AT5 – Toen in 1993: Rick Zaal over de vloer bij Joost Zwagerman

Gepubliceerd op 10 sep. 2015

De oudere kijker kan het zich vast nog herinneren, het legendarische programma Zaal over de Vloer van Rik Zaal en Frans Bromet. Samen bezochten ze zo’n 200 bekende Amsterdammers en zo ook Joost Zwagerman.

Het is 1993 als de dan 30-jarige Zwagerman nog in De Pijp woont. Zwagerman vertelt over zijn schrijfrituelen (‘Om vier uur moet ik de werkkamer uit, dan gaat de school hier tegenover uit’), worden Madonna, Prince en de popmuziek besproken, uiteraard met het bekende enthousiasme. Uiteraard komt de kunst ter sprake, vertelt Zwagerman over zijn bizarre slaapgewoonten en het wonen in de ‘grote stad’.

Dit programma werd op 9 september 2015 opnieuw door AT5 uitgezonden in verband met het overlijden van Joost Zwagerman

Reacties:
https://www.youtube.com/watch?v=jxDktQf8cWU

2 Comments

  1. Arnold Ligthart 21 september 2017 op 17:56

    Leuk te zien ! Zwagerman woonde toen echter niet in de Pijp, zoals in de tekst staat vermeld, maar in de Rivierenbuurt, om precies te zijn, in de Hunzestraat !

  2. Arnold Ligthart 21 september 2017 op 19:56

    Het is – voor de Zwagerman fans – Hunzestraat 25. Een memorabel pand, want hier hebben Miep en Jan Gies gewoond, die iedereen natuurlijk kent van het Achterhuis. Na de bevrijding woonde hier Otto Frank bij hen in en waarschijnlijk heeft hij hier, op Hunzestraat 25, voor het eerst het dagboek van zijn dochter gelezen. Aan de overkant op nummer 4 woonde het beste vriendinnetje van Anne, Jacqueline van Maarsen. Weet niet of Zwagerman dit wist toen hij er zat, in 1993 …

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.