Arie Booy – Pontjesbrug naar stadhuis + Anton Launspach – Koningstraat + Casper Duin – Als je uitbater wilt worden van café De Bierbron, word je onder het vergrootglas gelegd

Stukje van de ’West’ kan in hart van marinestad Den Helder komen

Den Helder – Elke marineman of vrouw, die in de West geweest is, kent de pontjesbrug, die de twee stadsdelen van het centrum van Curaçao verbindt. Den Helder maakt nu ook kans op zo’n iconische brug.

Hoewel wethouder Michiel Wouters zich niet uitspreekt over de vorm, die de nieuwe brug zal hebben, bevestigt hij wel. dat er een verbinding aangelegd gaat worden tussen de Zuidstraat en Willemsoord.

Als het stadhuis op de oude rijkswerf komt, is er inderdaad een brug nodig”, zegt Wouters desgevraagd. “We willen voetgangers, fietsers en brommers van de Zuidstraat direct naar de overkant zien te krijgen. Dat kan alleen met een nieuwe brug. Natuurlijk moet het ook een brug zijn, die open kan voor de schepen en boten van de Museumhaven”, zegt de kapitein ter zee b.d.

Aanlanding

Koninklijk paar op de pontjesbrug (foto NHD)

Waar de brug op Willemsoord aanlandt, moet nog bepaald worden, meldt de wethouder: “Dat is onderwerp van studie. In ieder geval mag het niet te ver van gebouw 66 zijn, want daar hebben we het stadhuis in gepland. We weten al wel, dat we de brug beginnen op dezelfde hoogte als de Zuidstraat. De brug gaat dus een stuk over de Flaneerkade heen. Het verkeer kan direct van de Zuidstraat naar de overkant van de Museumhaven komen.

Omdat veel marinemensen warme herinneringen bewaren aan de West, valt er vanuit maritieme kring een roep te horen om een soortgelijke pontjesbrug te maken als in Willemstad.

Het centrum van de hoofdstad van Curaçao bestaat uit twee delen: Punda en Otrobanda. De pontjesbrug, een loop en fietsweg, die op pontjes ligt, verbindt beide delen met elkaar. Als er een marineschip door de St. Annabaai moet, dan wijkt de brug statig uiteen. Het is een schouwspel, dat met plezier gadegeslagen wordt vanaf de terrasjes op de kades. Als marineman heeft wethouder Wouters het schouwspel ook vaak gadegeslagen, maar zoals gezegd doet hij nog geen uitspraak over de vorm, die de Willemsoordbrug gaat krijgen.

We willen geen brug, die geschikt is voor autoverkeer”, zegt Wouters. “Er is gewoon te weinig ruimte aan de zuidkant van Willemsoord om daar ook voertuigen op los te laten. Maar wandelaars, fietsers en brommers, dat moet prima lukken.

Noordhollands Dagblad, 20 april 2019

Reacties:

Henk Jansen
Jep, had ik al geschreven onder een ander artikel. Volgende stap is de ontsluiting via de Boerenverdrietbrug. Willemsoord moet rendabel worden en Zeestad kost nog te veel. Wat het de burgers gaat kosten is niet interessant.

Henk van Kuijk
Als er 141 bezwaarschriften zijn tegen het stadhuisplan, o.a. van twee complete stadsdelen, dan negeert het NHD dat, het is geen nieuws. Nieuws is voor hen wel een loopbrug naar het gedachte stadhuis, vol op de voorpagina. Den Helder heeft sterk behoefte aan een objectieve en kritische krant. En aan een bestuur dat plannen maakt die gedragen worden door de bevolking. Voor bestuur en NHD tellen de bewoners niet, twee handen op een buik.

Ruud Van de Kerkhof
Beste henk je hebt helaas maar een krant in den helder en dat is ook nog eens een vreselijke kut krant

Rene de Visser
Ruud Van de Kerkhof Waarom dit taalgebruik? Geniet ook eens van de mooie dingen die Den Helder wel degelijk kent!

Ruud Van de Kerkhof
Rene de Visser Noem eens op . Als ik naar het centrum ga zie ik daar een vreselijk onding staan { bolder ] met daarom heen een zooitje fietsen geen gezicht . Ze hebben de hele horeca uit het centrum om zeep geholpen en verplaatst naar een plek waar het altijd waait . En dan dat geweldige mooie Stadspark dat is toch een drama dat kan je toch geen park noemen .
Wat wel aan Den Helder mooi is en dat kunnen ze gelukkig niet verkloten dat zijn de duinen ,strand en de dijk .
En dan hebben we nog de prachtige kooyhaven wat vreselijk veel geld heeft gekost maar ik zie er nooit een boot liggen .
Het Rob Scholte Museum naar de klote geholpen .
De binnen stad veranderd in een kille sfeerloos centrum ondanks de mooie nieuwe gevels .
Waar is onze gezellige zaterdagmarkt van vroeger ?.
Nu mag jij Rene

Ruud Van de Kerkhof
Rene de Visser De waarheid is hard Rene .

Rene de Visser
Ruud Van de Kerkhof Buiten het taalgebruik om wat ik echt niet tof vindt zie ik, en vele met mij, een stad die een bijzondere positieve transitie ondergaat. Een mooie invulling van Willemsoord waar het ‘s ochtends al druk is. Een binnenstad die optisch bijzonder mooi wordt / is opgeknapt. Een mooie boulevard langs de dijk. Kortom: veel (nautische) ingrediënten zijn aanwezig die ontbreken in andere steden. Jammer dat u zo negatief schrijft terwijl een groot aantal Heldenaren hun uiterste best doen om de stad juist positief te belichten. Ik hoop dat ondanks uw negativiteit u toch wat meer kunt gaan genieten van deze stad, volop in transitie. Het gaat u lukken!

Ruud Van de Kerkhof
Al trek je een aap een gouden pak aan het blijft een aap en je moet toch wel gestoord zijn als je curaçao met den helder wilt vergelijken

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190420_53720725/den-helder-wil-een-extra-brug-naar-willemsoord-waar-het-nieuwe-stadhuis-moet-komen

Koningstraat

Anton Launspach - Koningstraat (1), Helderse Courant, 20 april 2019Helderse Courant, 20 april 2019

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Koningstraat (vervolg)

Helderse Courant, 20 april 2019

Helderse Courant, 20 april 2019

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Als je uitbater wilt worden van café De Bierbron, word je onder het vergrootglas gelegd

De Bierbron (foto NHD)

De Bierbron (foto NHD)

Den Helder – Volgens advocaat Joop van der Heijden zijn er sinds de sluiting van café De Bierbron in juni vorig jaar tal van nieuwe aanvragen voor exploitatievergunningen gedaan.

Van der Heijden stond donderdagavond bij de Commissie Bezwaarschriften de Helderse Selina Bruggeman bij. Haar aanvraag voor een drank en horecavergunning, alsmede een exploitatievergunning voor het horeca etablissement aan de Bassingracht werd afgewezen door de gemeente. Van der Heijden: “Ik weet, dat er veel meer aanvragen zijn gedaan. Die zijn naar mijn weten alle afgewezen of ingetrokken. Men gaat tot het uiterste om het café weer open te krijgen.

Volgens de gemeente gaf Bruggeman er bij de Bibob toets blijk van geen of niet afdoende kennis te hebben van bedrijfsvoering en financiën. Er was geen omzetverwachting of bedrijfsplan, aldus de raadsvrouw van de gemeente. Ook de familiebanden van de aanvraagster met de familie Post, de eigenaren van Bierbron BV, speelden een rol volgens de advocate. “Dat wordt in die zin meegewogen, dat we weten, dat de familie zelf van slecht levensgedrag is. Dat wordt ’in het achterhoofd’ meegenomen bij dit besluit.” Van der Heijden vindt, dat zijn cliënt over een kam wordt geschoren met anderen. “Niet de juiste antwoorden geven op vragen is geen reden om een vergunningaanvraag te weigeren. Een strafrechtelijk verleden kan dat wel zijn, maar mijn cliënt is brandschoon. En als je weinig van financiële stromen weet, daarvoor heb je een accountant.

Helderse Courant, 20 april 2019, 10:19

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof
Ja de een mag alles en de ander niks .

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190420_42033790/als-je-uitbater-wilt-worden-van-cafe-de-bierbron-word-je-onder-het-vergrootglas-gelegd

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=stadhuis+Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Cura%C3%A7ao
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koningstraat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bierbron