Arie Booy – Vertrek Assorgia van zijn plein wonderlijke stap + Raadsleden kritisch over ommezwaai Assorgia + ’Was alleen mijn geld’

Vertrek Assorgia van zijn plein wonderlijke stap

Helderse Courant, 6 februari 2108

Helderse Courant, 6 februari 2108

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Raadsleden kritisch over ommezwaai Assorgia

Helderse Courant, 6 februari 2018

Helderse Courant, 6 februari 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

’Was alleen mijn geld’

“De enige, die geld in het horeca plein heeft gestoken ben ik zelf”, zegt Carlo Assorgia. “En niet de gemeente, Kees Visser of überhaupt de VVD.”

Zo reageert de ondernemer en lijsttrekker van Beter voor Den Helder op de kritiek van de liberale lijsttrekker Kees Visser. De rel om het niet doorgaan van het horeca plein achter de Koningstraat toont aan, dat de verkiezingsstrijd in alle hevigheid is los gebarsten. Politieke kemphanen vliegen elkaar publiekelijk in de haren. Volgens Assorgia heeft hij louter positieve reacties gekregen op het voornemen om zijn restaurant te verhuizen naar de Tweede Halter aan het Bernhardplein. “Ik word benaderd door collega’s, of er ook voor hen mogelijkheden zijn ons te volgen in dit traject”, vult hij aan.

In reactie op de inbreng van Assorgia zegt Kees Visser blij te zijn met het voortschrijdend inzicht in het belang van de binnenstad: “Halter Bellevue biedt een prima locatie voor een restaurant aan het stadspark. De VVD is altijd voorstander geweest van het uitwerkingsplan Stadshart met een compact winkel kerngebied.” Maar de liberaal tekent aan: ,,Verrassend, dat initiatiefnemer Assorgia met een politieke pet op in de raad altijd tegen verplaatsing van de schouwburg is geweest en zelf uitermate kritisch is geweest over de ’megalomane’ plannen. De verplaatsing van de schouwburg biedt nu zelfs deze horeca ondernemer echter nieuwe kansen”, aldus Visser.

Steeds meer fracties beginnen zich uit te spreken over het afblazen van het horeca plein. D66 was verrast. Hans Verhoef : “In dit project zijn een aantal partijen betrokken. Als Carlo Assorgia onder een overeenkomst uit wil, dan zal er eerst overleg moeten plaatsvinden met alle partijen en moet er een goede (financiële) oplossing komen. We gaan geen gemeenschapsgeld over de balk smijten! Dat is niet beter voor Den Helder”, zegt Verhoef met een knipoog. Michiel Wouters van Behoorlijk Bestuur is ook verrast: “Ik moet eens goed gaan uitvinden wat erachter zit.”

Noordhollands Dagblad, 6 februari 2018, 16:38

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/assorgia-was-alleen-mijn-geld

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koningstraat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Visser
https://robscholtemuseum.nl/?s=Carlo+Assorgia