Arie Booy – Zee terug te vinden in stenen + Redactie DHA – Feestelijke opening vernieuwde Stationslocatie

Zee terug te vinden in stenen

Helderse Courant, 6 juni 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Feestelijke opening vernieuwde Stationslocatie

Den Helder – Een bijzonder project, de nieuwe stationslocatie, is af. In heel korte tijd heeft het gebied een enorme verandering ondergaan. Op 16 juni is de feestelijke opening, verricht door wethouder Lolke Kuipers en scholieren van de Johan Rudolph Thorbecke en de Windwijzer.

Vanuit de stedenbouwkundige invalshoek moest het gebied overzichtelijker worden en meer beschutting bieden. Vanuit de inwoners moest het gebied vooral een warm welkom in Den Helder worden, met een groene en maritieme uitstraling. Niet eenvoudig om al deze elementen een plek te geven, maar het resultaat is nu duidelijk zichtbaar.

Tijdens het werk moest het station steeds bereikbaar blijven, moesten auto en bus steeds door kunnen rijden en moesten fietsers en voetgangers zich er veilig tussendoor kunnen begeven. Zowel boven als onder de grond werd gewerkt. Met ruim 100 bomen en groene grasmatten tussen gezellige zit muurtjes is het gebied zeker groener geworden. Wie uit het station komt, ziet gelijk welke looproute hij moet nemen om bij de winkels te komen, of het park in te gaan. En natuurlijk moeten de komende tijd de nieuwe wandel- en fietspaden even wennen.

Feestje

De laatste hand aan het werk wordt na Sail Den Helder 2017 gelegd. Maar het grootste deel van het werk is af. Reden voor een feestje! Op vrijdag 16 juni opent wethouder Lolke Kuipers de nieuwe stationslocatie. Samen met twee schoolklassen van respectievelijk de Thorbeckeschool en de Windwijzer legt hij de laatste hand aan de inrichting. Dit vindt plaats om 13.00 uur direct voor het station.

Den Helder Actueel, 8 juni 2017 – 11:53

Reacties:

Riek
8 juni 2017 at 12:17
morgen wij ook komen

Kees Jan
9 juni 2017 at 01:24
Vast niet… Maar wie wil nu een borrel drinken met de Wethouder….
En hoezo opening, het is niet eens af voor de Sail, dat was de reden dat ze er zo snel aan moesten beginnen.
.
Heeft iemand trouwens al iemand in een landelijke krant of op televisie reclame gezien voor Sail? Met 54.000 inwoners krijg je geen 500.000 bezoekers..,,.

Bodelo
9 juni 2017 at 09:40
Met referte tot de laatste opmerking;
U leest geen Telegraaf en/of ANWB kampioen?

Kees Jan
9 juni 2017 at 10:56
Nee, ik lees inderdaad geen sufferdjes. Noord Hollands Dagblad en Telegraaf zijn beide van Telegraaf mediagroep en beide bagger. Ik lees NRC, AD en Volkskrant.
.
Advertenties in telegraaf hebben weinig zin, en wie leest nu echt de ANWB gids. Bij een groots evenement hoort dito reclame. Er had dagelijks op TV reclame voor bij moeten komen en de advertenties hadden in alle landelijke kranten moeten staan.
.
Neem Sail Amsterdam daar wordt nu al op kleine schaal reclame gemaakt voor 2020. Tegen die tijd staat dat evenement in je geheugen gegrift.

Hotmail 2
9 juni 2017 at 10:18
Ja, de TV reclame van 20 sec.

Judge X
9 juni 2017 at 11:16
Ik kwam die reclame afgelopen weekend toevallig tegen op een tv zender waar ik normaliter nooit naar kijk.
Ik dacht: ‘hè… wat was dat nou… even terugspoelen’,daarna DHA 7-4-’17 er bij gezocht voor uitleg van ‘het verhaal’ en toen wist ik het weer…; voor lezers gemak hier de uitleg 🙂 :
http://www.denhelderactueel.nl/2017/04/eigen-tv-commercial-sail-helder/

Henk van Kuijk
8 juni 2017 at 12:31
Ik nam deel aan alle drie fasen van de inspraakprocedure. De afspraken die tijdens de inspraak met de burgers zijn gemaakt zijn deels nagekomen: De groene uitstraling is er zeker; een rustiger verkeer ook; de maritieme echter nauwelijks. De burger zou zien dat ze in een maritieme stad zijn aangekomen. Er zou een speels kunstwerk komen, ook aantrekkelijk voor kinderen, eventueel met water. Waar mensen foto’s nemen van elkaar, in de sfeer van “Groeten uit Den Helder”. Daar hoor je niks van. Terwijl je iemand als Rob Scholte in huis hebt die dit kan ontwerpen. Procedures werden niet gerespecteerd, opeens telde alleen Sail. Ook waren er ernstige bezwaren tegen een lelijke fietsenstalling voor 400 fietsen in de Boerhaavestraat, omdat er onder het station plaats is voor 300 fietsen, een bewaakte stalling en fietsverhuur voor toeristen. De fietsvoorziening – bij de meeste stations nu keurig geregeld – is ondermaats. Los van het feit dat bij een stationslocatie een station hoort dat ook gerenoveerd wordt. De belofte om stevig met de N.S. te gaan praten is ook niet nagekomen. Het geheel is dus, ondanks diverse positieve kanten, bepaald niet “af”.

RB
8 juni 2017 at 13:09
het is ook pas af na Sail en dit is een rekbaar begrip 😉

Ad
9 juni 2017 at 12:21
begin je nu zelf niet een beetje moe te worden van dat Scholte verhaal….. ik wel in ieder geval.
mijn mening is dat het er keurig uit ziet voor het station.

Judge X
9 juni 2017 at 15:34
Het is helemaal geen Rob Scholte verhaal,u bent een slechte lezer.
Keep it up Hank ! 🙂

Henk van Kuijk
9 juni 2017 at 18:32
Dank Judge, daarom reageerde ik ook al niet. Lezen is een kunst. Ik blijf scheve verhalen van de politiek doorprikken.

qrap88
8 juni 2017 at 14:51
Reuze benieuwd waarom wij burgers Niet welkom zijn op het feestje ??? ………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Quote van C’est Si Bon: “Op vrijdag 16 juni a.s. ontvangen wij alle genodigden van Zeestad na de officiële opening. Omdat het een besloten receptie is, zullen wij op 16 juni gesloten zijn van 12.00 tot 15.00 uur.” ……………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Er is toch al genoeg geld over de balk gegooid lijkt mij.

Judge X
8 juni 2017 at 15:28
Men verwacht blijkbaar dat er plotseling extra mensen uit het station komen,die zonder verlet en via de kortste weg op de winkels af willen stormen.
Meer waarschijnlijk blijft het bij de normale hoeveelheid voornamelijk forensen,die gewoon zijn om bij aankomst via de kortste weg zo snel mogelijk naar huis terug te keren,om daar via internet hun inkopen te doen.

Dennis Loef
9 juni 2017 at 11:27
Het is niet af dus doe dat niet net alsof het wel klaar is, bullshit……lekker doorgaan met het pesten van het Rob Scholte museum……

RB
9 juni 2017 at 18:54
staat er toch redelijk duidelijk dat het nog niet af is maar het grootste werk gedaan en daarvoor geven ze een feestje, na Sail maken ze het af

louw
9 juni 2017 at 20:15
Vind het er mooi uitzien,,,,,,,,,,

RB
9 juni 2017 at 20:36
ik ook 🙂 was een aardige klus maar het resultaat is er wel naar

Judge X
9 juni 2017 at 23:08
Nieuwe schoenen zijn ook altijd mooi,maar ja het poetsen hè ……
Den Helder staat vol met ongepoetste schoenen in het bezit van de gemeente !

Hotmail 2
10 juni 2017 at 08:15
Ja Judge X, en de schade van achterstallig poetsen is 13 miljoen.

Cees
10 juni 2017 at 22:14
Mooi? Zou goed passen in een standaard Vinexwijk . En om die nautische accenten te vinden moet men minstens Paleontoloog zijn met een grote fantasie. En over de Amsterdamse school: die veel te dure dijkbeschermings blokken zijn een belediging voor de Amsterdamse school ontwerpers, die draaien zich om in hun graf! Lekker makkelijk van andermans geld duur materiaal specificeren.En nu moet ik het ook nog (verplicht) het mooi vinden? Voor mij blijkt uit dit ontwerp eens te meer dat er kennelijk bij deze verantwoordelijken een groot dedain voor inspraak en Helderse burger in het algemeen bestaat! (zie ook bovenstaande commentaren).
Burger participatie : laat me niet lachen!

RB
11 juni 2017 at 07:45
nee het was mooi en actueel hoe het was, kan wel weer zien dat er velen zijn die bang zijn voor veranderingen, ook zo de mensen die dat afzichtelijke postkantoor willen behouden….. over inspraak, natuurlijk nemen ze ze ideeën mee maar ze kunnen nooit ieder idee verwezenlijken dan komt er namelijk niets terecht, maar dat willen de angsthazen met metathesiophobia graag natuurlijk, op muurtjes gaan zitten zodat ze deze niet kunnen afbreken en lekker lang doorzemelen over fietsen en zo om zo maar de veranderingen uit te stellen

Cees
11 juni 2017 at 22:18
RB “kan wel zien dat er velen zijn die bang zijn voor verandering” en ”maar dat willen de angsthazen met metathesiophobia graag”, is in één reactie tweemaal hetzelfde betogen, is niet sterk en vaak gebruikt door trollen….. Overigens niet alle veranderingen zijn per definitie verbeteringen en wantrouwen is noodzakelijk en gerechtvaardigd als die veranderingen vergezeld gaan van veel “bestuurlijke bla bla”.

RB
12 juni 2017 at 07:55
Cees, smaken verschillen, niet iedereen houd van spruitjes en gelukkig maar want het zou wel heel saai worden dan

http://www.denhelderactueel.nl/2017/06/feestelijke-opening-vernieuwde-stationslocatie/#comments

1 Comment

  1. Zo hebben ze het weer voor elkaar, brullen dat het goed is voor de stad en zijn burgers en weer op ons geld eten en drinken met vriendjes en niet met ons als burger, moet op het stationsplein zijn genoeg tentenbouwers om er iets neer te zetten voor iedereen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image