Arie Booy – Seniorenpartij overweegt uit Helderse coalitie te stappen, wethouder is verbaasd + Regio Noordkop – Van Driesten zeer kritisch over eigen wethouder en coalitiedeelname

Seniorenpartij overweegt uit Helderse coalitie te stappen, Wethouder is verbaasd

Den HelderWethouder Remco Duijnker van de Seniorenpartij is verbaasd over de kritiek van fractievoorzitter Carla van Driesten op zijn functioneren.

Van Driesten vindt dat de Wethouder onvoldoende naar de wensen van de fractie luistert. In het radioprogramma Nieuwsraad kondigde Van Driesten aan wellicht uit de coalitie te stappen: ,,In de Kadernota vind ik niets terug voor senioren. Wethouder Duijnker had onze standpunten moeten verdedigen.

In een toelichting stelt de fractievoorzitter: ,,Ik heb de uitspraken gedaan, omdat het me al langer dwars zit. Ik hoor niets van de Wethouder van onze partij. Hij luistert niet. Ik ben altijd heel voorzichtig, maar op een gegeven moment is het genoeg geweest.”

Duijnker wil niet inhoudelijk reageren op de kritiek: ,,Het heeft me wel verbaasd. We zitten in een grote coalitie en je kunt niet alles binnenhalen waar je je voor inzet. Ik ga zeker het gesprek aan met Carla en de fractie. Maar eerst laat ik dit op me inwerken.”

Helderse Courant, 17 mei 2020, 18:04

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200516_87865003/Seniorenpartij-overweegt-uit-Helderse-coalitie-te-stappen-Wethouderisverbaasd

Van Driesten zeer kritisch over eigen Wethouder en coalitiedeelname

Den Helder – De Seniorenpartij overweegt uit de coalitie te stappen of haar eigen Wethouder te vervangen. Dat meldde fractievoorzitter Carla van Driesten zaterdagochtend in het LOS radioprogramma “De Nieuwsraad”. Van Driesten zelf is bezig aan haar laatste twee jaar in de politiek. “Het is mooi geweest, heb het acht jaar gedaan en wil niet meer op een lijst.”

Ik ben heel idealistisch begonnen, maar ik merk, dat ik niet de dingen er uit haal, die ik er uit zou willen halen. Ook nu in de Kadernota vind ik niks terug voor senioren.” Maar je bent deel van de coalitie, dan moet er toch wat te halen zijn? “Ik had ook graag gewild, dat onze Wethouder in het College onze standpunten zou verdedigen, dan hadden we in de coalitie misschien iets kunnen realiseren. Ik zie hem niet, ik hoor hem niet, ik vind hem heel erg stil”, vertelde Van Driesten over Wethouder Remco Duijnker. Ik mis de ruggensteun van onze Wethouder, hij is onzichtbaar.” De fractie heeft ook geen contact meer met de Wethouder.

Ben je teleurgesteld in de coalitiedeelname?Wij denken echt hoe moeten we de komende twee jaar verder? Het zou kunnen, dat we uit de coalitie stappen.” In dat geval wordt de Seniorenpartij oppositie, maar verandert er feitelijk niet veel. “Het zou zelfs kunnen, dat de Wethouder dan blijft zitten.” Maar hij zit er toch namens de partij? Ja, we zouden hem ook kunnen terugtrekken, we zijn nu echt alle opties aan het bekijken”, aldus Van Driesten, die voor de LOS microfoon aangaf blij te zijn, dat ze eens openlijk haar hart kon laten spreken. “Ik ga bij de Kadernota nog wat proberen binnen te halen en dan gebruiken we het zomerreces, denk ik, om knopen door te hakken.

Harmen Krul

In het uur na Van Driesten was Harmen Krul van de CDA te gast in de uitzending. Hij liet weten Van Driesten te waarderen als mens, raadslid en coalitiegenoot en sprak ook zijn waardering uit voor haar openheid. Ik werd er even stil van en hoop heel erg, dat we er uitkomen, heel vervelend dat ze zich zo voelt”, aldus de CDA fractievoorzitter. Over een ding was Krul heel duidelijk: “Als de Seniorenpartij uit de coalitie zou stappen is het natuurlijk ondenkbaar, dat hun Wethouder aanblijft.”

Den Helder Actueel, 16 mei 2020

ReactiesOh Oh ! scheurtjes. Gelukkig is Krul aanwezig met een lijmtang.

Peter Eerder een krultang.

George
17 mei 2020 At 11:54
Leuke woordspeling.

Elmi Kloosterhuis
17 mei 2020 At 12:04
Ja, die Remco was toch altijd al zo ”afstandelijk? Carla, je bent een eerlijk mens, dus een pareltje, soms is de koek op. Toch jammer.

https://denhelderactueel.nl/2020/05/VanDriesten-zeer-kritisch-over-eigen-Wethouder-en-coalitiedeelname/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Carla+van+Driesten
https://robscholtemuseum.nl/?s=Remco+Duijnker
https://robscholtemuseum.nl/?s=Harmen+Krul