Astro Dienst – Nieuws Brief Januari 2023 | KARAKTERISTIEK VOOR DE HUIDIGE PERIODE

Astro Dienst Nieuws Brief Januari 2023

Dit is de maandelijkse nieuwsbrief van Astrodienst, met een kort overzicht van de huidige tendensen en nieuws van onze website https://www.astro.com/horoscoop

KARAKTERISTIEK VOOR DE HUIDIGE PERIODE

Image: Pluto in AquariusPersoonlijke en maatschappelijke ontwikkelingen worden eigenlijk nooit volledig afgerond. Het leven is een grote, stromende rivier, waardoor we vaak pas veel later inzien hoe de navigatie en situaties het vervolg van de tocht hebben bepaald. Toch zoeken we in 2023 weer naar antwoorden op belangrijke vraagstukken in onze levens – en in die van de tijdsgeest.

Dit jaar krijgen we met hele nieuwe issues te maken, want in maart stapt Pluto – voor het eerst sinds de ontdekking van deze dwergplaneet in 1930 – over naar het domein van Waterman. In dezelfde periode maakt ook Saturnus een overstap in de dierenriem: van Waterman naar Vissen. Maar, daarover meer in onze maandelijkse nieuwsbrief van maart.

Image: Venus and PlutoHet jaar 2023 start met een nogal intense constellatie: Op 1 januari staan Venus en Pluto exact conjunct, op 27 graden Steenbok. Daarbij bewegen Mars én Mercurius nog retrograde en maakt de Zon de volgende dag een vierkant met Cheiron. Misschien vertegenwoordigt deze energie slechts de magie en nasleep van knallende, bruisende nieuwjaarsfeesten, maar het is ook tijd voor serieuze gesprekken over passie, behoefte aan zekerheden, geldzaken en wensdenken versus werkelijkheid.

Hoe dan ook krijgt de beladen sfeer meer lucht vanaf 3 januari, wanneer Venus Waterman binnendrijft. Verrassende creatieve ideeën kunnen nu als bij toverslag opkomen. Het loont de moeite om nu dapper te experimenteren, ondanks een onzeker resultaat. Rond 5 januari, wanneer de Steenbok-Zon driehoek Uranus in Stier komt, zult u uzelf en anderen wellicht verbazen met onconventionele oplossingen.

Image: CancerOok de Volle Maan in Kreeft op 6 – 7 januari kan Verrassend Uit Pakken

Zon, Maan en Mercurius vormen een harmonisch aspect met Uranus. Dat zal her en der weer eeuwenoude liedjes over de vrijheid van de mens doen klinken, soms zachtjes, soms luid. De dagen erna blijft er lichtheid hangen, met de vindingrijke Venus in Waterman driehoek met Mars in spraakzame Tweelingen. Let wel: na woorden, komen daden!

Halverwege de maand slaat de tijdsgeest merkbaar om. Op de 11e een vierkant tussen Mercurius en Cheiron. Op de 12e eindigt de lange retrograde periode van Mars (na 10 weken). Op de 15e een Venus vierkant Uranus aspect en op de 18e draait ook Mercurius weer direct. De Zon en Pluto staan ondertussen conjunct. Gebeurtenissen volgen elkaar met hoge snelheid op. Nieuwe – althans voorheen onbekende – informatie werpt een totaal ander licht op bepaalde situaties. Met als gevolg wellicht grote opschudding, zowel in privélevens als wereldwijd op de politieke podia.

Image: AuqariusOp 20 januari verhuist de Zon naar Waterman, een dag vóór de Nieuwe Maan en nog steeds in nauwe verbinding met Pluto in Steenbok. Venus maakt op de 22e een exacte conjunctie met Saturnus in Waterman, terwijl diezelfde dag de retrograde fase van Uranus eindigt, na bijna 5 maanden. De spanning kan in deze periode hoog oplopen. Blijf angsten de baas en besef dat vroegere, verdrongen ervaringen u parten kunnen spelen. Wek geen stress op, voor uzelf of anderen. Bewaar de vrede en beoefen kalmte en een serene houding.

Venus trekt op 27 januari naar Vissen. Mercurius staat dan vierkant Cheiron in Ram. De verkrampte energie van de afgelopen dagen kan enigszins wegebben. Als het goed is realiseert u weer dat er altijd een keuze is tussen een conflict aangaan of de harmonie bewaren – in elk geval op persoonlijk vlak. Dit inzicht kan een ware boost betekenen voor de inzet om van de wereld een betere plek te maken. Support van de Zon driehoek Mars en Mercurius driehoek Uranus op de 30e dag van de eerste maand van het jaar gaat ons daarbij helpen.

https://www.astro.com/news/nl_news2301_h.htm

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Astro+Dienst

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image