Arie Booy – Renovatie stadhuis begint over een jaar

Den Helder – De renovatie van het stadhuis kan in augustus 2017 beginnen. Deze datum wordt genoemd in het Plan op hoofdlijnen Renovatie Stadhuis dat maandagavond besproken is.

Terwijl de gemeenteraad met vakantiereces is gegaan, heeft de commissie Renovatie stadhuis 2016 gewoon doorvergaderd. Volgens de planning moesten de beraadslagingen begin augustus resulteren in een plan van aanpak. Die doelstelling is gehaald. Maandagavond konden de commissieleden en wethouder Pieter Kos de uitkomsten bespreken.

Na jaren van discussiëren over de bouw van een nieuw stadhuis in de stad, ziet het er nu toch naar uit dat het bestaande gebouw aan de Drs. F. Bijlweg 20 gerenoveerd wordt en ook geschikt gemaakt voor ambtenaren die kantoor houden in een annex aan Drs. F. Bijlweg 2. In totaal moet het stadhuis straks plaats bieden aan 469 medewerkers. Aangezien er nogal wat parttimers zijn en er ook rekening gehouden wordt met thuiswerken is het aantal werkplekken bepaald op 243. De samenstellers van het plan redeneren als volgt: ’In het kader van efficiënt en optimaal ruimtegebruik wordt uitgegaan van een gecorrigeerde werkplekfactor. Dit betekent dat in tegenstelling tot de huidige situatie niet voor elke medewerker een eigen bureau beschikbaar is’.
Wensen

In het plan wordt gesproken over eisen en wensen. Een wens is bijvoorbeeld dat ook het exterieur van het stadhuis aangepakt wordt. Wethouder Kos hoopt dat dit soort wensen vervuld kan worden, maar dat hangt af van het beschikbare budget. De gemeenteraad heeft dat bedrag beperkt tot 9 miljoen euro. Nu de uitgangspunten vastgesteld zijn, wordt gewerkt aan een projectplanning voor de renovatie.

NHD, 2-8-2016, 11:26 (Update 2-8-2016, 11:26)

Reacties:

Monique Kohn · Den Helder
Waarom duurt het nog een heel jaar voor er begonnen kan worden? Is dat in de hoop dat er in de tussentijd iets gebeurt waardoor de plannen voor nieuwbouw weer van stal kunnen worden gehaald?

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28354308.ece/Renovatie-stadhuis-begint-over-een-jaar?lref=SL_4

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image