Arnhemse Koerier – Alles moet omhoog

Arnhem – Zondag 29 maart vindt om 15.00 uur de finissage plaats van de tentoonstelling “ALLES MOET OMHOOG” .

17 beeldende kunstenaars presenteren werk dat onderling verbonden is door het thema “artificiële natuur” in een gevarieerde en indringende tentoonstelling in de ir JP van Muijlwijkstraat 23 te Arnhem.

De tentoonstelling is nog te zien op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

ALLES MOET OMHOOG
20 maart t/m 29 maart 2015

Deelnemende kunstenaars:
Bram Jurjen Kuijpers, Gijs Verschoor, Christien Dijkhuizen, Fiona Lutjenhuis, Leon Kuipers, Egbert Bouwhuis, Bart Nijboer, Rosa Helldorfer, Lin Gerritse, Gijs Verhoofstad, Anouk Mastenbroek, Joyce Gruben, Simone Albers, Vivian van Keeken, Carel Lanters, Reinier de Huu, Malou Verharen.

De afgelopen maanden hebben verrassende tentoonstellingen plaatsgevonden in de PopUp galerie van Joop Nuyens in de grote ruimte aan de van Muijlwijkstraat 23 in Arnhem waarin voorheen een AH- winkel gevestigd was. In deze ruimte die tijdelijk door de eigenaar Portaal aan Joop Nuyens beschikbaar gesteld is, zijn na de grote tentoonstelling LUCIFER IN PARADISE in april 2014 met werken van Rob Scholte vanaf november 2014 nog drie nieuwe tentoonstellingen georganiseerd met werken uit zijn eigen kunstcollectie in combinatie met werken van diverse hedendaagse kunstenaars. Na de tentoonstellingen DOTS THAT GO FOR A WALK (i.s.m. Neel Diekema), MACHINA met tekeningen, schilderijen, installaties en performances en BODY DOUBLE met o.a. ter plaatse gemaakte werken organiseert Joop Nuyens een tentoonstelling in samenwerking met Nico Schulte.
De ontmoetingen met vele kunstliefhebbers en vooral ook hun positieve reacties op de voorgaande tentoonstellingen hebben veel goodwill opgeleverd voor het initiatief van Joop Nuyens dat ondubbelzinnig heeft aangetoond dat met een grote persoonlijke gedrevenheid en met minimale middelen het creatieve kapitaal in de stad zichtbaar en toegankelijk gemaakt kan worden met een prachtige serie tentoonstellingen van beeldende kunst met een hoge kwaliteit. Dit geeft hoop voor al die andere gestripte non- plekken in de stad, zoals dit geldt voor alle andere steden in Nederland.
Iedere tentoonstelling wordt gekenmerkt door een min of meer bindend, samenhangend thema. Voor de tentoonstelling ALLES MOET OMHOOG zijn kunstenaars uitgenodigd die zich herkennen in de volgende steekwoorden: artificiële natuur, door cultuur aangestuurde natuur, groei, verval. De deelnemende beeldende kunstenaars hebben in recordtijd een zeer gevarieerde en indringende tentoonstelling neergezet die zij graag aan het publiek presenteren. De titel van de tentoonstelling is ontleend aan een uitroep van een van hen.

De tentoonstelling opent vrijdag 20 maart 2015 om 13.00 uur en zal 2 weken duren (een verlenging is mogelijk). De openingstijden zijn: vr, za en zo van 13.00 uur tot 17.00 uur. De finissage vindt plaats op zondag 29 maart om 15.00 uur.

Waar?
ir JP van Muijlwijkstraat 23

Wanneer?
29-03-2015
15:00 t/m 17:00 uur

Organisatie:
Joop Nuyens

http://nuyens.info/

Geplaatst op 23 maart 2015

http://www.arnhemsekoerier.nl/agenda/alles-moet-omhoog-1.4821007