Audities WAAH! 2016

ALKMAAR – Op 23 mei 2015 werden in Alkmaar de eerste audities voor de Wearable Art Awards Holland van 2016 (WAAH! 2016) gehouden in De TelefoonCentrale.
Tijdens deze audities bekeek de jury – bestaande uit Sandra van der Wiel, Ruud Davris en Martijn Wokke – de ingezonden schetsen en ontwerpen in bijzijn van de auditanten zelf. Men kon zich vooraf inschrijven via de website in aansprekende categorieën als Extravaganza, Brilliiant Bra, Techno Art en A Man’s World.
Gast op deze dag was Rob Scholte die tijdens de finaleshow op 28 mei 2016 ook als jurylid aanwezig zal zijn, naast oa. Michael Barnaart van Bergen. Hij kwam alvast een voorproefje nemen van het ingezonden werk.

De auditanten van 23 mei krijgen uiterlijk 12 juni te horen of zij hun creatie mogen gaan uitwerken de komende maanden. Hierin worden zij gevolgd en bijgestaan door het team van WAAH! Tijdens de finale show – die gehouden gaat worden in de Grote Kerk van Alkmaar – wordt bekend gemaakt wie de uiteindelijke winnaar binnen een categorie is geworden. Tot die tijd blijven de ontwerpen achter gesloten deuren uitgewerkt. Tevens wordt tijdens de finaleshow bekend gemaakt wie naar de show van World of WearalbleArt in Nieuw Zeeland mag en misschien wel mag deelnemen aan de auditie daar. Na afloop worden de kostuums/kunstwerken nog tentoongesteld in diverse musea.

Wilt u zich nog aanmelden voor een van de categorieën van de Wearable Art Awards, dan zijn er nog enkele plekken vrij. De categorie Extravaganza is gesloten.
Aanmelden kan nog via de site van WAAH! voor 12 juni 2015.
http://waah.nl/participate

Op de Facebookpagina kunt u de voortgang en de definitieve deelnemers volgen.
https://www.facebook.com/pages/WAAH/922549854424867?ref=bookmarks
In het najaar van 2015 zal de kaartverkoop voor de finale show starten.

http://www.dichtbij.nl/groot-alkmaar/regionaal-nieuws/artikel/4021901/audities-waah2016.aspx