Arie Booy – Veel vacatures bij marine in komend decennium

Den Helder – Het komende decennium verwacht de Koninklijke Marine zo’n 2000 tot 3000 vacatures te hebben.

Op dit moment is echter nog niet precies aan te geven om welke banen het gaat, stelt de zeemacht.
In de groep van wethouder Kos, waarin ook de marine vertegenwoordigd is, wordt aan deze getallen gedacht” zegt marinewoordvoerder Bernd Roelink. Hij doelt op het zogenaamde ’Helders Perspectief’ ook wel bekend als de Helderse ’wasstraat’ onder leiding van wethouder Pieter Kos. Het vacaturegetal staat op een infographic van de gemeente over het Perspectief.

Den Helder wil meer inwoners om werknemers te hebben voor vier tot zevenduizend vacatures, die lastig in te vullen zijn. Niet alleen bij de marine, maar ook in het onderwijs, bij de gemeente en in de zorg.

Acties

De 2000 tot 3000 vacatures bij de marine zijn echter geen berekende getallen“, geeft Roelink aan. “Het is een grove schatting, die we gemaakt hebben.” Volgens de woordvoerder is het zeker belangrijk, dat er door de gemeente en marine acties als het Helders Perspectief worden opgestart: “Er gaan immers veel mensen met FLO en er komen nieuwe functies bij, maar hoe en wat moet nog wel meer duidelijk worden.

Daarnaast heeft de marine nu al moeite om alle posities bezet te krijgen. Vice admiraal Rob Kramer noemde 2019 eerder een kanteljaar. Volgens de commandant zit de Koninklijke Marine weer in de lift.

Het Ministerie van Defensie verwacht in Den Helder meer personeel nodig te hebben voor materiële in stand houding en opleidingen. Er komt extra capaciteit voor het verzorgen van opleidingen en training. De inlichtingenverwerking op het hoofdkwartier wordt uitgebreid. Voorts is er een tweede bevoorradingsschip in aantocht en komt er een Fleet Marine Squadron.

Helderse Courant, 28 augustus 2019, 16:38

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190828_29996483/veel-vacatures-bij-marine-in-komend-decennium

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ministerie+van+Defensie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koninklijke+Marine
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rob+Kramer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Helders+Perspectief
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pieter+Kos