
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dubai