AT5 – Petitie om ‘Foute Vrienden’ terug op tv te krijgen + Genoeg geld bij elkaar voor vervolg op Foute Vrienden + NPO Doc – X jaar na dato Foute vrienden

Petitie om ‘Foute Vrienden’ terug op tv te krijgen

Documentairemaker Roy Dames is een petitie gestart om de hoofdrolspelers uit de documentaire ‘Foute Vrienden’ terug op de buis te krijgen. Dames is in gesprek met een commerciële zender om een nieuwe documentaire te maken over de markante mannen, maar de zender wil eerst weten, of daar wel genoeg animo voor is.

De documentaire uit 2010 volgt vier ‘bloedgabbers’ uit de Amsterdamse penoze vanaf begin jaren ’90. Verbrande Herman, Rooie Jos, Dikke Bobby en Jantje van Amsterdam proberen uit de criminaliteit te blijven, maar dit lijkt zeker niet altijd te lukken. De filmmaker volgde het viertal vijftien jaar lang.

De petitie (https://www.petities24.com/foute_vrienden_terug_op_tv) is tot nu toe een kleine honderd keer getekend. De documentaire won de Beeld en Geluid Award in 2010. Bekijk de trailer van de documentaire ‘Foute Vrienden’. NPO Doc zocht de hoofdrolspelers onlangs op en maakte deze reportage: https://www.2doc.nl/speel~WO_VPRO_767459~foute-vrienden-x-jaar-na-dato~.html.

Roy Dames – Foute vrienden

Gepubliceerd op 6 jan. 2012

Wrong Fellows / Foute vrienden (2010)

Documentary about four maffia-like friends based in Amsterdam. Winner of ‘Beeld en Geluid Award’ in 2010 (important Dutch televisionprize). This characters of this film were portrayed earlier in Friends for life / Vrienden voor het leven (2000) by Dames who has been following them for 16 years.

Reacties:
https://youtu.be/AVAfGocMuqU

AT5, woensdag 29 april 2015 | 16:54

https://www.at5.nl/artikelen/142612/petitie_om_foute_vrienden_terug_op_tv_te_krijgen

Genoeg geld bij elkaar voor vervolg op Foute Vrienden

Er is genoeg geld bij elkaar gehaald voor een vervolg op de documentaire Foute Vrienden. Vijfentwintig jaar nadat de eerste opnames begonnen krijgen we opnieuw een kijkje in het leven van de Amsterdamse penoze-types Jantje van Amsterdam, Rooie Jos en Verbrande Herman.

Ondanks geldgebrek bleef documentairemaker Roy Dames de afgelopen negen jaar de bloedgabbers volgen. De benodigde 20.000 euro om het vervolg te kunnen maken heeft Dames nu via een crowdfund actie (https://cinecrowd.com/25-jaar-foute-vrienden?language=nl) bij elkaar gekregen.

In het laatste vervolg genaamd ’25 jaar Foute Vrienden’ is te zien hoe de mannen, allen in het eindstadium van hun leven, het de laatste jaren is vergaan. Ze blikken terug op hun wilde levens en het uitsterven van de Amsterdamse penoze.

Eind volgend jaar moet het vervolg op tv komen.

Lees ook:
Verbrande Herman langs bij deurwaarder in vervolg op Foute Vrienden
https://www.at5.nl/index.php/artikelen/188829/verbrande-herman-langs-bij-deurwaarder-ze-zijn-nooit-meer-geweest

AT5, vrijdag 21 december 2018 | 19:36

https://www.at5.nl/artikelen/189916/Genoeg

X jaar na dat:  Foute vrienden

Chris Kijne praat met regisseur Roy Dames en met Jos en Jantje, twee van de hoofdpersonen uit ‘Foute vrienden’ (NTR, 2010). Foute vrienden is cult geworden, zegt Jos, een van de hoofdpersonen uit deze documentaire. Studentenverenigingen vragen hem nog regelmatig om bij een vertoning van de documentaire vragen te beantwoorden. Ook herkennen mensen hem af en toe op straat. Jantje, een van de andere hoofdpersonen, is na de documentaire een ander mens geworden. Hij is veel rustiger nu, vertelt hij, en vindt het daarom moeilijk om nog naar de documentaire te kijken.

VPRO, 15 januari 2015

https://www.2doc.nl/speel~WO_VPRO_767459~foute-vrienden-x-jaar-na-dato~.html

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Roy+Dames

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image